Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No nawet niech mu zejdzie 15 minut. A ile potem radości i wtedy możesz się napie*$^&dolić.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

WItam koledzy serdecznie

potrzebuje waszej pomocy

projektem obecnym jest a4 b5 brata 1.8 t 99r z wrzesnia (posiada pół fis)

a dawcą jest UK ten sam roznik (z pażdziernika ten sam silnik itp) tylko że pełen fis

posiadam wszytskie kostki ( potrzebuje rozpiske pinów jak zrobic najszybciej

a takze manetke

ps posiadam stacyjke z anglika wraz z kluczykami od niego (immo)

czy jak załoze licznik z uk i stacyjke od uk będzie chodziło (czy czasem nie jest potrzebny komp org

a i jeszcze jedno jak z tarcza musi byc zaminni zapewne do anglika w km

dzieki za odp

Opublikowano

po co Ci stacyjka, do koduj swój kluczyk/kluczyki

Musisz wgrać europejski wsad żeby podmienić tarczki bo inaczej będzie oszukiwał z prędkością

Rozpiska pinów jest w tym temacie :szukaj:

Zresztą wszytko co pytasz było już przerabiane :hi:

Opublikowano

wyciągnąłem radio i mam kostke od rds-u z 3 kablami ktore mi sa potrzebne do sygnalu do fisa, wiec gdzie moga leciec te kable?

Opublikowano

no właśnie u mnie też w kostce od radia są kabelki do fisa ale gdzie one potem lecą??

Opublikowano

ja mam bose może do wzmacniacza leca :mysli:

Opublikowano

a po co do wzmacniacza ?? i z wzmacniacza do licznika?? to chyba coś nie halo :mysli:

Opublikowano

nie moze leca do wzmacniacza pocos a do licznika nie wracaja. niewiem sam gdzie moga isc jak nie mam fisa to gdzie by one szly?

Opublikowano

nie moze leca do wzmacniacza pocos a do licznika nie wracaja. niewiem sam gdzie moga isc jak nie mam fisa to gdzie by one szly?

Zobacz na rozpisce radia do czego są te 3 przewody :wink4:

Opublikowano

ena data i clock tak jak do fisa jak dobrze pamietam nazwy[br]Dopisany: 02 Październik 2011, 15:44_________________________________________________a ma ktos opis pinow od czujnika w misce olejowej ?

Opublikowano

ena data i clock tak jak do fisa jak dobrze pamietam nazwy[br]Dopisany: 02 Październik 2011, 15:44_________________________________________________a ma ktos opis pinow od czujnika w misce olejowej ?

1- +12V

2- masa

3- wyjście sygnału na licznik (pin 15 zielona wtyczka)

Opublikowano

podpinam sie pod temat poiadam audi a4 b5 2.8 V6 :quattro: 96r i posiadam licznik z fisem ale z tego co widze to nie mam kilku funkcji np . nie pokazuje mize sa otwarte drzwi, nie widze jaka stacja gra czy cos jest nie tak z licznikiem

audi.jpg

audi1.jpg

Opublikowano

koledzy zostało mi zrobic immo jak to zrobic i czym najlepiej (Co kupic wag tacho czy commander)

mowa o a4 1.8t 99r wrzesien

wczesnije był pół fis org

a i jeszcze jedno widze że poruszacie temat tych trzech kabelków od data ena i clock czy zaizolowac te kable (lub czy gdzies podpiąc)

odnosnie immo morze ktoś sie podejmie zakodowanie nowego licznika (jestem z płocka moge dojechać Prosze na priv)

pozdr

Opublikowano

podpinam sie pod temat poiadam audi a4 b5 2.8 V6 :quattro: 96r i posiadam licznik z fisem ale z tego co widze to nie mam kilku funkcji np . nie pokazuje mize sa otwarte drzwi, nie widze jaka stacja gra czy cos jest nie tak z licznikiem

audi.jpg

audi1.jpg

Twoje radio moze nie obslugiwac rds na fisie, a otwartych Ci taki stary licznik nie pokaze, maja tylko polifty.

Opublikowano

radio mam delta

audi.jpg

audi1.jpg

Twoje radio moze nie obslugiwac rds na fisie, a otwartych Ci taki stary licznik nie pokaze, maja tylko polifty.

Opublikowano

czy podlaczyc cos w szarej kostce w pin 14 i 16 w polifcie?

Opublikowano

czy podlaczyc cos w szarej kostce w pin 14 i 16 w polifcie?

Jak już pisałem - MASĘ :decayed:

Opublikowano
:naughty: hehe wiem juz wiem
Opublikowano

audi.jpg

audi1.jpg

i tu sie mylicie,te radio pokazuje na fisie

Opublikowano

Koledzy potrzebuję waszej pomocy. Zabrałem się w końcu za wymianę licznika na po lift i mam problem z immo, otóż nie mogę usunąć starych kluczy i dodać nowych ciągle wyskakuje error byłem już u dwóch elektroników próbowali vag tacho, vcds, i vag super czy jakoś tak, i ciągle ten sam problem, a żeby było ciekawiej to auto normalnie odpala i da się jeździć tylko ta migająca lampka denerwuje :no:. Drugi problem to że nie działa mi obrotomierz może coś źle podłączyłem ale korzystałem z opisu z forum więc powinno być ok. I trzeci problem to nie wiem gdzie podłączyć mam kabelek z kostki zielonej pin 15 chyba światła obrysowe. Za pomoc z góry dziękuję. :notworthy: