Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O to fajnie za chwile biorę się za lekturę ..ile wyniosły koszty ,, i może k,toś na forum by się podjął zrobienia tego oczywiście za zapłatą ....

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy poliftowy licznik UK diesla da się przekodować na benzynę EU przedlift, czy da się to spasować razem? Precyzując chodzi o licznik vdo 8d0 919 930h

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam licznik bez FISu, bez dodatkowych zegarow, 98 rok z immo, 2x32pin + 10pin do wyswietlacza temperatury

czy byly takie liczniki aby zamiennie podeszly do tego bez rezania wtyczek? tak aby smigalo tylko po przeprogramowaniu przebiegu i samego immo?

Opublikowano

Niema wtyczkę od fis czyli w tym przypadku 20 pinową musisz rezac,

Opublikowano

Witam panowie

od jakiegoś czasu tez jestem zadowolonym posiadaczem zmienionego licznika poliftowego z 1/2fis na pełny także poliftowy vdo. Podłączyłem już pokazywanie otwartych drzwi (każde z osobna) i czas przyszedł na dorezanie czujnika spryskiwaczy i tu mam pytanie czy w tym roczniku (1999r model 2000 pełny lift) jest miejsce w zbiorniczku na ten czujnik czy muszę kupić cały zbiorniczek wraz z czujnikiem?

Opublikowano

Jak chcesz, to mam zbiorniczek z czujnikiem na sprzedaż. PW.

Opublikowano

Panowie mam kilka pytań i odrazu proszę o wyrozumiałość wiem że jest na to wszystko odpowiedź w tym temacie ale niestety nie mam na tyle czasu żeby czytać 120 stron więc jak by ktoś mi odpowiedział na moje pytania to był bym wdzięczny :) Mam a4 b5 z 2000r i licznik z 1/2 fis a chciał bym mieć taki sam licznik tylko z pełnym fisem wiem że muszę kupić licznik po lifcie i dorobić kostkę od fis i manetkę i zakodować immo ale pytanie jest takie w moim liczniku na 1/2 fis mam kontrolkę zużycia klocków hamulcowych i pokazuje mi otwarte drzwi :

1. Czy w liczniku z pełnym fisem też będą te funkcję a oprócz tego będzie ich więcej?? czy np.otwartych drzwi już nie pokaże ??

2. czy wystarczy podłączyć czujnik poziomu płynu od sprysków , czujnik temp. oleju i czujnik spalania i czujnik temp zew i wszyskto będzie ładnie działać ??

3. czy czujnik temp.oleju już jest czy trzeba go jakoś dokupić i dołożyć ??

4. Czy jak już kupie licznik z diesla a ja mam diesla to wystarczy go tylko podłączyć i będzie działać czy trzeba go jeszcze jakoś przekodować lub adoptować??

Opublikowano

1 Pokaże i będzie więcej.

2 Tak

3 Jest wystarczy podłączyć

4 Jeśli będzie z tego samego samochodu to tak.

P.S przy zakupie zwróć uwage na to żebyś miał szarą kostkę tą środkową, bo pozostałe dwie masz w starym liczniku.

Opublikowano

a te otwarte drzwi wyświetlane na 1/2 fis to jak podepnę pełnego fisa to będe musiał ciągnąć przewody do czujników drzwi czy one już są w tych kostkach co mam i nic nie muszę przerabiać??

Opublikowano

w 1/2 fis masz wszystkie drzwi oprócz kierowcy na jednym kablu w liczniku i jak przełożysz licznik na pełny fis to pokaże ci tylko drzwi kierowcy i tylną klapę a resztę drzwi żeby wyswietlało musisz kable sam poprowadzić do licznika. spalanie i temp. oleju oraz ładowanie i kontrole klocków będziesz miał bez żadnych dodatkowych czujników oprócz spryskiwaczy.

Opublikowano

a czy ktos podlanczal manetke avant polift do przedlifta bo nobs niby twierdzil ze ta manetke co mi sprzedal jest do przedlifta a okazalo sie ze c**ja sie zna bo nie pasuje. ma ktos schemat manetki przedlift avant i polift avant?

Opublikowano

wystarczylo zapytac jak jest kostka....

Opublikowano

wiesz foto wszystko bylo i tyl i przod manetki a skad ja moglem wiedziec ze to jest poliftowa jak mi nobs caly czas wmawial ze przedlift i to od esy

---------- Post dopisany 07-07-2012 at 01:48 ---------- Poprzedni post napisany 06-07-2012 at 19:14 ----------

a i czy mozna podpiac rds pod przedliftowy fis z 2x26 kostkami/pinami?? mam radio sony i mam z tylu wyprowadzone wszystkie piny znalesc tylko ktore to clock data ena i bedzie dzialac czy tylko to dziala specjalnie z radiami audi?

Opublikowano

raczej tylko z ori radiami....

Opublikowano

Witam audi maniakow koledzy chce zmienic licznik na fis i pytanie

Ktos z okolic radomia lub kielc potrafi pomoc w tym temacie

Prosze o pomoc

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

a czy manetka do passata będzie pasować bo oryginalny numer do audi avant polift to 8D9953503C a od passata to 4B0953503H wyglądają tak samo ale nie wiem czy będą pasować ??

Opublikowano

trudno powiedziec ale pewnie raczej nie bo piny beda inaczej rozpisane i moze nie byc sprysku albo nie bedzie czasowych wycieraczek

Opublikowano

Ktos pomoze

Opublikowano

the a4. moze jakies info jaki rok samochodu typ silnika? ogolnie potrzebujesz licznik manetke i kostke do fis. jesli polift lub przejsciowy 98 to trzeba immo robic wiec i vag tacho zeby przebieg zmienic i tyle.

Opublikowano

a czy jeżeli mam oryginalny licznik od 1.9 tdi a wsadzę od 2,5 tdi to trzeba coś przekodować albo coś pozmieniać czy tylko podpinam i wszystko pokazuje prawidłowo??