Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie sory że truję d*pę dalej ale naprawdę przeczytałę 150 stron tego tematu i po tym co napisaliście teraz to zgłupiałem. Mianowicie widziałem gdzieś na bank że piny w a6 i a4 są trochę inaczej rozmieszczone ( teraz nie mogę tego znaleźć) może chodziło o przedlifty. Czy mam rozumieć że jak mam u siebie licznik z zieloną i niebieską wtyczką a będę chciał wsadzić ten od A6 to muszę się uporać tylko ze wskazaniem paliwa? A powiedzcie co z podświetleniem zegarów i tym czujnikiem natężenia oświetlenia? W zegarach a6 widzę że to jest a u siebie mam regulację prawym pokrętłem. TomaszP jak ja u siebie ogarnę full fis to mogę Ci w dobrej cenie mój jager opchnąć ale musiał byś się przyzwyczaić do błędnego wskazania paliwa ( jak mam rezerwę to wskażnik pokazuje prawie 1/2 zbiornika :/)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie sory że truję d*pę dalej ale naprawdę przeczytałę 150 stron tego tematu i po tym co napisaliście teraz to zgłupiałem. Mianowicie widziałem gdzieś na bank że piny w a6 i a4 są trochę inaczej rozmieszczone ( teraz nie mogę tego znaleźć) może chodziło o przedlifty. Czy mam rozumieć że jak mam u siebie licznik z zieloną i niebieską wtyczką a będę chciał wsadzić ten od A6 to muszę się uporać tylko ze wskazaniem paliwa? A powiedzcie co z podświetleniem zegarów i tym czujnikiem natężenia oświetlenia? W zegarach a6 widzę że to jest a u siebie mam regulację prawym pokrętłem. TomaszP jak ja u siebie ogarnę full fis to mogę Ci w dobrej cenie mój jager opchnąć ale musiał byś się przyzwyczaić do błędnego wskazania paliwa ( jak mam rezerwę to wskażnik pokazuje prawie 1/2 zbiornika :/)

pinout w a4 i a6 po lifcie taki sam, żeby miec prawidłowe wskazanie paliwa wymienia się w a4 pływak na taki z a6 bądź przerabia obecny ale gra nie warta świeczki, co do diody światło czujesz, robisz na niej zworke albo lutujesz potencjometr. :decayed:

Opublikowano

Ja tak patrzę na ten licznik z a6 polift i gdzie tam jest niby miejsce na ten potencjometr? Jest ta fotodioda i się ustawia automatycznie. Ale ja osobiście mam zrobione od święci na max i jest elegancko :-)

Opublikowano

A kto zrobil? :D:D

Opublikowano

Chyba że pod prawe pokrętło. Bo jest tak jakby 3 puste pola do lutowania.

---------- Post dopisany at 22:08 ---------- Poprzedni post napisany at 22:02 ----------

No jak to kto nasz forumowy mistrz licznikowy. Prof. Dr. Hab. Inż (i tylko Chuck Norris wie co jeszcze) 'Cwiara'. A tak w ogóle to wiesz że czeka cię jeszcze przekładka fisa ;-) czemu tak jest ze jak jest ciepło to jest nie czytelny? A jak chłodniej to elegancko widać.

Opublikowano

no własnie dobrze prawisz pod prawe pokrętło..:whistling:

Opublikowano

Maq usterka jaka masz w jeagerze , to koszt jej naprawy to jakieś 300 zł u magików , wiec dla dobra wszystkich rzuć tym licznikiem o ścianę

Opublikowano
Maq usterka jaka masz w jeagerze , to koszt jej naprawy to jakieś 300 zł u magików , wiec dla dobra wszystkich rzuć tym licznikiem o ścianę

+1.

Opublikowano

Z przyjemnością. Jak mi zafunga ten pełny fis to rytualnie go rzucę za psami :) żebyście wiedzieli jakie były jaja jak kupiłem auto z walniętym czujnikiem ABS ( wyświetlało na czerwono (!) ) i zanim zdążyłem to zrobić samochód zaczął sobie gasnąć w niewyjaśnionych okolicznościach. Niestety nie wpadłem szybko na to że paliwa nie ma ( przecież wskaźnik pokazuje połowę zbiornika ) I tak już latam trzeci rok ( przyzwyczaiłem się )

Opublikowano

No ja też ponad dwa lata jeździłem z ta usterka co ty

Jedyny plus był taki ze prawie cały czas miałem pełny bak , bo po przejechaniu 500 km tankowalem do pelna i tak w kolko

Teraz po zrobieniu fisa znów sobie mogę zalewać za dwie dychy :polew:

Opublikowano

Witam wszystkich. mam takie pytanie, lopatogolicznie jak podlaczyc czujnik temp zenwtrznej do fisa ? nie chodzi o sam fis tylko jak to jest, kabel idzie od czujnika w zderzaku i po prostu do fisa jest podlaczaczony ? jesli mam klimatronic tzn ze mam tez czujnik temp zewnetrzenej ?

i jeszcze takie cos. czy nie ori radio da sie podpiac pod fis ?

z gory dzieki :)

Opublikowano

Temperatura: jak masz klimatronik to masz czujnik temperatury, sygnał temperatury z klimatronika kostka B pin 1 (przewód brązowo żółty) podpinasz pod kostkę FIS 20-pin pod pin 5 (licznik FIS 95-97 zegarek analogowy bez cyferek)

Radio: nie da rady

Opublikowano

no i wlasnie o to mi chodzilo :) dzieki bardzo :)

---------- Post dopisany at 15:02 ---------- Poprzedni post napisany at 14:52 ----------

a te kable w kostce od bledow(zarowek itd) podlaczyc do masy zeby znikly tak ?

Opublikowano

tak żarówki , płyn od sprysków , klocki hamulcowe , dokładnie nie pamiętam co jeszcze

Opublikowano
Jak ogarnoles alladyna skoro jest a temp.jak rosnie skoro nie rosnie tylko do pozycji zerowej wskakuje

Jak widze dalej sa problemy z ta oliwa i emu :facepalm: a wszystko jest kilka razy pisalem co jak Oj pany pany :facepalm:

to taki problem z odpowiedzeniem koledze co ma zrobić? :facepalm:

albo emulator źle żłożony albo cos źle podpiąłeś..:whistling: ja u siebie mialem taki problem że emu założone a sensor dalej sie drrze, bo masa uciekała... :whistling:

A ILE RAZY JUZ TU WAM PISALEM JAK OGARNAC TEMP OLIWY jest wszystko napisane setki razy ktorys tu wrzucal na osobnym temacie kolorowo w ramkach sie chlopak nameczyl i opisal a problem w tym ze sie nikomu samemu nie chce nic zrobic tylko na gotowe to do fachury i placic Emul jak zrobic jest jak oliwe ruszyc jest trzeba zrobic jak opisane i gra na pw moge odpowiedziec tu zagladam juz rzadko

Pozdro

Opublikowano
tak żarówki , płyn od sprysków , klocki hamulcowe , dokładnie nie pamiętam co jeszcze

a na tej twojej rozpisce ktore to piny ?

Opublikowano
Jak ogarnoles alladyna skoro jest a temp.jak rosnie skoro nie rosnie tylko do pozycji zerowej wskakuje

Jak widze dalej sa problemy z ta oliwa i emu :facepalm: a wszystko jest kilka razy pisalem co jak Oj pany pany :facepalm:

to taki problem z odpowiedzeniem koledze co ma zrobić? :facepalm:

albo emulator źle żłożony albo cos źle podpiąłeś..:whistling: ja u siebie mialem taki problem że emu założone a sensor dalej sie drrze, bo masa uciekała... :whistling:

A ILE RAZY JUZ TU WAM PISALEM JAK OGARNAC TEMP OLIWY jest wszystko napisane setki razy ktorys tu wrzucal na osobnym temacie kolorowo w ramkach sie chlopak nameczyl i opisal a problem w tym ze sie nikomu samemu nie chce nic zrobic tylko na gotowe to do fachury i placic Emul jak zrobic jest jak oliwe ruszyc jest trzeba zrobic jak opisane i gra na pw moge odpowiedziec tu zagladam juz rzadko

Pozdro

jesteś taki mądry nawisz w wątku pawelwor_ i popros o podwieszenie bd dla potomnych i nie bd sie musiał żołądkować że musisz cos dużo razy powtarzać...:facepalm:

Opublikowano

dobra ogarnalem wszystkie piny juz. brakuje mi tylko plyn do spryskiwaczy. na rozpisce nigdzie go nie ma. wie moze ktos ktory to pin ? 96 rok.

Opublikowano
dobra ogarnalem wszystkie piny juz. brakuje mi tylko plyn do spryskiwaczy. na rozpisce nigdzie go nie ma. wie moze ktos ktory to pin ? 96 rok.

9 pin w 20 pinowe czerwonej kostce..:decayed:

Opublikowano

wlasnie w tym problem ze ten pin jest do masy podlaczony. a plyn nadal sie swieci.

a fis w a4 b5 poza widocznymi funkcjami ma jakies ukryte ? albo jakies menu czy cos ?