Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto normalnie odpala, ale kontrolka od aku mi się świeci więc nie wiem o co chodzi. Myślę, że jak pojeżdżę trochę i aku się podładuje to zgaśnie. Chociaż dziwna sprawa według mnie...

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A ładowanie masz? Może alternator nie ładuje ci?

Opublikowano

wylutowanie diody na pewno nie spowodowało czegoś takiego może ci kabelek się poluzował i świeci od kostek w liczniku lub coś

Opublikowano

Jest ładowanie, bo jak odpalę to pod 14V podchodzi. Najprędzej będzie właśnie coś przy kostkach, jutro posprawdzam. Sprawdziłem rozpiske pin-ów w kostkach, ale dalej nie wiem który mógłby odpowiadać za świecenie się tej kontrolki. Co do daty i czasu, to automatycznie mi się ustawiła ale ręcznie też się chyba ją powinno ustawiać, tak? Jak tak to w jaki sposób? Wcześniej tylko raz próbowałem ustawiać i nie pamiętam dokładnie jak to zrobiłem, ale chyba normalnie poprzez przytrzymanie chwile pokrętła w którąś ze stron.

Opublikowano

Najpierw pokrętło ciągniesz do siebie, a potem kręcisz w jedną stronę. Jak pociągniesz do siebie, to powinno Ci migać pole z godziną. Ustawiasz ją i znowu ciągniesz pokrętło do siebie i zacznie Ci migać minutnik. Ustawiasz itd.

Opublikowano

Czy concert I zagra z licznikiem z a6 2000?

Opublikowano

zagra jak masz cyfrowy zegarek, a jak analog, to emlator can.

Opublikowano

zagra jak masz cyfrowy zegarek, a jak analog, to emlator can.

mam z a6 full fis, z cyfrowym, ale łaczyc pod enable clock data?

Opublikowano

a czekaj co ja pjerdole, zagra spokojnie po data ena clock, przeczytałem concert II :facepalm: zagra i zatańczy :wink:

Opublikowano
a czekaj co ja pjerdole, zagra spokojnie po data ena clock, przeczytałem concert II :facepalm: zagra i zatańczy :wink:

zagra , zatanczy, a jak dobrze scisniesz w imadle to i zaspiewa... anielski orszak....

:jerk:

Opublikowano

Witam Klubowiczow :a4fan:

Mam maly problem i mam nadzieje ze ktos mi pomoze :P

Mam licznik po 2 lifcie z bialym podswietlaniem wszystko super extra udalo sie go ozenic z moja A4 98. Zrobilem przejscioweczke wszystko ladnie smiga FIS manetki wszystko dziala 0 bledow z ABS i miski, ale zato nie moge wyciagnac PINU bo okazalo sie ze posiadam jaggera .... Probowalem VAG Tacho 3.01 opcje VDO c5( brak komunikacji) MM V1 v2 (pokazuje pin z :whip2:) Probowalem tak samo VAG+k CAN i to samo nie moge odczytac nic a nic z Wsadu.

Czy ktos ma jakies sugestie pomysly bo nie bardzo mam zamiar szukac znowu sprawnego VDO po 2 lifcie ....

Pozdrawiam i licze na sugestie

Opublikowano

A czy to czasem max 10 stron wstecz nie jest napisane, że wyciąganie PIN i JAEGER to nie idzie w parze.

Czy ktos ma jakies sugestie pomysly ...

Kup VDO.

... bo nie bardzo mam zamiar szukac znowu sprawnego VDO po 2 lifcie.

To zmienia postać rzeczy. Kup VDO.

Opublikowano
Witam Klubowiczow :a4fan:

Mam maly problem i mam nadzieje ze ktos mi pomoze :P

Mam licznik po 2 lifcie z bialym podswietlaniem wszystko super extra udalo sie go ozenic z moja A4 98. Zrobilem przejscioweczke wszystko ladnie smiga FIS manetki wszystko dziala 0 bledow z ABS i miski, ale zato nie moge wyciagnac PINU bo okazalo sie ze posiadam jaggera .... Probowalem VAG Tacho 3.01 opcje VDO c5( brak komunikacji) MM V1 v2 (pokazuje pin z :whip2:) Probowalem tak samo VAG+k CAN i to samo nie moge odczytac nic a nic z Wsadu.

Czy ktos ma jakies sugestie pomysly bo nie bardzo mam zamiar szukac znowu sprawnego VDO po 2 lifcie ....

Pozdrawiam i licze na sugestie

opcje sa dwie... jedziesz do koscia co jagera ma w jednym palcu i umie wyciagnac z niego pin od 100zl w zwyz

lub jak kolega napisal wczesniej szukasz vdo i masz spokoj...

:hi:

Opublikowano

Rozumiem ze kazdy idzie z pradem i jazda z VDO :( niestety nie jestem w polskim kraju i jestem skazany sam na siebie. Czy ktos w ogole mial doczynienia z tymi licznikami i wie mniej wiecej jak sie do tego zabrac czy tylko i wylacznie VDO fans?

Opublikowano

VDO fans

z uwagi na to ze vdo sie nie pier**la

z uwagi na to ze vdo mozna pin wyciagnac po kracie browarow

z uwagi na to ze z jagera wyciagnac pin to wielka sztuka i trzeba czytnik kosci i grzebanie we wsadzie na maxa...

Pytaj Bediksa jemu ktos wyciagal pin z Jagera...

Opublikowano
VDO fans

z uwagi na to ze vdo sie nie pier**la

z uwagi na to ze vdo mozna pin wyciagnac po kracie browarow

z uwagi na to ze z jagera wyciagnac pin to wielka sztuka i trzeba czytnik kosci i grzebanie we wsadzie na maxa...

Pytaj Bediksa jemu ktos wyciagal pin z Jagera...

dopisałbym pierdolenie się jaegera na potęge.

Opublikowano
Rozumiem ze kazdy idzie z pradem i jazda z VDO :( niestety nie jestem w polskim kraju i jestem skazany sam na siebie. Czy ktos w ogole mial doczynienia z tymi licznikami i wie mniej wiecej jak sie do tego zabrac czy tylko i wylacznie VDO fans?

Załatw mi pracę jako inżynier budowy na miejscu to przywiozę Ci mojego VDO :decayed: Tarczkę w milach też mam.

Dziwne, że masz problemy na miejscu z dostępnością VDO skoro sporo z nas ma je właśnie z angoli, fakt że wyciąganych z samochodów na miejscu, no ale zawsze. W GB też są złomowiska gdzie sprzedają części.

Opublikowano

Wszystko już prawie ogarnięte, ale nie wiem dlaczego pojawia mi się na cały fis ikona od temperatury cieczy chłodzącej. Sprawdziłem piny: Coolant level - 20 ze starej niebieskiej kostki podłączyłem do 22, a Coolant temperature sender - 26 z żółtej podłączyłem do 8 w kostce niebieskiej. Czujnik w zbiorniku wyrównawczym jest sprawny, ale nie wiem skąd ta informacja na fisie, nawet nie musze odpalać auta, po kilku sekundach od przekręcenia zapłonu pojawia się automatycznie.

edit:// Już chyba rozwiązałem problem. Przeczytałem, że będę musiał wymienić zbiorniczek wyrównawczy na ten z polifta.

Opublikowano

Wlasnie to jest problem ze #$@%@#$% ludzie @$@#^%^ liczniki poto zeby wyciagnac FISA, praktycznie 0 dostepnosc licznikow po 2 lifcie....

A co ciekawe przelozylem VDO po 2 lifcie odczytalem pin spoko looz majonez ale zapomnij o sankach nie zaprogramujesz nowego klucza .... wiec jakas waska lipa jest i nie wiem gdzie czy pastyl w kluczu czy ogolnie cos spierdzielilem na przejsciowce chociaz wszystko sie pokazuje prawidlowo .... wielka zagadka ...

I co do VDO po 2 lifcie tez nie dziala :D a Jeager po 2 lifcie sie nie pier**lil w ogole :P to tak na marginesie nawet fis jest idealny

Opublikowano

Ze niby jeager się nie pier**lil po II lifcie, stary nie ma licznika nie ważne czy fis cały czy 1/2 , a3 a4 czy a6 jegaery się pier**la wszystkie koniec kropka poczytaj na forach

A co do pinu z jeagera to został wyciągnięty w 30 sekund interfejsem o nazwie Magic dash can o ile dobrze pamiętam , ale cena jego to 4 cyfry dlatego się cenią za taka usługę