Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie taki

No jak normalnie manetka podłącza

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

manetke już zamontowałem czyli aby z tej białej kostki licznika podłanczam kable do manetki od fifsa i wszystko gra

Opublikowano

Kilka przewodów do manetki kilka do komputera (spalanie ) temperatura (z klimatronika) kilka do masy itp itd i przewód do wskaźnika temp oleju :) Wszystkie potrzebne przewody sa podciągnięte do komputera (spalanie temp olej ) wystarczy tylko przedłożyć je do licznika i pociągnąć jeden przewód do klimatronika aby pokazywał temperaturę zewnętrzna :)

Opublikowano

Wczesniej zle napisalem o radiu jakie mam, okazuje sie ze mam Concert I kaseciak + zmieniarka, bo z tego co sie dowiedzialem Concert II jest na plyte czyz nie? Wiec jesli mam podlaczone piny z radia data, ena, clock i nie wyswietla mi na fisie czego moze byc to przyczyna? Napewno dobrze podpiete. Czasem palacy alladyn nie zaslania tego?

Edytowane przez Chadury89

Opublikowano

Bingo! Jak się świecą informacje to zasłaniają :)

Edytowane przez Banan

Opublikowano

czy licznik od anglika z pełnym fisem bedzie smigać też po zmianie czy bedzie trzeba przekodować na wersje europejską

Edytowane przez pcmirek

Opublikowano

podepnę się pod temat,

mam problem, a mianowicie mam oryginalnie fisa w swoim audi i niestety raz za czas się wyłączy i nie można go w żaden sposób uruchomić.

Zachowuje się w taki sposób, jakby nacisnął 2 razy przycisk reset i po prostu go wyłączył

Stwierdziłem, że właśnie manetka świruje, więc rozebrałem ją na części pierwsze wyczyściłem, poprawiłem luty, sprawdziłem ścieżki i w ogóle, więc manetka jest na 100% sprawna ale niestety to nic nie pomogło, fis dalej świruje.

Miał ktoś z was może taki problem?

Gdzie szukać przyczyny takiego zjawiska?

Z góry dzięki za odp :)

Opublikowano

Ma ktos na zbyciu emulator poziomu oleju? Drugi dzien ciesze sie z Fisa i mnie alladyn drazni, zaslania mi rds:( dzisiaj na chwile zgasl i widzialem jak piknie stacje widac na fisie :wink:

Opublikowano

Kolega the a4 robi emulatory

Opublikowano

Wlasnie napisalem do niego, zobaczymy co odpisze:) dzieki

Opublikowano

Witam.

Potrzebny wsad do licznika 8D0 920 980K (angol,benzyna,mile) na europa,diesel,km.

Prawdopodobnie będzie to 8Do 920 932 FX ,ale nie mogę znaleźć.

Ktoś będzie jeszcze taki miły i podpowie mi co z rds'em na fisie z navigation plus rns-d jeśli nie posiadam tunera tmc nie odsyłając mnie do pierwszego posta w tym ogromnym wątku? ;-).Chyba nie mam ena,clock,data w rns. Sama linia k wystarcza?

Opublikowano

Daj maila to Ci wysle mam taki wsad

Opublikowano

mój mail: [email protected]

z góry serdeczne podzięki :)

Opublikowano

Ale to pozniej jak z roboty wroce

Opublikowano

Tylko tuner Tmc cię ratuje

Opublikowano

Banan twoja antena przestała działać :D musiałem kupic druga za 11 zł z przesyłka :D

Opublikowano

No to bomba :(

Opublikowano

Olej :D

Opublikowano

Pany sory za podpięcie pod temat Ale robiłem swapa na 2.7 Bit Zmieniłem na licznik polifta z S4 wszystko pięknie śmiga na zegarkach Pozostało mi podpiąć jeden kabelek z ECU do licznika i nie wiem o który biega Dodam że komp jest z literka ..551c Wiązka silnika do podszybia jest z s4 A od podszybia jest 2.4 polift i kurde wywala mi błąd 18028 P1620 Engine coolant temperature signal open/short to B+ Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu problemu