Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fazi, wejdź na facebookowy profil Audi A4 B5 Polska. Jak zacząłem czytać i odpowiadać to cała wiedza z lat poszła w .... Głupiejesz od samego czytania. Mam MY2000 i doskonale wiem jakie liczniki kiedy szły, ale wychodzi, że mając nawet 2001 możesz mieć dowolny analogowy zegarek i wpierają, że polift. A nikt nie pokwapi się aby sprawdzić datownik na obudowie licznika i potwierdzić jego zgodność z resztą.

Edytowane przez soulmaster3m

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na szczęście nie mam fejsa i nie muszę czytać tych glupot:decayed:

Szkoda nerwów...

Opublikowano

Widziałem ten temat na Facebooku o liczniku. 

Opublikowano

ten z WiFi był najlepszy [emoji23] [emoji23]

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki, ale spokojnie. Coś jeszcze wymyślę. "Panyyyy".

Chociaż z drugiej strony tak dawno nic nie robiłem w tym zakresie, że zapomniałem, że liczniki Skowe mają cyfrowy zegar i czerwone podświetlenie. No wyleciało z głowy. Na coś się ten fb jednak przydaje.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko :) . Jak wygląda wtyczka do manetki by sterować fisem? I ile kabli z niej wychodzi? Trzy?  I czy da radę ją podłączyć ściągając górną pokrywę kierownicy? Czy trzeba całość rozbierać razem z kierownicą? 

Opublikowano
Godzinę temu, Diego Risek napisał:

Jeszcze jedno pytanko :) . Jak wygląda wtyczka do manetki by sterować fisem? I ile kabli z niej wychodzi? Trzy?  I czy da radę ją podłączyć ściągając górną pokrywę kierownicy? Czy trzeba całość rozbierać razem z kierownicą? 

1679448400_1441121138_thumb.jpg

03.jpg

Na 99,99% taka sama jak w module czujników alarmu.

9701806299_9f73dd45d0_z.jpg

9705042940_9fe298d929_z.jpg

9701843897_494f6fdca3_z.jpg

9701845121_4e3cd8cc82_z.jpg

9705080574_81151ab684_z.jpg

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano
5 godzin temu, Diego Risek napisał:

Jakbyś przeczytał poradnik od soulmaster3m ( strona 52), który Ci podrzuciłem to byś nie zadawał tego pytania.

Opublikowano

Jeszcze nie robiłem tego nie patrzyłem. Ale teraz już widzę. Dwa pytania,  w tej kostce jest 6 kabli.  Czyli dwa zostawiam bo nie potrzebne tak? I czy w tej kostce czerwonej są ponumerowane piny? Pozdrawiam 

Opublikowano
2 godziny temu, Diego Risek napisał:

Jeszcze nie robiłem tego nie patrzyłem. Ale teraz już widzę. Dwa pytania,  w tej kostce jest 6 kabli.  Czyli dwa zostawiam bo nie potrzebne tak? I czy w tej kostce czerwonej są ponumerowane piny? Pozdrawiam 

Odp. Na pierwsze jest w poradniku.

Odp. Na drugie, tak piny są ponumerowane

Opublikowano

W jakim razie jeszcze jedno pytanko. Wyczytałem że wtyczce od manetki sterowania fisem dwa pozostałe to są od prędkości wycieraczek, czyli tego co mamy na manetce od góry tak? U mnie to działa normalnie czyli nie muszę dokupować brązowej wtyczki do manetki bo tam jest? Czy coś pomieszałem? :)

Opublikowano

Po raz kolejny odpowiedź w poradniku:decayed:

Gdzie wyraźnie napisano, że potrzebne są dodatkowe 4 piny ponieważ w twojej kostce są jedynie dwa. Chyba, że kupisz manetkę fis od razu z tą brązową kostką i kawałkiem wiązki

Opublikowano

No tak czytałem poradnik. Myślałem, że kostka jest tam ponieważ sterowanie prędkością wycieraczek działa. 

Opublikowano

Witam. Posiadam Audi A4B5 1.8T z lipca 1999r benzyna i licznik taki jak na fotce . Wyświetlacz mi pada kreski i znika wszystko po pewnym czasie nie będę się bawił w naprawy i chcę wymienić na ten ze wskaźnikami ładowania aku. i temp. oleju najlepiej tak to chyba sie nazywa po 2 lifcie z pełnym fisem ? :-) jakie zegary muszę szukać od jakiego auta bedzie do mnie pasować i jakie przeróbki mnie czekaja - immo itd ... ? jeżeli możliwe podajcie link do stronki bo tematów mnustwo i już sie pogubiłem .Pozdrawiam

20170210_062509 [50%].jpg

Opublikowano

Wszystkie potrzebne info i linki są w pierwszym poście 

Opublikowano
20 godzin temu, Fazii napisał:

Wszystkie potrzebne info i linki są w pierwszym poście 

to chociaż jakie zegary muszę szukać od jakiego auta bedzie do mnie pasować , resztę będe ogarniał :-) mam w swoim białe podświetlenie zegarów

20170210_062509 [50%].jpg

Edytowane przez Krzysiek Krzysztof

Opublikowano

Musisz szukać od a4 b5 pełny fis vdo. Jakbyś chciał to posiadam taki licznik. Pisz PW :)

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko. Czy w każdym silniku sygnał do spalania idzie z puszki ecu z żółtego kabla? Czy np. w moim 2.4 z innego? 

I czy kostki licznika mają również ponumerowane piny? 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie. Byłem na zlomie po kostki, ale były zegary z analogowym ale bez cyferek czyli te przedlift.  I przy manetce była kostka ale taka szeroka.  Czyli to nie jest to co u mnie? Bo z cyferkami jest taka wąska dłuższa? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam takie małe pytanko zmieniałem ostatnio licznik z fisem zgodnie z instrukcjami posiadałem licznik na dwóch kostkach 26pin czyli przedlift 96r i zmieniłem licznik na ful fis z 98r juz na kostkach 32pin i zegarku analogowym z liczbami i teraz najgorszy problem bo świeci sie kontrolka abs i airbag z czego przez kontrolkę abs na środku fisa pali się wykrzyknik w kółku i przez to nie idzie nic zrobić.Do tego dodam ze błędów abs jak i airbag nie ma.Do tego jest problem z połączeniem sie z licznikiem w czasie łaczenia słychac takie takie pikanie jak by sie miał połączyć i nic. Przejrzałem schematy z 100 razy i wszystko podłączone jak mam byc .