Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czym musze zmienić kodowanie musze kupić nowe tarcze na licznik co nie?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kodowanie zmienisz VAG'iem. Hmm nie wiem czy same tarcze Ci pomogą :mysli:. Z prędkościomierzem to tarcze zmienisz i będzie ok. Ale z Obrotami to nie wiem...

Opublikowano

Ponawiam pytanie odnośnie montażu zegarów z FISem w roczniku po I FL czyli 1998. Czy jest to możliwe i co trzeba zrobić żeby immo działało. Tzn nie chce go wyłączać ani wyciągać żaróweczki żeby nie pokazywało błędu. Bo jak się podłączy do VAGA to błąd pewnie wyskoczy.

Opublikowano

Ale w autach wyprodukowanych w roku 98 immo już jest właśnie w liczniku. Czyli przy zakupie licznika z FIS musisz dostać również PIN do immo.

Opublikowano

a ja mam pytanko jak koledzy poradzili sobie z adaptacja kontrolki airbag w rocznikach przed 1liftem montujac nowsze budziki od 98 wzwyz

Opublikowano

Gdyby kogoś interesowało to za jakiś tydzień lub dwa będę wystawiał na allegro swój licznik z pełnym FIS do rocznika 98 czyli z immo w zegarach, ale dobrą wiadomością jest to, że mam do niego PIN oraz zakodowaną jedną pastylkę, więc jeśli komuś jedna wystarczy to problem immo ma z głowy :wink4:

Opublikowano

Gdyby kogoś interesowało to za jakiś tydzień lub dwa będę wystawiał na allegro swój licznik z pełnym FIS do rocznika 98 czyli z immo w zegarach, ale dobrą wiadomością jest to, że mam do niego PIN oraz zakodowaną jedną pastylkę, więc jeśli komuś jedna wystarczy to problem immo ma z głowy :wink4:

A co to znaczy że zakodowaną ma jedną pastylkę ? :P Pytam poważnie bo nie wiem... :embarrassed:

Opublikowano

Ale takie ogłoszenia to chyba nie tutaj, prawda :disgust::kwasny::wallbash:

Opublikowano

A co to znaczy że zakodowaną ma jedną pastylkę ? :P Pytam poważnie bo nie wiem... :embarrassed:

Tzn, że podmieniasz pastylkę w swoim kluczyku na tę od licznika i nie masz problemu z odpaleniem auta po zmianie licznika... Pastylka umożliwia odpalenie auta z immo. Jak otworzysz kluczyk to zobaczysz tam małą szklaną kapsułkę - pastylkę.

Opublikowano

Tzn, że podmieniasz pastylkę w swoim kluczyku na tę od licznika i nie masz problemu z odpaleniem auta po zmianie licznika... Pastylka umożliwia odpalenie auta z immo. Jak otworzysz kluczyk to zobaczysz tam małą szklaną kapsułkę - pastylkę.

Acha dzięki, człowiek się całe życie uczy :) To już wiem mniej więcej o co się pytać gdy będę zamawiał dla siebie licznik z FISem. Najpierw o PIN a potem o pastylki. :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

:hi:

montowalem jakis czas temu fis i meczy mnie wolne pole na samym dole.. mam manual, a to pole do automatu. czy jest mozliwosc zeby wyswietlalo mi tam np temperature wewnatrz auta??

Opublikowano

A podłączałeś czujnik temperatury zewnętrznej? Jeśli tak to powinno wyświetlać. Jeśli nie, to czujnik znajduje się między zderzakiem, a chłodnicą. Można też podłączyć się do klimatronika (jak tak mam). Gdzieś w tym wątku jest podany pod który pin się podłączyć.

Opublikowano

Koledze chodzi o temperaturę wewnętrzną a nie na zewnątrz, też się zastanawiałem jak wykorzystać wolną część wyświetlacza ale raczej ciężko tam będzie coś wyświetlić, w pierwszej kolejności to trzeba by rozpracować jaki sygnał podawany jest z automatu aby wyświetlić jaki bieg jest włączony.

Opublikowano

A wie ktoś jak działą regulacja jasności podświetlenia w zegarach z białym podświetleniem? Reguluje się ją jak w przedliftach? I co zrobić z pinem nr4. zielonej kostki z rocznika 1998? Jest to imobillizer w rozpisce a w zegarach 2000 nie ma takiego pinu... :disgust:

Opublikowano

w zegarach z białym podświetleniem regulujesz jasność prawym pokrętłem

Opublikowano

Wewnętrzna temperatura też chyba jest podawana w klimatroniku, pytanie czy w ogóle zadziała na fisie i czy czegoś nie spieprzy jak się podłączy pod pin od automatu...

Opublikowano

co zrobić z pinem nr4. zielonej kostki z rocznika 1998? Jest to imobillizer w rozpisce a w zegarach 2000 nie ma takiego pinu... :disgust:

Chyba sam muszę sobie odpowiedzieć :tongue4: Pewności jeszcze nie mam, ale wydaje mi się, że to pozostałość po zewnętrznych immo. Była tam podłączana kontrolka immo. Tylko po co to zostawili w rozpisce? :mysli:

Dzięki bardzo! :hi:[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 15:36_________________________________________________Przypuszczenia potwierdzone :decayed:

[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 22:28_________________________________________________Ehhh... Niby przejściówkę zrobiłem w/g rozpisek pinów, niby wszystko dobrze a nie jest...

Zmieniłem licznik z 1998 na 2000 z cyfrowym zegarkiem i białym podświetleniem. Immo to pikuś. Ale po odpaleniu zapala się kontrolka ciśnienia, czego nie robi na starych zegarach (też z FIS i na pewno działało), kontrolka zużytych klocków, mimo, że ten pin zostawiłem pusty, bo nie mam info o klockach, obroty nie działają, no i sensor ale to inna bajka :disgust:

Opublikowano

co zrobić z pinem nr4. zielonej kostki z rocznika 1998? Jest to imobillizer w rozpisce a w zegarach 2000 nie ma takiego pinu... :disgust:

Chyba sam muszę sobie odpowiedzieć :tongue4: Pewności jeszcze nie mam, ale wydaje mi się, że to pozostałość po zewnętrznych immo. Była tam podłączana kontrolka immo. Tylko po co to zostawili w rozpisce? :mysli:

Dzięki bardzo! :hi:[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 15:36_________________________________________________Przypuszczenia potwierdzone :decayed:

[br]Dopisany: 15 Luty 2011, 22:28_________________________________________________Ehhh... Niby przejściówkę zrobiłem w/g rozpisek pinów, niby wszystko dobrze a nie jest...

Zmieniłem licznik z 1998 na 2000 z cyfrowym zegarkiem i białym podświetleniem. Immo to pikuś. Ale po odpaleniu zapala się kontrolka ciśnienia, czego nie robi na starych zegarach (też z FIS i na pewno działało), kontrolka zużytych klocków, mimo, że ten pin zostawiłem pusty, bo nie mam info o klockach, obroty nie działają, no i sensor ale to inna bajka :disgust:

Pin od klocków musi byc podłaczony do masy zeby nie pokazywało.

Opublikowano

Pin od klocków musi byc podłaczony do masy zeby nie pokazywało.

Nie pomaga ;(

Opublikowano

Kodowanie?