august Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam, mam lusterko prawe, duże. Jest chyba od anglika. Czy różni się czymś od tych dużych poliftowych? Nie mam wkładu, więc muszę dokupić i nie wiem czy będzie pasował.
Pelex Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Raczej wkład będzie pasował tylko od anglika innej obcji nie ma
august Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Czy lusterko prawe od anglika, z wyglądu identyczne jak lewe od europejczyka, tylko symetrycznie odwrócone - ma inny kształt niż duże, poliftowe lusterko prawe od europejczyka?
Pelex Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Polifty też maja małe lusterka z prawej strony
august Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To co mi się pomyliło z dużym lusterkiem po prawej? B6 ma duże?
pablo_9 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To co mi się pomyliło z dużym lusterkiem po prawej? B6 ma duże? W B5 są asymetryczne a w B6 są już symetryczne lusterka czyli takich samych rozmiarów po obu stronach
OGr Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Koledzy a gdzie można kupić sferyczny wkład do prawego lusterka z Anglika aby było cokolwiek widać ?
Miszka82 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Koledzy a gdzie można kupić sferyczny wkład do prawego lusterka z Anglika aby było cokolwiek widać ? allegro jest tego od groma, sam kupowałem do siebie
OGr Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 A no właśnie chyba nie bardzo bo nie widziałem prawego pełnego.
Kaczmarkus Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Witam, sam miałem ten problem kiedyś i powiem że z anglika lusterka zewnętrzne są ustawione pod innym kontem więc istnieje możliwość że podczas regulacji wkładu nie dasz rady ustawić go idealnie, ponieważ będzie blokować obudowa zewnętrzna, pozdro
OGr Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Montowałem ostatnio lusterko z anglika. Opis i fotki wrzuciłem tutaj: http://audi.pacula.eu/audi-a4-b5-prawe-lusterko-z-anglika/
_Solar_ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Opublikowano 6 Czerwca 2010 ja również robiłem wymiane lusterka http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t99550.0.html;highlight=wymiana+lusterka
YATES Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 A moje pytanie jest takie - czy warto kupić lusterko lewe do polifta z anglika ? Czy będzie pasowało Plug&Play ? Czy może lewe lusterko angielskie jest mniejsze od wersji europejskiej ?
Kowi87 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Mniejsze nie jest, ale trójkąt mocujący jest inaczej wyprofilowany, zakłada sie je tak samo jak byś chciał prawe angielskie przekałdac, czyli stelaż lusterka trzeba przełożyć z EU bo inaczej bedzie inny kąt widzenia
YATES Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Acha czyli lepiej kupić lewe europejskie
Kowi87 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 no jeśli nie masz elementu na przekładke to lepiej szukać kompletnego EU, mix przedlifta z poliftem nie przejdzie odrazu pisze:wink:
YATES Opublikowano 1 Maja 2012 Opublikowano 1 Maja 2012 Mniejsze nie jest, ale trójkąt mocujący jest inaczej wyprofilowany, zakłada sie je tak samo jak byś chciał prawe angielskie przekałdac, czyli stelaż lusterka trzeba przełożyć z EU bo inaczej bedzie inny kąt widzenia Tzn. na chłopski rozum co trzeba zrobić gdy mam swoje stare lusterko europejskie ale obudowa jest w kiepskim stanie i w dodatku nie pomalowana, a mam okazję kupić angielską wersję lewego lusterka ? Czyli co muszę przełożyć ze starego do nowego ? Sam ten trójkąt czy coś więcej ? Acha i jeszcze czy wtyczka z angielskiego pasuje do auta wersji europejskiej ?
Kowi87 Opublikowano 1 Maja 2012 Opublikowano 1 Maja 2012 wtyczka pasuje, przekąłdasz sam czarny plastik który mocuje lusterko do nadwozia, przyłóż sobie dwa lusterka i zobacz różnice w kącie nachylenia:wink: w dziale warsztat jest opis jak to zmienić tyle że prawe, ale lewe robisz tak samo
irzyk Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zmieniłem sobie prawe lustereczko na UK bez zmiany trójkąta i wsio widać ale szkło jest tak na maksa skręcone ku środkowi auta, że powstaje szpara, przez którą widać bebechy. Czyli trzeba wymienić trójkąty - czy dobrze rozumiem, że trzeba rozpiąć oba lustra na osi składania - tam, gdzie jest ta mocna sprężyna? Trójkąt zakładamy z małego EU a reszta z dużego UK i będzie ładnie? P.S. To kółko z silniczkami mocowane na 3 śruby, do którego mocuje się lustro jest identyczne w małym EU i dużym UK więc nie wiem skąd takie podpowiedzi we wcześniejszych postach. Nawet numery tego elementu są takie same. Chyba, że były jakieś inne wersje. Piszę cały czas o polifcie.
Mario82A4 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 A jak to jest z automatycznym składaniem , jeśli małe składa sie automatycznie to trzeba szukać lusterka z angola też z takim bajerem czy można ten mechanizm przełożyć ze starego małego Ktoś kojarzy ile pinów powinna mieć kostka lusterka elekt składanego ?? A jak to jest z automatycznym składaniem , jeśli małe składa sie automatycznie to trzeba szukać lusterka z angola też z takim bajerem czy można ten mechanizm przełożyć ze starego małego Ktoś kojarzy ile pinów powinna mieć kostka lusterka elekt składanego ?? Czyli lusterko od polifta nie podejdzie do przedlifta
Rekomendowane odpowiedzi