Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie może wprowadzimy skomasowane zmiany na pierwszej stronie uwagi itp (mystic jak masz dokładnie coś co jest sprawdzone i jest dobrze wprowadze zmiany OK?)

skoro szykuja sie zmiany na pierwszej stronie to ja mam mala uwage do "schemat podłączenia przodu dla systemu RNS-E" - ze schematu wynika, ze w ekranie leci 6 zyl, dwa razy biala (grubosc 0.35 i 1).

chyba prawidlowo w ekranie leca same zyly 0,35 (biala, czarna, zielona, szara, brazowa i zolta) a druga biala (grubosc 1) powinna byc zastapiona czarna. bialy przewod (grubosc 1) leci poza ekranem.

niestety nie wiem jak jest z numerami pin'ow - tego wlasnie chce sie dowiedziec z opisu mystic'a

brakujaca zyla na schemacie w ekranie (kolor czarny 0,35) powinna chyba byc podpieta do pinu 7 we wzmaku, nie wiem jeszcze od strony RNS-E, ktory pin.

Opublikowano

mk4 podaj maila do siebie

poszło na priv... uzupełnię zmiany na 1 stronie . dzięki za zainteresowanie się tym tematem

poszło na maila

Ze względu na to, że przy montażu swojego bose użyłem wtyczki z uciętymi kablami to w manualu brakuje opisów do których pinów wtyczki wzmacniacza się podłączamy, ale myślę, że nie będzie to problemem bo na schematach z pierwszego postu wszystko dokładnie widać :wink4:

Opublikowano
  • Autor

mk4 podaj maila do siebie

poszło na priv... uzupełnię zmiany na 1 stronie . dzięki za zainteresowanie się tym tematem

poszło na maila

Ze względu na to, że przy montażu swojego bose użyłem wtyczki z uciętymi kablami to w manualu brakuje opisów do których pinów wtyczki wzmacniacza się podłączamy, ale myślę, że nie będzie to problemem bo na schematach z pierwszego postu wszystko dokładnie widać :wink4:

Opis zmodyfikowany w razie jakiś uwag proszę o kontakt. Dzięki "Mystic PL" jeszcze raz za opis

Opublikowano

W sumie wszystko było napisane w tym temacie, ja tylko to co najważniejsze wyselekcjonowałem i poukładałem na swoje potrzeby.

Przy opisie wyłączania pilota bose dopisz jeszcze to co Bart-s podał dot. adaptacji:

"W przypadku RNS-E - kanał 8 ustawiasz na 3. Jeśli jest radio to kanał 66 dajesz na 0.”

Opublikowano

Skoro juz tyle wiecie o Bose to moze ktos mi odpowie w koncu czy tylne glosniki w drzwiach sa takie same jak te z przodu ? :)

Dlaczego te tylne graja gorzej niz przednie ? Nie maja tak dobrych niskich tonow jak przednie.

Opublikowano

Skoro juz tyle wiecie o Bose to moze ktos mi odpowie w koncu czy tylne glosniki w drzwiach sa takie same jak te z przodu ? :)

Dlaczego te tylne graja gorzej niz przednie ? Nie maja tak dobrych niskich tonow jak przednie.

Głośniki są takie same z przodu i z tyłu. Moje grają tak samo dobrze przednie i tylne, mam nawet wrażenie, że cały dźwięk dobiega/kumuluje się gdzieś po środku wnętrza właśnie w okolicy kierowcy :wink4:

Opublikowano

takie same.

wydaje Ci się. Przy stage II grają tak samo

Opublikowano

Chlopaki jaki tam stage II :tongue4:

mam ori system i ciagle mam wrazenie ze tyl gra slabo

Siedzac z przodu jest dobre BUM BUM -slychac dobry basik z przodu i bagaznika :kox: a siedzac z tylu jest pum pum i slabszy bas :co: Poprostu jak usiadziesz z tylu szczegolnie na skrajnych miejscach to nie powiesz ze to gra jak na Bose przystalo.

Moze glosniki stare albo musze zmienic na te z koncowka A ? Albo dla proby wsadzic przod na tyl.

Musialbym u kogos posluchac kto twierdzi ze gra u niego tak samo tyl jak przod.

Opublikowano

To wpadnij w sobotę to Ci zademonstruję :polew: Nowsze głośniki są z końcówką B :wink4:

Opublikowano

To wpadnij w sobotę to Ci zademonstruję :polew: Nowsze głośniki są z końcówką B :wink4:

no tak z koncowka B :) gdzie mam wpadac ?

Te z koncowka B rzeczywiscie lepiej graja od tych z A

No i ktore sa z koncowka B ?

Opublikowano

z końcówką B były montowane po 04.2007r

Opublikowano

opisane opisane ale nie napisane czy B gra lepiej od A :)

Opublikowano

wpadnij do BB na spot to posłuchasz sobie prawdziwego BOSE :naughty::decayed::wink4:[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 12:21_________________________________________________gra lepiej

Opublikowano

wpadnij do BB na spot to posłuchasz sobie prawdziwego BOSE :naughty::decayed::wink4:[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 12:21_________________________________________________gra lepiej

pomysle nad tym :tongue4:

Opublikowano

Bose wyrezany jednak mam podobny problem jaki miał kolega:

Mam jedno pytanko, czy ktoś się orientuje jak to jest z tym wyświetlaniem napisu Bose w radiu Concert po jego włączeniu? Wyczytałem, że wystarczy pin w radiu opisany jako Bose podłączyć do masy + oczywiście kodowanie i napis się wyświetla. Wszystko się zgadza napis się wyświetla, ale wtedy gra to gorzej niż bez Bose,o wiele ciszej i mega płasko, więc odłączyłem go. W sumie to tylko napis :> , ale nurtuje mnie gdzie to tak naprawdę trzeba podłączyć, żeby ten napis się wyświetlał i grało jak należy.

Ja podpiąłem według instrukcji pin bose w radiu pod pin 24 we wzmacniaczu.

Czy może kogoś jeszcze dopadł problem utraty jakości dźwięku po podpięciu pinu Bose?? Moje radyjko to super Chours II ;)

Opublikowano

U mnie okazało się, że płytka z muzyką, którą użyłem do testów była marnej jakości i do tego cicho nagrana. :)

Opublikowano

hmm... u mnie ewidentnie nie jest to wina płyty, bo na radiu też gorzej gra przy podpiętym pinie Bose :( chwilowo go rozłączyłem i jest zdecydowanie lepiej, poza... zakłóceniami :(

Może ktoś mi podpowie bo już zgłupiałem. Wyjścia liniowe, przednie, poprowadziłem w kablu ekranowanym 5x0,5 + ekran (tylko taki kabel był w sklepie). Kabel puściłem wzdłuż prawego progu, gdyż nie chciało mi się wyciągać fotela. Początkowo popełniłem błąd bo podłączyłem ekran pod masę audio, odpaliłem i delikatne zakłócenia były. Tego samego dnia doszedłem gdzie popełniłem błąd i przepiąłem ekran pod masę radia, (i czy tu dobrze rozumiem pojęcia "masa radia" - czy jest to masa dochodząca do radia, która służy do jego zasilania ???), zakłócenia bez zmian - identyczne. Dzisiaj postanowiłem odpiąć ekran, ale niestety i to nie pomogło :(

Co może być przyczyną???

1. Może należy "puścić" kabel obok wiązki ori ?

2. Za gruby kabel ? - tak jak napisałem kupiłem 5x0,5 + ekran

3. Źle podpięty ekran ?

Zaczynam zastanawiać się, czy nie zacząć wzorować się na wyjściach liniowych tylnych, i podłączyć przód w splecionych dookoła siebie żyłach. Tak podpięty mam tył i zakłóceń nie ma.

Opublikowano

Tego samego dnia doszedłem gdzie popełniłem błąd i przepiąłem ekran pod masę radia, (i czy tu dobrze rozumiem pojęcia "masa radia" - czy jest to masa dochodząca do radia, która służy do jego zasilania ???)

Dobrze myślisz, i nie wydaje mi się żeby przekrój przewodów miał wpływ na zakłócenia.

A podpiąłeś drugi koniec ekranu do masy wzmacniacza? jak nie to spróbuj tak zrobić.

Opublikowano

Podpinałem i ciągle bez zmian...hmmm... :mysli: