Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i masa odłączona :afro: różnica w odsłuchu jest taka jak bym wcześniej słuchał iPoda na seryjnych słuchawkach a potem podłączył słuchawki douszne Creative Aurvana :kox:

do porównania jakości z masą i bez masy proponuję odsłuchać te dwa kawałki :kox:

http://damian268.wrzuta.pl/audio/0GdFqWBxNyc/albano_romina_pover_-_sharazan

http://andante.wrzuta.pl/audio/2nqkjMbnZqt/i_santo_california_-_tornero[br]Dopisany: 16 Marzec 2011, 21:01_________________________________________________

... błąd przednich głośników i śmigam bez podpiętego pinu Bose :D

daj kodowanie na xx11xxx i nie będziesz miał żadnych błędów :wink4:

ja nie widzie roznicy :naughty: tzn nie slysze

Opublikowano

Bo to nie słychać błędów :decayed: :decayed: :decayed: tylko widać vagiem :wink4: po odpięciu masy wywali ci błąd 02005. Przekodujesz z xxx9xxx na xxx1xxx i błędu nie będzie wywalać.

Opublikowano

Tylko zauważyłem, że niestety nie działa ściszanie i pod głośnianie rozmowy telefonicznej przez BT :wallbash: ma ktoś jakiś pomysł o co come one. Wcześniej, przed montażem bose działało.

mystic, i jak to rozwiazales? u mnie zauwazylem, ze moge rozmowe sciszyc ale tylko do jakiegos poziomu - dosyc wysokiego (nadal jest glosno) albo ustawic jeszcze glosniej. czyli jakas reulacja jest ale tylko w zakresie glosno --> jeszcze glosniej. wczesniej moglem sobie rozmowe telefoniczna sciszyc prawie do zera, teraz sie juz nie da :(

Opublikowano

No właśnie i tak samo jest u mnie, nie znam rozwiązania, no poza tym, że można podłączyć masę z powrotem i wówczas będzie Ci działało, ale wtedy audio się pogorszy więc koło się zamyka

Opublikowano

Bo to nie słychać błędów :decayed: :decayed: :decayed: tylko widać vagiem :wink4: po odpięciu masy wywali ci błąd 02005. Przekodujesz z xxx9xxx na xxx1xxx i błędu nie będzie wywalać.

moj vag nie laczy sie z navi czy tam radiem bose wiec to kicham,bledy moga byc byle zeby gralo jak nalezy :)

Opublikowano

Czy moze mi ktos powiedziec do ktorego pinu we wtyczce wzmacniacza wpiac czarny kabel z wiazki przewodow sygnalowych ( czarny - 1x0,35mm - pin 000979242 - mini Iso - 1 szt – razem z brązowym (u mnie czarny) przewodem 1x4,00mm od masy zasilania - podłączamy do masy radia). Podlaczylem wszystkie 4 sygnaly i mase i zostaje mi ten jeden czarny kabel i nie mam pojecia gdzie go podlaczyc.

Opublikowano

u mnie dwa miesiące prawie śmiga na odłączonym pinie bose i nic się nie dzieje tylko wszystko w aucie wpada w drgania przy głośnej muzyce,

ktoś wie jak ustawić poziom głosu po przekręceniu kluczyka jak wsiadam radio gra tak głośno że mało co zawału można dostać ma ktoś jakiś sposób ?

Opublikowano

Przesłuchałem nagrania Mariusza (te same wnioski co u Was).

BOSE gra przyjemniej górą i środkiem, z kolei bez pinu masy pięknie odznacza się dół (ale brakuje pozostałego zakresu). Wyjściem z sytuacji jest dobranie się do softu i poprawienie charakterystki dołu albo... zakup nie ori radia gdzie można pobawić się EQ.

A które ustawienie Wam przypadło do gustu? Co zostawiacie - przyjemniejszy dźwięk czy pierdalnięcie? :)

Opublikowano

ja zostawiam pierdolnięcie :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

50233_109058892495471_7507335_n.jpg

NIECH ŻYJE ELEKTRO!!!!!!!!!!!!!!!

:polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Bo liczy się pierdolnięcie :polew:

Opublikowano

czy mozna podlaczyc ekran z przodu do masy radia a z tylu do masy wzmacniacza? Bedzie on wtedy spelnial swoja role?

Opublikowano

Ja sam nie wiem co zostawic :mysli: przy podlaczonym pinie 7,soprany mialem ustawione na godzine 11 tj 3 kreska na lewo od poziomu neutralnego a jesli chodzi o bas to na godzine 3 i jakos sobie gralo.

Po wypieciu pina 7,sopran mam na godzinie 13 a bas tak samo jak sopran przed wypieciem pina.Na polozeniu srodkowym,basu jest za duzo a do konca skali jest daleko...

Trzeba miec nadzieje ze ktos kiedys dostanie sie do softu i bedzie mozna zmienic male co nie co :)

Opublikowano

a ja najbardziej lubie jak wszystko jest na godzine 12 ustawione :)

Opublikowano

a ja najbardziej lubie jak wszystko jest na godzine 12 ustawione :)

Ustawilem tak basik na wypietym pinie ale po godzinie grania juz mialem dosc -dla mnie za bardzo buczy.

Jakbym tak ustawil na wpietym pinie to bas bedzie slabiutki.

Opublikowano

czy mozna podlaczyc ekran z przodu do masy radia a z tylu do masy wzmacniacza? Bedzie on wtedy spelnial swoja role?

ja mam czarna zyle wpieta w kostce wzmacniacza a po stronie RNS-E nie jest wpieta w ogole. nie slysze zadnych zaklocen wiec na razie tak zostawiam

Opublikowano

a ja lubie kobiety z nogami na 8:20 :)

Opublikowano

jak podpieliscie zasilanie 1x4,00mm i mase 1x4,00mm przy wzmaku to wiadomo ale chodzi mi po stronie radia, czy zasilanie idzie ze wzmaka np. do bezpiecznika i pozniej do radia? bo krosowac kabel 1x4,00mm za radiem z kablem zasilajacym 1x2,50mm to wydaje mi sie troche nie bardzo :confused4:

:hi:

Opublikowano

wg mnie zasilony jest normalnie z głownej skrzynki

Opublikowano

No więc kolejne BOSE Sound System [stage3] wyrezane* :naughty:

(*bez Bosowskiego głosniczka w desce i bez blend)

zamieszcze krotkie foto-story z pola walki. Machnąłem to za jednym podejsciem :good:

Pierw troszke trzeba rozebrac:

DSCN1332.jpg DSCN1331.jpg DSCN1333.jpg

Nastepnie wjechala wiazka:

DSCN1330.jpg DSCN1337.jpg DSCN1336.jpg DSCN1338.jpg DSCN1349.jpg

kabelek do kabelka.. (PIN BOSE zrobiony na wsuwce do masy. I tu Was moze zaskocze, ale u mnie z radiem kodowanym na BOSE nie słysze różnicy w dzwięku. Jedyna róznica jest taka, ze bez kodowania do masy jest brak wyswietlania napisu przy starcie)

DSCN1339.jpg DSCN1345.jpg

subwoofer + amplifier on-board:

DSCN1348.jpg

...No i przyszla pora na drzwi....

DSCN1365.jpg

w tylnych prawych drzwiach 4 z 5 klipsow urwanych :rant:

DSCN1364.jpg DSCN1366.jpg DSCN1369.jpg DSCN1370.jpg

Różnice hardware'owe:

DSCN1346.jpg DSCN1367.jpg

Zacząłem wczoraj gdzieś około 19, bez napinania, robota zaplanowana, wszystkie potrzebne graty pod ręką i gdy straciłem poczucie czasu patrze na zegarek i co widze ? :

DSCN1360.jpg :blink:

Podsumowując, ogolnie jestem zadowolony z upgrade'u, gra czysto, bez zakłóceń, jest moc, są niskie tony - może szału nie robi, ale dla mnie jest w zupełności wystarczająco :good:

Opublikowano

wg mnie zasilony jest normalnie z głownej skrzynki

masz namysli skrzynke przy kierowcy po lewej czy pod maska?