Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż systemu nagłośnienia BOSE w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czekam na przesyłkę - z tego co zamówiłem to ma przyjść całość na podmiankę - tuba, wzmak i plastikowa obudowa BOSE :>[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 22:28_________________________________________________

poluje juz dlugo na sama tube bose dla klienta , i pupa, dajcie info jak by ktos mial

czaki tu jest link do aukcji gdybyś chciał co zakupić :hi:

http://allegro.pl/subwofer-wzmacniacz-audi-a4-b6-b7-bosse-i1681780801.html

lub

http://allegro.pl/subwofer-wzmacniacz-audi-a4-b6-b7-bosse-i1679583543.html

Opublikowano

Koledzy mam do was szybkie pytanko.

Kupiłem sobie 4 szt.fajnych głośników oczywiście okazyjnie i nie zastanowiłem się nad tym czy te głośniki będą pasować do mojej B7.Są to rozmiary 16 cm.

O jakich rozmiarach będą pasować głośniki w dzwi przód i tył.Te co ja teraz posiadam które chcę zamontować to są dwa głośniki firmy HERTZ i dwa firmy TEC

http://allegro.pl/glosniki-samochodowe-tuba-basowa-aktywna-i1687972964.html

i czy muszę rozbierać całe dzwi,czy wystarczy wyciągnąć tylko tą plastikową kratkę?

Z góry dziękuje wszystkim za pomoc :hi:

Opublikowano

Gdzieś widziałem, że ktoś w necie wstawiał 16cm do B7. Na fotkach były zastosowane obudowy od seryjnych głośników z wyciętymi membranami i magnesami - po wycięciu powstały takie ala dystanse, w które zostały wmontowane nowe głośniki 16cm :mysli:

Opublikowano

Gdzieś widziałem, że ktoś w necie wstawiał 16cm do B7. Na fotkach były zastosowane obudowy od seryjnych głośników z wyciętymi membranami i magnesami - po wycięciu powstały takie ala dystanse, w które zostały wmontowane nowe głośniki 16cm :mysli:

to znaczy że będą pasować?i mogę je montować?czy potrzebuję do tego te plastikowe membramy?

Opublikowano

to znaczy że będą pasować?i mogę je montować?czy potrzebuję do tego te plastikowe membramy?

potrzebujesz plastikowe obudowy od seryjnych głośników, w które wstawisz całe nowe nie seryjne głośniki. Lub jest inna lepsza opcja, że dorobisz dystanse z MDF u jakiegoś stolarza.

Ale OT się zrobił nie związany z tematem poszukaj na forum są tematy o tym :wink4:

Opublikowano

Hm to delikatne buczenie po podłączeniu przodu u mnie również występuje :confused4:.Wcześniej sygnały miałem podłączone kablem ekranowanym razem z wiązką która idzie z prawej strony auta oraz z przewodami głośnikowymi i była tragedia.Kabelek kupiony od kolegi z forum.Później zdecydowałem się sygnały puścić środkiem auta bez ekranu no i jest tak sobie ale nadal słychać lekkie buczenie silnika.Już 3 raz się przymierzam do wyeliminowania tego świstania i nic.Moim zdaniem ten ekran niewiele pomaga w tym konkretnym przypadku,może nawet wcale.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a skąd jest brane + i - do wzmacniacza ( na wykresie 3 w kółeczku dla plusa i 56 dla masy)?? gdzie to jest??

Opublikowano

Ostatnio wlazłem za radio... buczy nie tylko sub ale także głośnik centralny... :mysli:

Opublikowano

a powiedzcie panowie, czy jak sie wlacza wzmacniacz to jest jakies cykniecie, bzykniecie czy cos tam jeszcze (przed zakodowaniem). Niby wszystko ladnie podlaczone a pupa... nie gra... nawet kuzwa po piny do ASO sie wybralem. i teraz nie wiem czy wzmak walniety, czy cos z kablami nawalone...

Opublikowano

a powiedzcie panowie, czy jak sie wlacza wzmacniacz to jest jakies cykniecie, bzykniecie czy cos tam jeszcze (przed zakodowaniem). Niby wszystko ladnie podlaczone a pupa... nie gra... nawet kuzwa po piny do ASO sie wybralem. i teraz nie wiem czy wzmak walniety, czy cos z kablami nawalone...

Powinno cyknąć. Podłącz najpierw same kable od zasilania czyli "+", "-" i sterujący (tez "+").Powinien się włączać bez kodowania cykniecie dość ciche ale słyszalne.

Opublikowano

jest tak jak napisal miodzio - po podłączeniu od razu powinien działać. U mnie jeden jak kupiłem był walnięty i po podłączeniu nawet nie jęknął więc musiałem odesłać do sprzedawcy.

Jeśli po podłączeniu nie działa to może być wzmak walnięty z dużą dozą prawdopodobieństwa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czytalem caly watek przejawialo sie pytanie odnosnie sedana wiec chcialbym je powtorzyc .. z tego co wynika z opisu do sedana nie idzie subwoofer tylko glosnik na tyl w klape.. a instalowal ktos z was suba do sedana tak wogole sie da?? na logike biorac jak w sedanie nie ma suba to chyba to o wiele gorzej gra prawda?? i jaka jest szansa zeby np... podlaczyc suba z q7 ktore idzie np w kolo zapasowe czy to ma sens zeby uzupelnic system bose w glebszy bas??

Opublikowano

Czytalem caly watek przejawialo sie pytanie odnosnie sedana wiec chcialbym je powtorzyc .. z tego co wynika z opisu do sedana nie idzie subwoofer tylko glosnik na tyl w klape.. a instalowal ktos z was suba do sedana tak wogole sie da?? na logike biorac jak w sedanie nie ma suba to chyba to o wiele gorzej gra prawda?? i jaka jest szansa zeby np... podlaczyc suba z q7 ktore idzie np w kolo zapasowe czy to ma sens zeby uzupelnic system bose w glebszy bas??

Nie prawda w sedanie jest głośnik basowy w półce razem z takim plastikiem .Nie pamiętam jaki bas jest w avancie ale tak naprawdę na pewno w sedanie nie jest gorze a być może nawet lepiej.Ja mam sedana i jestem zadowolony z dźwięku bose.
Opublikowano

Czy glosniki 8H0 035 411 B podejda? To sa chyba od a3 a nie wiem czy spasuja.

Opublikowano

...aaa, jeszcze z tego co mówił czaki - kostka i piny głośnika centralnego BOSE a seryjnego różnią się (trzeba będzie zaopatrzyć się w ASO).

O jakiej kostce myślisz :mysli: z tego co widzę to centralny jest podpinany bez kostki tylko na "wsuwki". Kostka nie podejdzie bo styki rozchodzą się na zewnątrz:

IMG_0943.jpg

Kto mi powie co to za przewód (ten z lewej) w wiązce od bose ?

IMG_0938.jpgIMG_0940.jpg

wie ktoś może jakieś średnicy i głębokości jest centralny głośnik ?

Opublikowano

pewnie wiekszosc ktora wypiela znany juz nam pin nr 7 zauwazyla ze przy wlaczania RNS-e dzwiek jest za glosny i nie pomaga nawet calkowite sciszenie dzwieku przed wylaczeniem.Kolejny minus - nie da sie sciszyc lub zglosnic systemu mowy czy tez rozmowy telefonicznej prowadzonej za pomoca ori systemu Bluetooth.Jest na to jakis sposob procz ponowengo wpiecia pinu na swoje miejsce ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jest duża różnica w jakości grania miedzy etapem I a II w przypadku BOSE??? Na razie mam podpięty tylko tył i teraz zastanawiam się nad przodem bo jest z tym trochę roboty.

Opublikowano

pewnie wiekszosc ktora wypiela znany juz nam pin nr 7 zauwazyla ze przy wlaczania RNS-e dzwiek jest za glosny i nie pomaga nawet calkowite sciszenie dzwieku przed wylaczeniem.Kolejny minus - nie da sie sciszyc lub zglosnic systemu mowy czy tez rozmowy telefonicznej prowadzonej za pomoca ori systemu Bluetooth.Jest na to jakis sposob procz ponowengo wpiecia pinu na swoje miejsce ?

Ja tam rozmowę telefoniczną mogę zciszyć i pogłośnić pokrętłem na kierownicy i gałką chyba też :decayed:.
Opublikowano

Z pierwszym się zgodzę, ale telefon da się normalnie ściszyć pokrętłem na rnsie.

Opublikowano

Czy jest duża różnica w jakości grania miedzy etapem I a II w przypadku BOSE??? Na razie mam podpięty tylko tył i teraz zastanawiam się nad przodem bo jest z tym trochę roboty.

mieszkasz obok to mozemy sie ustawic i posluchasz. ja mam bose dokladane "temi recami" - stage II. bedziesz mial porownanie.