Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszki silnika gumowo-olejowe z elektrozaworem do Audi A4 B6/B7 1.9/2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: Koledzy próbował ktoś z Was zakładać poduszkę silnika od A6 C6?

ten zaworek to napewno będzie działał ale najbardziej chodzi mi o to czy te poduszki są takiej samej wysokości oraz czy wytłumią charakterystykę drgań naszych PD?

Może ktoś ma dostęp do takiej poduszki i mógłby ją pomierzyć?

Według mnie była by to bardzo dobra alternatywa dla naszych poduszek.

Pozdrawiam

Opublikowano

dobra alternatywa w jakim sensie? są tańsze?

Opublikowano

są w cenie poduszek od 2,5tdi a i nowe sa tez tańsze z tego co widziałem na allegro

Opublikowano

no tak do 2.5 ida za bezcen, ale cięższy silnik. chociaż niektórzy zakładają i sobie chwalą, jest o tym na forum.

Opublikowano

I później znowu będziecie płakać, że wam drży itd ? 

Po to ktoś opracował daną poduszkę do danego silnika, żeby tam była... to samo jest z poduszkami skrzyni. Mają różne oznaczenia i twardości, zapewne inne kategorie wagowe itd... 

Opublikowano

tak panie Kamilu.. ale wydać 400 za sztuke średnio się uśmiecha. żeby to bylo jeszcze pewnikiem że wymienie i błoga cisza to bym zapłacił, a tak to szkoda kasy na zgaduj zgadule.

Opublikowano

Michał, kwestia tego ile masz zamiar trzymać auto... jak robisz pod siebie itd. to jak najbardziej warto ;)

Opublikowano

Jeżeli zniknie buczenie to jak najdłużej bo bardzo mi to auto odpowiada. Moja uwaga skupiła się teraz na podciśnieniu, napewno czytałeś moj post w temacie MemberA4. Co o tym myślisz?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja właśnie odebrałem 2 nowe poduszki z ASO Rzeszów, wyszło 1040 zł z ma lewa i prawa stronę dodam że dostałem po 15 % zniżki na sztukę 

Na dniach będę zmieniał ;-)

Edytowane przez rudy51

Opublikowano
Dnia 9.05.2017 o 13:23, michcio1985 napisał:

Jeżeli zniknie buczenie to jak najdłużej bo bardzo mi to auto odpowiada. Moja uwaga skupiła się teraz na podciśnieniu, napewno czytałeś moj post w temacie MemberA4. Co o tym myślisz?

Ale bądź przygotowany, że to nic nie zmieni, tak było u mnie, dwumas, poduszki, pompa vacum, uszczelnienia PD a objawy zbliżone do Twoich nadal występują.

Wcześniej miałem jakieś poduszki bodaj od 2.5 i po zmianie na ori problem u mnie nie ustąpił i zmiany nie zauważyłem a nadzieje miałem duże :)

Czy sprawdzałeś u siebie broki?

Opublikowano

Są na miejscu.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dnia 10.05.2017 o 15:20, Endrio napisał:

dwumas, poduszki, pompa vacum, uszczelnienia PD

A czy zostalo  coś do wmiany ?

Edytowane przez WaleryzMoldawii

Opublikowano

U siebie obecnie mam przygotowane - półosie, skrzynia, koło pasowe wału, łożysko wałka skrzyni, szklanki, panewki wałka.

Ale kiedy i w jakiej kolejności się zabiorę to nie mam pojęcia.

W międzyczasie sprawdzałem sprężanie na tokach i ciśnienie oleju - niby wszystko w normie.

Opublikowano

Witam

Pytanie do tych kolegów co samodzielnie wymieniali poduszkę prawa (od strony pasażera) w TDI. Jaki klucz narzędzie będzie potrzebne do odkręcenia nakrętki od poduszki co jest pod turbo? 

Dziękuję za podpowiedź?

Opublikowano
1 godzinę temu, jaceko napisał:

Jaki klucz narzędzie będzie potrzebne do odkręcenia nakrętki od poduszki co jest pod turbo? 

Dziękuję za podpowiedź?

Najlepiej się spisuje płaczko-oczkowy 13mm z grzechotką, dodatkowo jak łamany to jeszcze łatwiej :P

3816375.jpg

Opublikowano

Długości standard czy krutka tego klucza?

Dziękuję za odpowiedź 

Opublikowano

W miarę krótka bo tam nie ma za wiele miejsca:

IMG_7213.jpg

Ale dokładnie Ci nie powiem jakiej długości...  Z tego co pamiętam to ja odkręcałem zwykłą małą grzechotką z nasadką 13mm ;)

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Dzięki kamil-vag za odpowiedzi. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam . Znalazłem odpowiednik wg oznaczeń, z Audi a4b5, jest tańszy  od oryginału i jest firmy  lemforder. Czy bedzie pasował? mniejsza cena i dobry producent.

Linki do ofert poniżej, można stwierdzić na podstawie opisów ze można go ożyć również do a4 b6 jako zamiennik?

http://allegro.pl/poduszka-silnika-lemforder-audi-a4-8d5-b5-i6685470198.html - zamiennik

dla

http://allegro.pl/poduszka-silnika-prawa-audi-a4-b6-b7-exeo-tdi-aso-i6711850146.html - ori

Mysle takze nad zamiennikiem poduszki z czujnikiem

http://allegro.pl/poduszka-silnika-lewa-audi-a4-b6-b7-tdi-org-od-aso-i6711660600.html?fromVariant=6711850146 - ori

http://allegro.pl/poduszka-silnika-lemforder-audi-a4-8d5-b5-i6685473312.html?reco_id=40149cf8-5a9c-11e7-ac2d-6c3be5c00ef8&ars_rule_id=201 - zamiennik

w tym przypadku jednak takie same oznaczenia nie występują.

co sadzicie?

Opublikowano

Żebyś nie musiał kupować dwa razy i wydawać niepotrzebnie kasy ,  to kup dobrą używkę , ale z oryginału  :P

Tutaj zamienniki się nie sprawdzają , chyba że nie uwierzysz i chcesz sprawdzić na własnej skórze .... to wola Twoja Panie :D

Edytowane przez piotrsob1