Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ostrzeżenie - moja przygoda z zakupem turbosprężarki na naszym forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taktus ale sam wiesz jak jest na forum nikt nie bedzie pisal swoich faktycznych danych raz chlopak napisal i mu auto ukradli - i to wlasnie auto ukradli piotrkowi98igo

wiedz nie ma sensu pisania skad jestes i tak dalej

na milion procent chlopak sprzedal turbine z nie wielkim przebiegiem tak jak napisal wiem bo widzialem tą turbine wygladala na nowke

wczesniej kolega pisal ze w wiadomosci o sprzedazy turbo nie bylo umieszczone czy nowa regenerowana

powiedz mi kolego czy wlozyles turbo do auta czy zrobiles jakies logi co cie z martwilo ze chcesz oddac po dwoch miechach turbine - czy poprostu kupiles uzywke jeszcze jedną za 500 zł na allegro i chcesz sie pozbyc tej od piotrka

piotrku a swoją drogą jezeli masz jakąs karte gwarancyjną czy jakis paragon to wypadalo by ją dać kupującemu aby spal spokojnie bo z tego co wiem ona byla na gwarancji

i faktycznie jak piotr napisal w bardzo szybkim czasie dalo ogloszenie o sprzedazy turbiny bo kupil mocniejszą brd - MY w zajemnie z piotrkiem rywalizujemy jezeli chodzi o mocne auta . Zmienil na BRD to ja musialem na Gt22 hehe moze troche odbieglem od tematu no ale jakos chce to zalagodziś

moze kolego sprubuj wsadzić ją zrobić wszystkie logi i zobaczyc jak laduje - wrzucic logi a my to obejrzymy to wszystko i wspolnie cos poradzimy

ale na milon procen chlopak pisze tak jak bylo faktycznie na bank nikogo niechce oszukac a na pewno nikogo od nas z forum

Opublikowano

bardzo ucieszyłem się gdy zobaczyłem tyle odpowiedzi na mój wątek za co serdecznie dziękuję. Specjalne podziękowania dla DArka (Hugo) i Łukasza (Admina), którzy pomogli mi w stworzeniu tego wątku. :hi:

nie jestem handlarzem/nie prowadze zadnego sklepu nie znam sie na turbinach na tyle zeby rozpoznac,kupilem ja byla w stanie nienaruszonym,zadnych sladow uzycia=dla mnie nowka...pojezdzilem chwile i przyszedl plan na brd i sprzedalem...

ok wszytsko bylo by do zwrotu ale nie po 2miesiacach...z tego co wiem to towar mozna oddac do 10dni od daty zakupu.

nikogo nie chcialem oszukac bo nie mam w tym zadnego interesu,chlopaki wiedza ze zawsze sluze wiedza na spotach i staram sie pomagac...

a tym ktorzy wypisuje dziwne rzeczy na moj temat zapraszam na rozmowe w 4 oczy :decayed:

Zbyszek skoro myslales ze chcialem cie oszukac to jestes glupcem

Żałuję bardzo że ten telefon nie popsuł się wcześniej bo by było w historii. Przede wszystkim mówiłem że turbinę będę montował za jakieś 3 miesiące i co najważniejsze pytałem się kilka razy dla pewności czy turbina nie była regenerowana a Piotrek98igo mówił że nie była :confused4: Facet zajmuje się tuningowaniem swojego samochodu a nie wie jak wygląda regenerowana turbawka :gwizdanie: torchę daje do myślenia.

powiedz mi kolego czy wlozyles turbo do auta czy zrobiles jakies logi co cie z martwilo ze chcesz oddac po dwoch miechach turbine - czy poprostu kupiles uzywke jeszcze jedną za 500 zł na allegro i chcesz sie pozbyc tej od piotrka

dla odpowiedzi wystraczy dokładniej przeczytać moją historię mail'ową

Opublikowano

chlopie co mialbym zarobic na tobie 100zl?uzywane turbiny kosztuja na allegro 800zl i maja po 100tys przejechane lekko,turbo sprzedalem ci za 1000zl z przebiegiem 3tys km...3tyg przed sprzedaza bylem u Witka na sofcie i wszystko bylo ladnie pieknie...

Opublikowano

chlopie co mialbym zarobic na tobie 100zl?uzywane turbiny kosztuja na allegro 800zl i maja po 100tys przejechane lekko,turbo sprzedalem ci za 1000zl z przebiegiem 3tys km...3tyg przed sprzedaza bylem u Witka na sofcie i wszystko bylo ladnie pieknie...

sluchaj nie chodzi o to ile takie turbiny stoja na allegro nowe-uzywane,jakie maja przebiegi,chodzi o to ze najprawdopodobniej zatailes fakt ze turbina byla po regeneracji, a koledze chodzilo o nowa lub nowa z malym przebiegiem, a nie z malym przebiegiem dopiero co regenerowana i jeszcze bez gwarancji...jak kolega zauwazyl dobrze ,skoro wchodzisz w moc i pasjonujesz sie tym to organo-leptycznie powinienes zauwazyc ze ta turbina byla regenerowana zwlaszcza ze ja widziales na oczy,a koledze sprzedales na zasadach allegro czyli on nie widzial towaru ,a ty sciemniales w opisie i zatailes pewien fakt.....

Opublikowano

ku*** napisalem wyzej ze nie umiem odroznic,nie umiesz czytac czy co????nie mam skladu turbin i nie wiem jak wyglada po regeneracji a jak nowa...chcialem sprzedac w klubie bo wiedzialem ze turbo jezdzilo u mnie i jest sprawdzone i zeby ktos sie cieszyl nim dalej...ale wyszlo jak wyszlo

Opublikowano

Po co się wyzywacie :bicz: dogadajcie się przez tele. albo live i tyle :hi:

Opublikowano

ja nikogo nie obrazam ,jak widac prostactwo nie umie trzymac jezyka za zebami

Opublikowano

Wiesz moim zdaniem 3000km na nowej turbinie to faktycznie pikus ,a 3000km na regenerowanej to krok w nieznane . A z tego co wyczytalem to kolega chcial nowa z malym przebiegiem a nie regenerowana wiec moim zdaniem wykreciles walka koledze z forum i tyle :sick3: .Moim zdaniem powinniscie sie dogadac co do kasy jak nie co do calosci to moze przynajmniej jakas mala kwote.

Opublikowano

Przede wszystkim chłopcze nie za 1000 a za 1100zł.

Po drugie dalej nie rozumiesz o co chodzi w całej tej sprawie - postaraj się przeczytać powoli i dokładnie to co napisał krzysiek23 (dzięki za wyjaśnenie Krzysiek)

ku*** napisalem wyzej ze nie umiem odroznic,nie umiesz czytac czy co????nie mam skladu turbin i nie wiem jak wyglada po regeneracji a jak nowa...chcialem sprzedac w klubie bo wiedzialem ze turbo jezdzilo u mnie i jest sprawdzone i zeby ktos sie cieszyl nim dalej...ale wyszlo jak wyszlo

JEŻELI NIE POTRAFISZ ODRÓŻNIĆ TURBO OD REGENEROWANEGO CZY NIE TO PO CO MI MÓWIŁEŚ ŻE NIE JEST RENEGEROWANE ?!?!

tak pisałem powyżej postaraj się zrozumieć bo tu miałeś odpowiedź z wytłumaczeniem o co chodzi - a co do sprzedaży w klubie to cytuję Tomka z którym kompletnie się zgadzam:

Więc Piotrek98igo skorzystał z forum bo wiedział że tu znajdzie szybciej potencjalnego kupca :cool1:

Opublikowano

trza by na poważnie pomyśleć o filtrowaniu klubowego sklepiku,

jakaś lista " tych Panów nie obsługujemy"...

Opublikowano

1100zl z czego 100zl kosztuje przejsciowka z oringiem samo turbo 1000zl...

wiecej w tym temacie nie pisze to co mialem do napisania to napisalem.pozdrawiam

Opublikowano

Taktuś ma rację, przecież nasz forumowy bazar jest po to żeby kupować pewne i zaufane graty i aby nie było niedomówień jak np na allegro.

NO CHYBA, ŻE SIĘ MYLĘ

Opublikowano

chcialem sprzedac w klubie bo wiedzialem ze turbo jezdzilo u mnie i jest sprawdzone i zeby ktos sie cieszyl nim dalej...ale wyszlo

Wyszło jak wyszło..wiesz, że turbo jest nowe to dlaczego boisz się zwrotu ?

trza by na poważnie pomyśleć o filtrowaniu klubowego sklepiku,

jakaś lista " tych Panów nie obsługujemy"...

Lista sprzedawców polecanych i nie polecanych + opinie.

Tak to działa na innym forum z którego korzystam .

Opublikowano

Za takie teksty powinien odrazu warm polecieć.

Rada kup sobie telefon i odpisuj na wiadomości a "prostactwo" na pewno nie będzie zaśmiecało forum wałkarzami.

Opublikowano

Taktuś ma rację, przecież nasz forumowy bazar jest po to żeby kupować pewne i zaufane graty i aby nie było niedomówień jak np na allegro.

NO CHYBA, ŻE SIĘ MYLĘ

powiem Ci że się nie mylisz :good: trzeba coś ustalić, Taktuś, Ragga też dobrze piszą :good:
Opublikowano

1100zl z czego 100zl kosztuje przejsciowka z oringiem samo turbo 1000zl...

wiecej w tym temacie nie pisze to co mialem do napisania to napisalem.pozdrawiam

i jak zwykle koniec - w końcu po co się odzywać, skoro po każdej odpowiedzi tylko pogarszasz swoją opinię dzieciaku. Tak jak w mail'ach po trudnym pytaniu brak odzewu - OSZUST !

Mam nadzieję, że nikogo już nie okantujesz cwaniaku

Opublikowano

Za takie teksty powinien odrazu warm polecieć.

Rada kup sobie telefon i odpisuj na wiadomości a "prostactwo" na pewno nie będzie zaśmiecało forum wałkarzami.

dobre podsumowanie :wink4:
Opublikowano

Piszesz że nie wiesz jak wygląda po regeneracji turbina, a jak nowa. To dlaczego Zbyszkowi przez telefon powiedziałeś że nie była regenerowana ?

''Tak więc przez telefon usłyszałem, że już prawdopodobnie kupiec się znalazł, ale jeszcze da znać gdyby coś się zmieniło. Upewniłem się, że turbinka nówka i ma przejechane zaledwie 3000 km. Piotrek98igo powiadomił, że nówka i na moje pytanie odpowiedział, że nie była regenerowana.''

Dlaczego przed sprzedażą nie powiedziałeś Zbyszkowi że nie wiesz czy twoja turbina jest nowa czy regenerowana, iże nie masz w domu składu turbin. Informowałes go telefonicznie że turbo było nie regenerowane, no sorry wprowadziłeś Zbycha w błąd.

Opublikowano

no sorry wprowadziłeś Zbycha w błąd.

Teraz przydało by się uderzyc w skruchę i oddac pieniążki :hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...