Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG++] Lichtsilber Madafaka by Michał

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lustereczka nie miałeś wcześniej? :mysli:, nawet nie zwróciłem uwagi :kox:

miałem ale małe, a ja lubię jak wszystko jest duże :decayed: :decayed:

Dokładnie, napisz jakie koszty takiego zestawu :)

Też powoli się wkręcam :naughty:

szykujcie setki panowie :naughty:, ten zestawik michała, to z 600zł nie wyjęte :naughty:

w sumie to nawet nie wiem dokładnie, bo teraz zamówienie poszło na ponad 400pln, a część (czyli kilka mikrofibr, aplikatorów, wosk, UC, szampon i środek do prania tapicerki) miałem już wcześniej :gwizdanie:

teraz to takie uzupełnienie żeby to wszystko miało ręce i nogi, część to testery <-jak się sprawdzą to poleci zamówienie na normalne ilości :naughty:

na początek zabawy w jakiś tam amatorski detailing wystarczy, zwłaszcza że lubię się przy tym bawić

toć mówię, że 600zł jak w pysk szczelił :polew:, To jest mój zestawik bez Pianownicy, Dużej gąbki, trzech zielonych pędzelków, ręczników Jana, i bez JAgera :decayed:, zapłaciłem 400zł po rabatach :wink4:

dsc_9718__851905.jpg

Opublikowano

No to możemy spróbować u mnie, mogę być królikiem doświadczalnym :cool1:

Opublikowano

No slepy ten twój zestaw też niczego sobie :good:

Ja chyba muszę zakupić taki zestaw i na weekend na działkę i do roboty :) U mnie na czarnym kolorze auta po zwykłym wosku był ładny efekt a po takim zestawie powinno być :kox: 400zł to sporo jak na kosmetyki do auta ale zostanie przynajmniej coś na potem.

Tak więc michal_s87 czekam na efekty :)

Opublikowano

No slepy ten twój zestaw też niczego sobie :good:

Ja chyba muszę zakupić taki zestaw i na weekend na działkę i do roboty :) U mnie na czarnym kolorze auta po zwykłym wosku był ładny efekt a po takim zestawie powinno być :kox: 400zł to sporo jak na kosmetyki do auta ale zostanie przynajmniej coś na potem.

Tak więc michal_s87 czekam na efekty :)

400zł to jest pikuś, i taki zestawik na start :wink4:, już niebawem leci następne zamówienie, za***iste w tych kosmetykach jest to że starczają na długoooo :wink4:

Opublikowano

To walcz a potem wpadnę do SO ocenić :naughty:

na srebrnym to wiesz :cool1:

ale coś trzeba robić :naughty:

hmm michał kiedy ci podrzucic moje auto :polew: :polew: :polew:

musze wpascdo ciebie, bo mam fajnego myka moze ci sie spodoba[br]Dopisany: 19 Lipiec 2011, 22:17_________________________________________________co do kosmetyków z Mag... to tutaj auto mojego byłego szefa http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?p=1342000#p1342000

Opublikowano

musze wpascdo ciebie, bo mam fajnego myka moze ci sie spodoba

za 300pln mogę Ci zrobić jakiś tam detailing, tak po znajomości :decayed::tongue4:

wpadaj, wpadaj tylko nie w tym tygodniu bo mnie w pracy nie będzie :cool1:

zresztą i tak będziesz potrzebny, bo niedługo będziemy rezać lampy poliftowe w przedlifcie

Opublikowano

musze wpascdo ciebie, bo mam fajnego myka moze ci sie spodoba

za 300pln mogę Ci zrobić jakiś tam detailing, tak po znajomości :decayed::tongue4:

wpadaj, wpadaj tylko nie w tym tygodniu bo mnie w pracy nie będzie :cool1:

zresztą i tak będziesz potrzebny, bo niedługo będziemy rezać lampy poliftowe w przedlifcie

spoko tylko telefon i mozemy obgadac termin :D

Opublikowano

Jak tak sie palicie do roboty to zapraszam w niedziele na lampy :gwizdanie:

Opublikowano

i to co cieszy najbardziej :>

12263409.jpg

Fak Michał otworzyłem stronkę show car shine i jestem w szoku. Nawet jakbym chciał cos kupić do mysia i glinkowania + wosk to nie wiem co :shocked:[br]Dopisany: Lipiec 22, 2011, 01:16:45 _________________________________________________Pytanie pierwsze :

- CLAY BAR AGRESSIVE - 50 GRAM ta glinka starczy mi na całe auto czy ni wuja ? :decayed:

Ehh kuźwa mam za dużo pytań .. muszę iść na jakieś forum o detalingu :decayed:

Opublikowano

Ragga 50g spokojnie powinno wystarczyć - ja wziąłem 200g BitHamber'a bo część dla kumpla (właśnie 50g), a reszta dla mnie na zapas :wink4:

Opublikowano

A jaką masz myjkę ciśnieniową ? 1400 wat wystarczy ?

k**wa jaki ja zielony jestem w tych sprawach :kwasny:

Opublikowano

jeszcze nie mam :rolleyes:

może jakąś kupię w najbliższym czasie, a jeśli nie to woda z węża i ręczna pianownica pójdą w ruch

generalnie to dopiero rozpoczynam przygodę z detailingiem, nie wszystko wiem i nie wszystko mam, ale powoli do celu :naughty:

bardzo dużo informacji i porad znalazłem na http://forum.kosmetykaaut.pl/index.php

teraz będę je wcielał w życie :gwizdanie:

Opublikowano

Najlepsze myjki to przemyslowe na goraca wode :wink4:

ale do tzw. domowego uzytku polecam Karcher K 5.700 seria X 2100 W

waz 9 metrow :> silnik chlodzony woda, dluzsza zywotnosc i lepsza praca itp. itd.

poszedl test na ogrodzenie :decayed:

140 bar 7 sek. pracy i takie rezultaty :shocked:

230720112993.th.jpg

ponizej K 4-5 nie ma co schodzic :wink4: przynajmniej tak mowia :wink4:

Dla mnie byla niezbedna bo wlasnie polerowalem auto :ad: i bawilem sie w detal :decayed:

Opublikowano

Jak tak sie palicie do roboty to zapraszam w niedziele na lampy :gwizdanie:

wyrezane :kox: :kox:

Dla mnie byla niezbedna bo wlasnie polerowalem auto :ad: i bawilem sie w detal :decayed:

u mnie ani pogoda, ani czas nie sprzyja... :kwasny:

zobaczymy w przyszły weekend

a tymczasem wpadło duże prawe ucho :naughty:

93865149.jpg

:kox:

http://img835.imageshack.us/img835/2175/20110729116.jpg' alt='20110729116.jpg'>

Dopisany: 25 Lipiec 2011, 00:08_________________________________________________

Pogoda niezbyt zachęcająca, ale coś tam powalczyłem przez weekend :ad::naughty: :naughty:

Z góry przepraszam za jakość fotek, sprzęt nędzny :wallbash:

-najpierw wiadomo: mycie szamponem NXT od Megsa, nic spektakularnego to i fotek brak :)

-później na felgi i dół drzwi poszedł WOLF'S CHEMICALS DECON GEL BRAKE DUSTER, żeby glinka nie miała tyle roboty

dscn0368h.jpg

dscn0369t.jpg

dscn0370t.jpg

dscn0372sj.jpg

dscn0374e.jpg

dscn0378z.jpg

i efekt po:

dscn0402g.jpg

-następnie glinkowanie lakieru i szyb BILT HAMBER AUTO CLAY SOFT (a myślałem że mam czyste auto :rolleyes:)

dscn0379l.jpg

-jak już lakier był czysty, zabrałem się za wnęki drzwi, klapy bagażnika i klapki wlewu, mały pędzelek i APC Megsa rozcieńczony 1:4

dscn0382fx.jpg

dscn0383h.jpg

dscn0385o.jpg

dscn0387d.jpg

dscn0394x.jpg

dscn0395c.jpg

dscn0397w.jpg

dscn0398t.jpg

dscn0430v.jpg

-przyszła pora na jakąś tam korekcję lakieru, mówię jakąś bo niestety ręczną :confused4:

Ultimate Compound + MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR

dscn0408j.jpg

i efekt ich działania (już coś tam się dzieje :naughty:):

dscn0409t.jpg

dscn0411u.jpg

dscn0418l.jpg

dscn0423n.jpg

dscn0429nx.jpg

-następny krok to Ultimate Polish + Soft Foam Applicator (na jasnym lakierze doopy nie urywa :disgust:)

dscn0433.jpg

dscn0435n.jpg

dscn0439p.jpg

-no i wreszcie przyszła pora na wosk NXT Generation Tech Wax 2.0 + NXT Aplikator

dscn0442xl.jpg

dscn0444y.jpg

dscn0445s.jpg

-podczas gdy wosk się powoli utwardzał potraktowałem wszystkie plastiki i gumy na zewnątrz POORBOY'S WORLD TRIM RESTORER

dscn0448u.jpg

dscn0450j.jpg

dscn0454k.jpg

dscn0457.jpg

-później na szybko zająłem się szybami, MEGUIARS GLASS CLEANER

dscn0459b.jpg

-niestety zanim wosk się utwardził i go wypolerowałem, zrobiło się ciemno i nie zdążyłem pstryknąć sensownych fotek efektu finalnego :wallbash:

poza tym mój kompakt jest ujowy i nie chce robić przyzwoitych zdjęć bez światła

dlatego mam tylko takie na szybko, reszta niebawem :wink4:

dscn0474m.jpg

dscn0476a.jpg

dscn0472kl.jpg

A teraz wrażenia: NIGDY KOORWA WIĘCEJ ręcznej korekty lakieru, w bicepsie chyba 1,5cm przybyło :decayed: Tak serio to nie wszystko da się zrobić bez odpowiedniego wyposażenia, w moim przypadku podczas pracy wyszło kilka zasadniczych braków. Po pierwsze karcher-żeby naprawdę porządnie umyć auto jest niezbędny. Po drugie odpowiednie miejsce-"garaż" w którym coś tam kombinowałem nie był super szeroki, a możliwość otwarcia drzwi na maxa to przydatna rzecz, poza tym niedostatki oświetlenia i brak lampy halogenowej też robiły swoje. No i po trzecie polerka mechaniczna-bez niej nie da rady zrobić korekty z prawdziwego zdarzenia.

Generalnie efekt nie jest zły, ale ręcznie nie da się usunąć wszystkich mikrorysek (swirlów). Swoją drogą pewnie sporo z nich sam zrobiłem myjąc do tej pory auto zwykłą gąbką :wallbash:

No ale cóż, trzeba walczyć dalej, kompletować sprzęt i uczyć się powoli :ad:

Opublikowano

Mnie teraz też ogarnia mania detailingu :P Powoli zbieram graty i będę czekał na ładną pogodę :decayed:

Szybkie pytanie, co daje WOLF'S CHEMICALS DECON GEL BRAKE DUSTER?

Już nie trza, znalazłem sobie na necie :D Jedynie możesz powiedzieć, czy daje radę. :wink4:

Opublikowano

Szybkie pytanie, co daje WOLF'S CHEMICALS DECON GEL BRAKE DUSTER?

tymi fioletowymi strużkami widocznymi na foto spływa brud (smoła, pył z klocków), którego nie da się usunąć zwykłym myciem, działa podobnie do IRONX

Opublikowano

Miałeś jakiś specyfik do glinki? Czy używałeś jej przy pomocy wody? Lub na sucho? :wink4:

Opublikowano

Miałeś jakiś specyfik do glinki? Czy używałeś jej przy pomocy wody? Lub na sucho? :wink4:

woda z odrobiną szamponu, na sucho nie polecam :wink4:

cały czas myślałem, że to całe glinkowanie to pic na wodę... do wczoraj :) jestem pod wrażeniem co glinka robi z lakierem, po jej użyciu jest idealnie gładki i czysty, późniejsza praca choćby z UC nie była tak męcząca jak do tej pory - wszystkim którzy się wahają: odżałujcie te 30zł bo naprawdę warto

Opublikowano

woda z odrobiną szamponu, na sucho nie polecam :wink4:

cały czas myślałem, że to całe glinkowanie to pic na wodę... do wczoraj :) jestem pod wrażeniem co glinka robi z lakierem, po jej użyciu jest idealnie gładki i czysty, późniejsza praca choćby z UC nie była tak męcząca jak do tej pory - wszystkim którzy się wahają: odżałujcie te 30zł bo naprawdę warto

Ja tam tylko czekałem na wypłatę żeby zamówić glinkę :D

Dobra, to ja idę na allegro na zakupy :decayed:[br]Dopisany: 31 Lipiec 2011, 23:29_________________________________________________PS: Jak dla mnie efekt miazga. Wiadomo- srebrny to nie czarny i łba nie urywa. Ale i tak. Warte zachodu.

Opublikowano

Michał :notworthy::good: zeby mi się tak chciało :confused4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...