Opublikowano 12 Maja 20179 l jak masz możliwośc u kogoś na rolkach lub podnośniku kolumnowym to sprawdzić to lepiej tak zrób bo zaczniesz szukać po omacku....
Opublikowano 12 Maja 20179 l Zastanawiam się nad założeniem moich starych polosi bo rozmiar mają chyba ten samWysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Maja 20179 l Panowie czy zbiornik z 2.0tfsi bedzie gral z 1.8t b6 ?? konkretnie pompa paliwa oraz filtr, bo filtr paliwa ma 3 bolce a nie jak w 1.8t, 4 .. Czy w b7 tez jest regulator w filtrze paliwa?? I też 4 barowy??
Opublikowano 12 Maja 20179 l Powyżej 3000 obr ustają więc sam już nie wiem Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Maja 20179 l Juz wiem, musze poprzekladac pompe i filtr z b6 bo w b7 jest 6 barowy regulator i pompa paliwa ponoc inna.
Opublikowano 13 Maja 20179 l Podsumowując moje drgania to występują: -przy ruszaniu na maksymalnie skręconych kołach - przy obrotach 2700-3100 na biegach 4,5,6 (po przekroczeniu tych obrotów cisza) - zaczynają się od tyłu i są przenoszone na całą budę Ma ktoś jakiś pomysł?
Opublikowano 13 Maja 20179 l Witam. Czy po przekładce oprócz adaptacji pływaka i pompy ABS trzeba zmienic cos jeszcze w ustawieniach komputera? Pozdrawiam
Opublikowano 13 Maja 20179 l W zasadzie nic wiecej nie jest potrzebne bo quattro to czysta mechanika. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 15 Maja 20179 l Moje Q już umyte - zauważyłem że śliwi się z lewej strony z mostu... - pewnie wyjmę most i półosie ponieważ chcę zawieszenie wyczyścić i pomalować a przy okazji sprawdzę co się dzieje przy tej mokrej półosi - jakie uszczelniacze tam idą? jak będę wymieniał to chcę zalać nowym olejem tylko cena w ASO mnie trochę przeraża...
Opublikowano 16 Maja 20179 l Z wymiana uszczelnienia nie bedziesz mial problemów a koszt to kilka złotych. Jak będziesz rozkręcał zawieche to sprawdź czy wytrzymają to tuleje w wahaczach aluminiowych bo te kołnierze w nich lubią pękać. U mnie po całkowity rozkreceniu wszystko się rozpadło bo takie sa uroki czesci podwozia od anglikow. Nie bawiłem się w pojedyncze części tylko kupilem w zacnym stanie cale sanki z wahaczami od B7 i zwrotnice odrdzewilem i pomalowalem czerwonym podkladem oraz od razu montowałem nowe lozyska SKFu na tyłCo do oleju to nie przesadzaj z tym oryginalem, to jest zwykly dyfer wlej lepszy olej 75w90 i będzie ok [emoji3] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 16 Maja 20179 l 23 minuty temu, MemberA4 napisał: Z wymiana uszczelnienia nie bedziesz mial problemów a koszt to kilka złotych. Jak będziesz rozkręcał zawieche to sprawdź czy wytrzymają to tuleje w wahaczach aluminiowych bo te kołnierze w nich lubią pękać. U mnie po całkowity rozkreceniu wszystko się rozpadło bo takie sa uroki czesci podwozia od anglikow. Nie bawiłem się w pojedyncze części tylko kupilem w zacnym stanie cale sanki z wahaczami od B7 i zwrotnice odrdzewilem i pomalowalem czerwonym podkladem oraz od razu montowałem nowe lozyska SKFu na tył Co do oleju to nie przesadzaj z tym oryginalem, to jest zwykly dyfer wlej lepszy olej 75w90 i będzie ok Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Dzięki za info w sprawie uszczelniaczy - pewnie je wymienię skoro nie jest to duży koszt. Nie wiem czy będę rozkręcał zawieszenie - mi się trafiło dość mocno skorodowane - wczoraj je myłem ciśnieniowo - trochę tej rdzy odpadło - nie wiem teraz czy rozebrać je i czyścić i malować każdy element osobno czy tez wyczyścić - użyć jakiegoś odrdzewiacza i później pomalować podkładem i jakąś czarną farbą... jeszcze się zastanawiam jak podejść do tego tematu. jeśli chodzi o łożyska to raczej na pewno je wymienię na nowe. powiedz mi czy te tuleje o których piszesz są wymienne czy cały cały wahacz aluminiowy trzeba wymieniać? w sumie to masz rację z tym olejem - a do skrzyni jaki olej wlać - też planuję go wymienić na nowy...
Opublikowano 16 Maja 20179 l Miałem taką samą sytuację jak Twoja. Sanki były przerdzewiałe i dla tego je wymieniłem przy rozkrecaniu wahaczy aluminium w tulejach się całkowicie rozkruszylo. Te tuleje sa wymienne. Dobrze Ci radze poszukaj innych sanek w lepszym stanie bo reanimacja twoich wyjdzie o wiele drozej i niepotrzebnie się narobisz. Ja za sanki z wahaczami dalem 250 i sa w zarabistym stanie. Jedynie musialem "młotkować" zwrotnice do gołego metalu z grubej warstwy rdzy i je prysnac podkladem i nawet fajnie to wyglada bo sie wyróżniają[emoji16] O oleju do skrzyni jest temat w którym musisz sobie wybrać jaki chcedz miec Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 16 Maja 20179 l 6 minut temu, MemberA4 napisał: Miałem taką samą sytuację jak Twoja. Sanki były przerdzewiałe i dla tego je wymieniłem przy rozkrecaniu wahaczy aluminium w tulejach się całkowicie rozkruszylo. Te tuleje sa wymienne. Dobrze Ci radze poszukaj innych sanek w lepszym stanie bo reanimacja twoich wyjdzie o wiele drozej i niepotrzebnie się narobisz. Ja za sanki z wahaczami dalem 250 i sa w zarabistym stanie. Jedynie musialem "młotkować" zwrotnice do gołego metalu z grubej warstwy rdzy i je prysnac podkladem i nawet fajnie to wyglada bo sie wyróżniają O oleju do skrzyni jest temat w którym musisz sobie wybrać jaki chcedz miec Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka wczoraj umyłem ta rdze - nawet niezle wyszło - zastanawiam się czy jakimś odrdzewiaczem jeszcze tego nie potraktować i na to podkład - jeśli chodzi o rozkręcanie to obejrzę dziś dokładnie całe zawieszenie i podejmę decyzję czy szukać sanek czy te malować.
Opublikowano 16 Maja 20179 l Zerknij tez na tuleje w sankach i zobacz czy nie "spuchły" bo jak alu sie utlenia to rozsadza gumeWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 16 Maja 20179 l 2 minuty temu, MemberA4 napisał: Zerknij tez na tuleje w sankach i zobacz czy nie "spuchły" bo jak alu sie utlenia to rozsadza gume Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ok - dzięki za rady
Opublikowano 16 Maja 20179 l Panowie podpowiecie mi jakie macie obroty przy 140 km/h na 6b w skrzyni GMV w 2.0 ? Drugie pytanie czy podpasuje do 1.8t .Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 18 Maja 20179 l Panowie przegladajac temat jestem ciekaw czy majac anglika musze kompletowac czesci do przekladki takze z anglika czy tez z wersji europejskiej podejdzie ?
Opublikowano 18 Maja 20179 l 28 minut temu, shogu napisał: Panowie przegladajac temat jestem ciekaw czy majac anglika musze kompletowac czesci do przekladki takze z anglika czy tez z wersji europejskiej podejdzie ? Podejdzie.