Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Darek, skąd wziąłeś info że są różne? wg lema ten wahacz jest zamienny z tymi nr ori

---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ----------

no to wychodzi na to, że zmienili literki, bo zmienił się przed- na po- lift...:wink:

i musieli to jakoś "oddzielić"...

Może tak być, mogą się różnić literkami na końcu ale to te same wahacze.

dokładnie. Bo wizualnie i nawet wymiarowo się nie różnią..."przed chwilą" sprawdzałem...w garażu miałem przed- i moje stare po- lifta:wink:

To nie rozchodzi sie o przed- lub po-lifta tylko o rodzaj zawieszenia. Wiem że sa inne z etki i ze sklepu bo do 1BA kosztują 130-150zł a do 1BV 220-250zł więc coś w tym jest. Jeśli chodzi o same wahacze górne to podobno są wzmacniane i nie wiem czy jeszcze czyms sie róznią a jesli chodzi o końcówki drązków to widac na zdjęciu że są inne. Jeśli by były tylko wzmocnione to raczej nie warto płacić prawie 2x więcej bo i tak 2xwiecej km nie wytrzymają. A jeśli różnią sie długością, sworzniem, jakimiś wygięciem lub czymś takim to niestety będzie trzeba dołożyć.

hmm...nigdy w żadnym sklepie nie słyszałem o "różnych" wahaczach do tego samego modelu...ale wzgłębie się w ten temat...ciekawe co mi kumple powie w sklepie:whistling::wink:

Wiem co Ci powiem... :wtf: u mnie w mieście wszyscy tak reagują, zreszta co sie dziwić, gdzie nie zajde to każdy proponuje komplety za 600zł twierdząc że są b.dobre bo wszyscy kupują, jeżdżą i nie narzekają :facepalm:

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja mam kompletnego LMO za 1700 i narazie po 40tkm i glebie -90/-100 cisza...choć lewy tylny górny przez zimę powiedział "papa" ale z tego względu, że: mogę tak wywnioskować...guma się od czegoś rozcięła (nie wiem czemu) i najnormalniej w świecie wypłukało smar i woda się dostała. Alewymienię go i dalje będę jeździł.

A reakcja za pewne będzie taka jak napisałeś:wink:

Opublikowano

Darek, wydaj mi się że nie ma możliwości aby były inne te wahacze gdyż większość osób kupuje jak leci i pasuje. Ewentualnie może być tak jak pisałeś, jakieś wzmacniane tylko.

Opublikowano

Czy w tych wszystkich pojedynczych wahaczach na allegro np MS nie ma w komplecie nowych śrub do montażu ?? Bo na zdjęciu to tylko w całym komplecie widać że są.

Opublikowano

Bo śruby sprzedają oddzielnie :whistling:

Opublikowano

panowie dlaczego wg etki górne wahacze maja inne numery jesli chodzi o pzred i polift ??

( a i widac ze do 1bv tez sa inne )

wahacze_ppolift.jpg

a w przed lifcie inny wahacz tylny to jeszcze brak podzialu na 1b...

wahacze_przed.jpg

Opublikowano
Czy w tych wszystkich pojedynczych wahaczach na allegro np MS nie ma w komplecie nowych śrub do montażu ?? Bo na zdjęciu to tylko w całym komplecie widać że są.

zakładałem do paska b5 MS i był komplet śrub łącznie z tymi długimi

Opublikowano

Bo w komplecie są śruby, niestety często sprzedawcy ich nie dorzucają do pojedynczych elementów, za to sprzedają oddzielnie za ok 30zł (przynajmniej w sklepie u mnie w okolicy który również handluje MS na allegro...)

Opublikowano
Darek, wydaj mi się że nie ma możliwości aby były inne te wahacze gdyż większość osób kupuje jak leci i pasuje. Ewentualnie może być tak jak pisałeś, jakieś wzmacniane tylko.

Skoro tak twierdzisz to kupie "zwykłe" górne i zobaczymy czy nie będzie jeździł bokiem :grin:

Ale końcówki drążków to napewno są inne i niezamienne bo to nawet widać na zdjęciach :eusathink:

Opublikowano
Bo w komplecie są śruby, niestety często sprzedawcy ich nie dorzucają do pojedynczych elementów, za to sprzedają oddzielnie za ok 30zł (przynajmniej w sklepie u mnie w okolicy który również handluje MS na allegro...)

No i tak zrobiłem że kupiłem cały komplet śrub w sklepie za 36 zł, zawsze się przydadzą.

Opublikowano

Skoro tak twierdzisz to kupie "zwykłe" górne i zobaczymy czy nie będzie jeździł bokiem :grin:

Ale końcówki drążków to napewno są inne i niezamienne bo to nawet widać na zdjęciach :eusathink:

Zapytaj dzika lub Toma77 dla pewności. Oni handlują tymi częściami to Ci powiedzą na 100%. Ewentualnie porównaj swój stary z tym nowym i będziesz widział.

Opublikowano

Właśnie widzicie na tych forach co wkleiłem ze są różnice nawet przedlift polift i podział na zawiechy 1bv i reszta , dlatego jak będę u dzika to go zapytam jak to jest

Opublikowano

Grzesiek pisał że w B5 przedlift i polift to to samo, w B6 myślę że też tak samo to wygląda bo wg etki numer się zgadza z poliftem.

W większości przypadków części jest tak że tylko literka na końcu się zmienia aby umieli rozróżnić po rocznikach a jest to ta sama część, choć czasami się zdarza że zmiana literki to całkowita zmiana części.

Opublikowano
Grzesiek pisał że w B5 przedlift i polift to to samo, w B6 myślę że też tak samo to wygląda bo wg etki numer się zgadza z poliftem.

W większości przypadków części jest tak że tylko literka na końcu się zmienia aby umieli rozróżnić po rocznikach a jest to ta sama część, choć czasami się zdarza że zmiana literki to całkowita zmiana części.

no dokładnie...mam wahacz co jest na nim wybite '97 i swój '00 i niczym się nie różnią:blink:
Opublikowano

A jeździł ktoś na wahaczach SWAG? W Niemcowni je robią :wink: mam założone oba górne i ciekaw jestem ile na tym polatam :wink: bo dolne założyłem LM i się złapałem za głowę jak usłyszałem ceny :facepalm:

Opublikowano

o SWAG słyszałem bdb opinie, ale sam nie testowałem.

jaki jest ich koszt?

Opublikowano

Jeśli chodzi o mniej znane marki to u dzika ostatnio mi polecali RTS , ok 95 zł za szt górnego

Opublikowano

Ja do górnych kupiłem najpierw zestaw śrub 30zł/strona :facepalm:, potem podjechałem do Asmetu w Warszawie i za ok 8zł kupiłem 2 komplety identycznych śrub tylko 10.9. Ostatnio kupowałem u nich na zapas te długie śruby: 10.9 i niby nierdzewiejące, cena w porównaniu do zestawów śmieszna.

PS: Też mam górne SWAG i jak na razie ok, zrobione z 8tysi.

Opublikowano

Ale wszystkie podchodzą pod jeden model np LMO górne za 130-150zł a te do 1BV mają nie tylko inne oznaczenie ale również inna cene 220-250zł i dlatego mnie to bardzo zastanawia czym sie różnią.

Opublikowano

Ale wszystkie podchodzą pod jeden model np LMO górne za 130-150zł a te do 1BV mają nie tylko inne oznaczenie ale również inna cene 220-250zł i dlatego mnie to bardzo zastanawia czym sie różnią.

Qrcze musiałbym sprawdzić to o czym piszesz...:whistling::wink: