Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no ja też przeważnie jak kupuję jakieś części to zawsze wole dołożyć i kupić lepsze a tu poprostu mnie tylko zastanawia tak naprawde ile te lemy śą w stanie wytrzymać przy mojej jeździe bo wiadomo że nie którym to nie zależy i jeżdżą po tych dziurach jak szaleni a tu chodzi czy ktoś testował lemy na rozsądnym jeżdżeniu omijając wszystko co złe dla wahaczy

---------- Post dopisany 18-04-2013 at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany 08-04-2013 at 20:31 ----------

Ja wymieniłem cztery górne i już zrobiłem 65 tys,jest wszystko ok,oczywiście lemy

kolego a powiedz gdzie kupowałeś te lemy bo ja chyba jednak wybiorę te lemy bo jak każdy pisze że są solidne i długo wytrzymują to chyba je wezmę bo nie mam zamiaru co roku zmieniać wahaczy

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja kupiłem od kolegi TOM77

Opublikowano

TOM77 i Dzik...sprawdzeni sprzedawcy:wink:

Opublikowano
TOM77 i Dzik...sprawdzeni sprzedawcy:wink:

ok spoko ja też zamówie jakoś myślę że w maju od Tom77

Opublikowano

Ja dostałem ostatnio takie info od kumpla co robi w firmie dystrybuującej części:

"Lemforder (LMI) 120zł x 4szt = 480zł / RTS 60zł x 4szt = 240 zł

śruby zestaw FEB 20zł x 2kpl = 40zł

Suma dla Lemfordera 520zł / RTS 280 zł

Ceny są lekko zaokrąglone do góry, bo ciągle się wahają - normalnie powinno wyjść kilka złotych mniej.

Nie podaję Ci TRW bo wychodzi podobnie jak Lemforder, ani Hetiana bo to chiński szajs.

U nas wszyscy pracownicy biorą części z RTS - to nie jest konkretna marka, tylko robi części na zlecenie innych firm np. Febi, a oni pakują potem ze swoim logo - jest to najlepsza cena do jakości, ale wybór należy do Ciebie."

Pomijając ceny itp to chyba zaryzykuje z tymi RTS skoro to to samo co febi. Biorę komplet góra na lewą i prawą stronę by mieć jako takie miarodajne wskaźniki. Nie chce by się okazało że wymienie jeden a za chwile się wysypie drugi bo albo oba bo nie wymieniłem od razu oby z jednej i drugiej strony.

Opublikowano

Niestety Febi też za długo nie wytrzymują.

Opublikowano

ja nie chce robić żadnych testów bo jak się okaże że dałem trochę taniej a za moment się sypnie to po co kilka razy kupować i marnować czas lepiej od razu kupić tak jak tutaj polecają lemfordera bo to jest dobra marka i długo wytrzymują ale zależy kto ma jakie zdanie ja wole zrobić raz a dobrze i cieszyć się jazdą moim audi a nie żeby co chwile coś robić. Dlatego posłuchałem rad kolegów z forum i kupię lemfordery tylko w przyszłym miesiącu

Opublikowano

U nas wszyscy pracownicy biorą części z RTS - to nie jest konkretna marka, tylko robi części na zlecenie innych firm np. Febi, a oni pakują potem ze swoim logo - jest to najlepsza cena do jakości, ale wybór należy do Ciebie."

Co za bzdury RTS pakuje w soje pudelka i górne wahacze nie maja nic wspólnego z febim bo sa całkiem inne.

Opublikowano

Koledzy proszę o wyrozumiałość jak nie w tym dziale. Może ktoś z was miał już do czynienia ze sprzedawcą "danielloss", który oferuje Lemfordery po dość atrakcyjnych cenach:

WAHACZ DOLNY LEMFORDER AUDI A4 A6 VW PASSAT SKODA (3138663865) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy jedynie sprawdzeni Tom77 i Dzik...

Opublikowano

Raport z wczorajszej wymiany wahacza: jak widać rok produkcji 1999, przebieg 255tys na liczniku (raczej 100% pewny), z tego 228tys w Holandii. Po sprowadzeniu z Holandii do wymiany były lewy przedni górny i obydwa górne z prawej i łączniki (wszystko ori LMO 1999r.) , teraz po 2 latach zaczęło stukać i okazał się ten-czyli lewy górny tylny. Jak widać LMO - ale prawdziwe LMO - jak najbardziej warte swojej ceny.

wahacz_009.jpg

wahacz_011.jpg

wahacz_012.jpg

wahacz_013.jpg

wahacz_015.jpg

Opublikowano

Czy wahacze MS pasują do zawieszenia 1BV?

Opublikowano

:hi:Panowie,jak uważacie-czy warto regenerowac org.wahacze Lema czy lepiej kupić MS?Master ma dobre ceny,i wsłaśnie sugerując się ceną zeszłej wiosny kupiłem HPS i już trzeba wymieniać.Aż wstyd jechać,tak piszczy i skrzeczy:facepalm:

Opublikowano

Witam.Jestem na etapie kupna całego zawiecha z firmy RUVILLE opinie sa całkiem niezłe cena tez przystepna bo 800zl co myslicie o tym.

Opublikowano

dobra cena do jakości...:wink: to nie to co LMO, ale warte swojej ceny:smiley:

Opublikowano

Jak piszczy to strzykawka z igłą z olejem jakimkolwiek i zastrzyk w każdy sworzeń. Przestanie na bank ;):grin:

Opublikowano

Jak piszczy i skrzeczy to znaczy ze w prostym wahaczu sworzeń trze po aluminium bo wytarł się plastik lada dzień może się to urwać.

Opublikowano

nawet jak na komplecie wachaczy za 600zł zrobie 40tys km to i tak długo jak dla mnie. rocznie robie od 12-16tys to jest luz 2-3 lata z głowy. w moim przypadku nie opłaca sie kupywac LM

Opublikowano
nawet jak na komplecie wachaczy za 600zł zrobie 40tys km to i tak długo jak dla mnie. rocznie robie od 12-16tys to jest luz 2-3 lata z głowy. w moim przypadku nie opłaca sie kupywac LM

:hi:ja na MS mam już przelatane 55 tyś. na gwincie i feldze 18'' i cisza :kox:.Tylko to też zależy jak się trafi jak ze wszystkim

Opublikowano

obecnie jezdze na MG, pierwszy i ostatni raz

co mnie najbardziej zadziwilo, lacznik wyskoczyl po ok. 200km :facepalm:

po ok 10tys. zaczyna leciec reszta,

biednego nie stac na g...no, tylko LMO

Opublikowano
Jak piszczy to strzykawka z igłą z olejem jakimkolwiek i zastrzyk w każdy sworzeń. Przestanie na bank ;):grin:

Już raz tak zrobiłem korzystając z warsztatu po znajomości.Niestety nie pomogło na długo:facepalm: A poza tym,niemam dostępu do podnośnika a pytając w warsztatach to nie chcą tego robić z uwagi na bezpieczeństwo..

Jak piszczy i skrzeczy to znaczy ze w prostym wahaczu sworzeń trze po aluminium bo wytarł się plastik lada dzień może się to urwać.

Kolego który wahacz prosty masz na myśli?

Zms-10-02-2010-001.jpg