Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
obecnie jezdze na MG, pierwszy i ostatni raz

co mnie najbardziej zadziwilo, lacznik wyskoczyl po ok. 200km :facepalm:

po ok 10tys. zaczyna leciec reszta,

biednego nie stac na g...no, tylko LMO

łosz...curva...:shock3: za takie coś to powinni "do kamieniołomów wsadzać":wallbash:
  • Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

2 od dołu.

Opublikowano

U mnie padł lewy dolny tylny po 295 tys z czego 20 tys już po polsce. Teraz jest 310 tys i oprócz tego jednego nadal fabryczne. Oczywiście założyłem LMO.

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
2 od dołu.

Oczywiście omijając ten mały pierdzielniczek czyli łącznik stabilizatora (żeby nie było) :wink:

Opublikowano

Panowie potrzebuję info. na temat rozmiaru trzpienia w dolnym wahaczu(na obrazku wyżej to ten pierwszy od dołu), kupiłem Ruville i tam jest rozmiar 21 a potrzebuję takie które ma rozmiar 16, z góry mówię i przepraszam ale nie miałem czasu przejrzeć całego tematu bo to sprawa nie cierpiąca zwłoki:kwasny:

dzięki za każdą podpowiedź, pozdrawiam

Opublikowano

Ja dziś założyłem kpl MS plus gumy pod stabilizator. Zobaczymy ile to wytrzyma. Jeżdżę 25 tys km rocznie na standardowym zawieszeniu i oponach 15 cali.

Opublikowano
Panowie potrzebuję info. na temat rozmiaru trzpienia w dolnym wahaczu(na obrazku wyżej to ten pierwszy od dołu), kupiłem Ruville i tam jest rozmiar 21 a potrzebuję takie które ma rozmiar 16, z góry mówię i przepraszam ale nie miałem czasu przejrzeć całego tematu bo to sprawa nie cierpiąca zwłoki:kwasny:

dzięki za każdą podpowiedź, pozdrawiam

A nie kupiłeś przypadkiem wahaczy od paska? :eusathink:

Tak mi się coś kojarzy że one się dolnym wahaczem różniły (ale ręki sobie nie dam uciąć :decayed:)...

Wymień u sprzedawcy na odpowiedni i po sprawie :wink:

Opublikowano

zmienilem przed zima koncówki drązków na master sporty. po zimie zmieniam koła, patrze a tu w obu osłony gumowe popękane całe dookoła, porażka, nie polecam:thumbdown:

wie ktos czy mozna dokupic narazie same te osłony gumowe? moze jakis czas jeszcze polatam n a tym

Opublikowano

Mi w bananie też szybko po zakupie spękała ta gumowa osłonka sworznia (dodam że to nie jest MS), objechałem ją dookoła taką masą uszczelniającą do dachów, jest elastyczna i lepka. Byle brud się nie dostawał do sworznia żeby go szybko nie wykończyć i na razie nie ma z nim problemów. Nie ma przecież sensu wymieniać całego wahacza jak tylko pękła osłonka, ważne żeby to zabezpieczyć przed dostawaniem się syfu do sworznia :wink:

Opublikowano
zmienilem przed zima koncówki drązków na master sporty. po zimie zmieniam koła, patrze a tu w obu osłony gumowe popękane całe dookoła, porażka, nie polecam:thumbdown:

wie ktos czy mozna dokupic narazie same te osłony gumowe? moze jakis czas jeszcze polatam n a tym

Wiesz to fakt i wielokrotnie pisane na forum ze koncowki Ms sa lipne ,co do wahaczy zastzezen ni mam :wink:

Ty ewidentnie miales najslabsze ogniwo produkcji

Opublikowano

A czy opłaca się regenerować wahacz. Zastanawiam się właśnie?

Opublikowano

opłaca się :wink: byle by był ori :decayed:

Opublikowano

opłaca się :wink: byle by był ori :decayed:

ja mimo, że mam LMO, to następne jak mi będą padały, to będę zakładał...regenerowane, ale jak Tomek napisał "ori":decayed:
Opublikowano

Czy do zawiechy 1BV mogę założyć na jedną strone 2 nowe górne wahacze LMO ale te zwykłe a z drugiej by zostały ori. I drugie pytanie:Czym różni sie końcówka drążka z 1BV od 1BA?

Opublikowano
Czy do zawiechy 1BV mogę założyć na jedną strone 2 nowe górne wahacze LMO ale te zwykłe a z drugiej by zostały ori. I drugie pytanie:Czym różni sie końcówka drążka z 1BV od 1BA?

możesz, wahacze są te same, niczym

Opublikowano

możesz, wahacze są te same, niczym

Nr kat. Lemforder: 25972

3207972906

Nr kat. Lemforder: 25863

3207487945

wahacze górne tez maja inne Nr kat. OE Audi i nie wiem czy są tylko wzmocnione czy tez długość, szerokość lub sworzeń jest inny

Opublikowano

Tylko LM 60kkm i cicho

Opublikowano
:shock3:
Opublikowano

zaraz się okaże, że są dwa rodzaje LMO:whistling::shock3:

Opublikowano

Już było gdzieś poruszane nie tak dawno. Te z 1BA są z łącznikiem gumowym, coś jak tłumik drgań a z 1BV bez tego, można zastosować zamiennie.