Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi o pierwszy montaż szło. ;-)

Swoją drogą troszkę sobie poczytałem i fakt ze ten moog może być dobry ale trzeba to jakoś gdzieś ktoś zweryfikować.

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mi o pierwszy montaż szło. ;-)

Swoją drogą troszkę sobie poczytałem i fakt ze ten moog może być dobry ale trzeba to jakoś gdzieś ktoś zweryfikować.

Sony Xperia E dual Tapatalk 4

Witam.

Firma MOOG jest dobra firma. Jak dobrze kojarze to powstała na poczatku XX wieku w USA a do Europy trafiła z poczatkiem 2000 roku. Od dluższego czasu zajmuje sie produkcja elementów zawieszenia. Pare dni temu byłem w niemieckim sklepie KOPF z pytaniem o ceny kompletnych wahaczy na przód do B5. W odpowiedzi dostałem dwie firmy LMI i MOOG Za LMI trzeba było dac 819 Euro a za mooga stówke taniej Udałem laika i zapytałem się o firme Moog Sprzedawca powiedział ze to b. dobra firma i pokazał mi odpowiednie certifikaty TUV tej firmy dla zawieszenia do A4 B5. Nie od dziś wiadomo że firma nalezy do koncernu Federal mogul Więc nie jest jakąś tam no-name. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że wahacze mooga mają inna budowe gniazda swożnia. Chodzi o rowek na smar i materaił z jakiego jest zbudowany mieszek o sposób zamkniecia mieszka. Jest to ich jakis patent na trwałe smarowanie sworzni. Dodatkowo materiał na sworzeń jest z kutej stali. Wg mnie jeśli chodzi o cene jest to dobra alternatywa dla LMI. Sam przymierzam sie do wymiany wahaczy i założe własnei Mooga niz LMI TRW czy Febi.

Opublikowano

Cena kompletu moog'a do B5 to jakieś 1100zl ale nie kupił nikt jeszcze u mnie w firmie tego zestawu tylko biorą po 510zl MS:decayed: Więc nie powiem jak z ich trwałościa:hi:

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Wymieniłem walniętą końcówkę drązka na Moog i wytrzymała jakieś 5 tys km :/ - ale ciężko po jednostkowym przypadku budować opinię; nastepna poszła już LMO i spokój ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nikt tu nie proponował delphi ?

A4 B6 DELPHI 1500 KIT ceny różne ,chyba niezła alternatywa dla lema....

A4 B5 DELPHI 1300 KIT

Opublikowano

Bo po h... proponować dziadostwo?

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

A kto wie w jakim miejscu jest oznaczenie tych firm? Jeżdżę Audi juz ponad 2 lata, dopiero teraz przychodzi mi wymiana zawieszenia, zrobilem nim ok 40 tys km przez ten czas.

Opublikowano

W sensie że na wahaczach? Żadnej filozofii nie ma.

Schylasz się pod auto i jeśli oryginały szukasz numerów np. 4D0407151J , znaczków Audi - mogą też być oznaczenia TRW DE ECO ( taki napis mam na prostym ) , LMI itd. Na każdej są tez daty produkcji w takim kółeczku

Opublikowano

Co do dat dobrze mi podpowiedziałes :) Ile kosztuje dobry whacz? Taki, ktorego mozna porownac z oryginalnym?? Mam mozliwosc dostania uzywki w bd stanie, oczywiscie orginalny, cena to ok 80-100zl Co myslicie?

Opublikowano

Lemforder lub boge to można porównać z oryginałem.

Z tym ze boge tylko przez serwis około 4700 zł mi zaproponowali za komplet. ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

LEMFORDER podobno jest czesto reklamowany...

Opublikowano

Wole cos od reki:) Jak mi znajdziesz kogos takiego w Lublinie to daj znac

---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 14:15 ----------

Szkoda,ze niedziela bo mam chec juz rozebrac. Jutro przysiadam z rana i sprawdzam wahacze, prawdopodobnie mam tylko 1 do wymiany,ale jak juz mam robic to sprawdze wszystkie. Jak proponujecie sprawdzic? Ja przy zmienianiu klockow hamulcowych w zimie sprawdzalem tradycyjnym sposobem. Lapka metalowa i zapieranie stojacy samochod na kolach i na podnosniku. Pojechalem po tem na przeglad i okazalo sie,ze mialem racje co do wahacza.

Opublikowano

Mam rodzinę w chorupniku to tam u was ciężko z zaopatrzeniem.

Ja po łyżce rozpielem i znalazłem jeszcze dwa.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Ale jak dokladnie sprawdzales? Tez za pomoca łoma,cz moze calkiem je wykrecales?

---------- Post dopisany at 15:21 ---------- Poprzedni post napisany at 15:20 ----------

lepiej kupic uzywany oryginal w bd stanie,czy zamiennik np taki: LMI WAHACZ GÓRNY PRZEDNI PRAWY AUDI A4 A6 PASSAT ! (3486463633) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Cena uzywki w oryginale ok 100zl, ten jak widac 140zl,tylko wiadomo,ze zamiennik...

Opublikowano

Lemforder to oryginał tylko bez znaczka OOOO.

Odpinalem z goleni.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

Tak wiem,maja pilowane znaczki. A Ty co bys polecal? Kupic Lemforder np taki co na aukcji,czy uzywaany ?

Opublikowano

ja bym Ci polecil master sport:decayed:

Opublikowano

Nowy lemforder. Nic co testowali koledzy nie przetrwało lemfordera.

Sony Xperia Tapatalk 4

Opublikowano

nie pcham sie w master sport. Dzieki Kris, mam nadzieje,ze slusznie mi podpowiadales;p jutro sie zastanowie i bede mslal,czy zakup nowego,czy uzywanego:)