Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co myślicie o czymś takim - zestaw wahaczy? jest sens montować coś takiego? cena atrakcyjna jak za cały komplet...

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja tam wstawiłem 4 górne wahacze master sport i już 30tyś nic;p a dziś wstawiam końcówki lema bo podobno master sporty są do d*py. Zobaczymy ile wytrzymają MSy jak Z 60 tyś to kiedys kupie cały komplet ino końcówki wstawię lema czy tam trw . Ori zawieszenie wytrzymało 210tys :naughty:[br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 11:44_________________________________________________co prawda górne wahacze padły przy 180tys :gwizdanie:[br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 11:45_________________________________________________Co do kraft to chyba jeszcze nikt nieprzetestowal ich

Opublikowano

Bo za wahaczami Lema z Allegro kryje się lepsza historia :gwizdanie: :)

rozwiń temat :naughty:

Opublikowano

Bo za wahaczami Lema z Allegro kryje się lepsza historia :gwizdanie: :)

rozwiń temat :naughty:

podróby podróby podróby, co tutaj więcej pisać.

co do wahaczy za 550 zł , Panowie rzadko daje się przycwaniakować. Chyba że w drugim kierunku , kupić porządny sprzęt i cwaniakowac że wszyscy ciągle jakiś szajs wymieniają :D

Opublikowano

Wymieniałem kolejny wahacz. Samochód ma swoje lata i co roku kolejne wahacze idą pod wymianę. Kupiłem TRW i byłem bardzo zaskoczony po porównaniu nowego z ORGINAŁEM zdemontowanym z pojazdu. Na gnieźdie w którym jest osadzony sworzeń kulisty znalazłem symbol TRW. Jedyna różnica na "bananie" orginał posiadał symbol markowy Audi natomiast nowy w tym samym miejscu posiadał ślady po usunięciu symbolu. Wynika z tego że wahacze firmy TRW są montowane orginalnie do Audi.

Opublikowano

ile zrobiliscie kilometrów na wachaczach LEMFORDERA

bo musze wymienic i nie wiem na jakie

Opublikowano

ile zrobiliscie kilometrów na wahaczach LEMFORDERA

na lemforderach mozna podobno zrobic do 70 k

Opublikowano

Myślę że 100kkm to bardziej realny przebieg. Ja w swoim wymieniłem prosty prawy na lema (pozostałe to jeszcze fabryka) i 50 kkm smignał bez zgrzytu. Ostatnio sprawdzałem jego sztywność w sworzniu i myślę że pociągnie jeszcze do 100kkm. Tak więc z całą zawiechą może być podobnie.

Opublikowano

Jeżdżę na MasterSportach od lipca zeszłego roku. W tym czasie zrobiłem coś koło 25 kkm jeżdżąc po nie najlepszych drogach, przejechałem z północy PL na południe, do Czech i jak na razie cisza. Fakt, że wstawiłem końcówki drążków i łączniki stabilizatora Lema. Ale jak wcześniej kupiłem zestaw zawieszenia Lema na Allegro, to po 2 m-cach już stukały. A końcówki drążków i łączniki stabilizatora wstawiłem Lema dlatego, że takie były Wasze opinie :naughty: Jak najmniej wymian życzę wszystkim.

Opublikowano

Myślę że 100kkm to bardziej realny przebieg. Ja w swoim wymieniłem prosty prawy na lema (pozostałe to jeszcze fabryka) i 50 kkm smignał bez zgrzytu. Ostatnio sprawdzałem jego sztywność w sworzniu i myślę że pociągnie jeszcze do 100kkm. Tak więc z całą zawiechą może być podobnie.

dokładnie ja po wymianie dwóch bananów zrobiłem ponad 100k i cisza była w momencie sprzedaży auta nowy właściciel zażyczył sobie przegląd i zawieszenie było w stanie idealnym, a trasy różne robiłem

Opublikowano

Gdzie kupujecie MS'y? Na allegro czy u kogoś z forum?

Opublikowano

Jeżdżę na MasterSportach od lipca zeszłego roku. W tym czasie zrobiłem coś koło 25 kkm jeżdżąc po nie najlepszych drogach, przejechałem z północy PL na południe, do Czech i jak na razie cisza. Fakt, że wstawiłem końcówki drążków i łączniki stabilizatora Lema. Ale jak wcześniej kupiłem zestaw zawieszenia Lema na Allegro, to po 2 m-cach już stukały. A końcówki drążków i łączniki stabilizatora wstawiłem Lema dlatego, że takie były Wasze opinie :naughty: Jak najmniej wymian życzę wszystkim.

Tak to niestety bywa z wahaczami z alledrogo.

Opublikowano

z tego co piszą to chyba MS omijać warto szerokim łukiem, u mnie mam prawie na nich 50 000 km, ale widze ze nowe dostawy MSów juz nie były takie udane :evil: . Narazie cisza ...ale chyba nastepne będą Rouville

Opublikowano

ja już ponad 30tyś na górnych wahaczach MS i cisza ja dotrzymają do 50 tyś to będę zadowolony :good: ja kupowałem z allegro od polecanego tamma czy jak mu tam

Opublikowano

U mnie 10tys i nadal cisza.Dam znak przy 20tys.

Pozdro

Opublikowano

dziś zamontowałem MS i oczywiście z końcem lem jak ktoś potrzebuje końcówy MS to sprzedam w z cenie 40zł za 2 stronki. kupiłem też drążki lem ale nie potrzebnie bo mam dobre też mam dla zainteresowanych. Oczywiście nówki . stare zostawiłem OOOO.

PS :

Poprzednia zawiecha była Fortuna line 39 tyś przejechane cena 500zł allegro . wymieniałem na 1 przeglądzie wiec kasa była ograniczona i tylko cały dół zdegradował końcówki juz 3 kpl ale to szczegół

góra w świetnym stanie wszystkie 4 gnaty zostały. Teraz załozony kpl Ms zobaczymy :)

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Rok temu stałem się właścicielem A4 avant z 97r z silnikiem 1.8 i z rozwalonym zawieszeniem, tzn auto od nowości miało nie wymieniane zawieszenie a miało przejechane 227.000 km. Stanąłem więc przed trudnym wyborem zakupu wahaczy. Po przestudiowaniu tego forum postanowiłem zaryzykować i kupiłem MS za 550 zł sam je zamontowałem za wyjątkiem końcówek drążków kierowniczych zostały (stare). Po przejechaniu 55 tyś nic niepokojącego nie słychać i nie żałuję swojego wyboru chociaż muszę przyznać iż po rozpakowaniu paczki i po porównaniu wykonania oryginalnych wahaczy do MS troszeczkę się obawiałem o ich trwałość ale dzisiaj widzę że daremnie .

Opublikowano

Panowie mogę miec za 850 pln zestaw firmy KAGER -WARTO? ,, macie jakies doswiadczenia?

Opublikowano

Ja zdecydowałem się na Ruville, za jakiś czas zdam relacje jak się sprawują.

Opublikowano

Przejechałem na MS juz 13tys i cisza :gwizdanie: