Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm...nie wiem czy ktoś tu na forum nie sprzedaje (musisz mi to wybaczyć:decayed:), ale to pytanie do innych kolegów:wink:

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kupowalem od tego goscia, zamowiłem o godzinie 9 a drugiego dnia kolo 15 juz byly, narazie 500km zrobione na lewej stronie i cisza

ZESTAW ZAWIESZENIA MASTER SPORT Audi A4 A6, Passat (2398026055) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

spoko, pomogłem tyle ile umiałem:wink:

...myślę, że jutro koledzy dadzą Ci namiary, na kogoś zajmującego się tym.

Opublikowano

Witam. Kupiłem ostatnio komplet wahaczy RUVILLE'a - Made in Germany. Na LEMki nie było mnie stać tego razu. Wcześniej miałem ori z fabryki, no chyba, że Hansowi wymieniali. Sam wymieniłem 2 banany RUVILLE'a w marcu 2011 i 25 tys dały radę. Teraz komplet dostałem za ok.900zł i wywaliłem całość ori (wahacze były już na wymarciu) zastępując nowym nabytkiem. Co są warte zobaczymy. Latam na ogół po Wrocławiu i trasy w stronę Lubuskiego. Wrocław jak wiemy nie oszczędza samochodów. Póki co zrobiłem 500km, więc nie będę nic więcej pisał. Ogólnie jest dobrze, stabilna jazda, cisza w środku. Napiszę, jak już coś się odezwie lub całość da znaki ogólnego zużycia, to będzie kolejna opinia na temat wahaczy z Reichu za mniej niż 1000zł. Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze! :wink:

Opublikowano

Kolega do Paska założył komplet MS i po tej wymianie ściąga mu auto w prawo. Nie pomaga ustawienie zbieżności i nie może sobie z tym poradzić. Pytanie na ile takie wahacze trzymają wymiary.

Opublikowano

A nie pomylił przednich wahaczy z tylnymi? Wiem, że to głupie ale nic innego mi na myśl nie przychodzi

Opublikowano

wydaje mi się, że nawet by one nie pasowały. Bo dlatego jeden jest prosty a drugi wygięty. Nawet jakby jakimś cudem udało mu się to zamontować, to nie ma bata kapnął by się.:wink: Jedyne co mi przychodzi na myśl, to...czy jak zakładał z jednej i drugiej strony (wiem że to są małe "miary" ale...), te aluminiowe górne trójkąty z wahaczami, to czy nie zrobił w jednym kole, o wiele większego negatywu a drugie np. aż za bardzo prosto idzie, patrząc na przód auta. Co za tym idzie jedna opona trzyma całą szerokością "gumy" a druga już np. nieco ponad 3/4...:mysli:

Opublikowano

W B6 nie da się ustawić negatywu z przodu, chyba, że zakupisz regulowane górne wahacze

Opublikowano

Jak go znosi to pewnie cos zle skrecil, moze nie dokonca skrecil dolne wachacze. Mi sie udalo zalozyc dolne tylne wachacze odwrotnie na jednej stronie i przejechac 200 metrow a potem wrocic tylem na kanal, a mowiono ze to nie mozliwe a jednak, troszke felga ucierpiala i ryska na wachaczu:D

Opublikowano

2 dni temu kupiłem lema 1490 zł z wys.........także cena dośc dobra i najwazniejsze ze ori......kumpel w passacie b5 kombi przez 2 lata własnie bedzie wymieniał 3ci raz zawieche Kraft (coś za 600zł) i zastanawia sie w koncu nad lem

Opublikowano

A miał ktoś z was taki przypadek, kupiłem jakiś czas temu banan z TRW, wszystko ładnie pięknie, znaczki starte, pisze na nim Made in EU a tuleja jest Lemfordera.... :)

Opublikowano

dzisiaj założyłem banany MS. 129 za szt. polatamy zobaczymy jak sie sprawdzi:wink:

Opublikowano

podobno Audi fabrycznie montowało wahacze firmy TRW, prawda to ?

Opublikowano
podobno Audi fabrycznie montowało wahacze firmy TRW, prawda to ?

Zgadza się TRW też wkładali.

Opublikowano

fabrycznie było TRW lub Lemforder

np. u siebie mam TRW i rocznik wahaczy ten sam co auta :hi: puki co 205 tys i cisza

Opublikowano

ciekawą rzecz ostatnio napotkałem ;) kupiłem wahacze TRW w sklepie motoryzacyjnym, i posiadały one oryginalny znaczek audi, który... był spiłowany :decayed: wygląda na to, że kupiłem oryginał, który normalnie może być sprzedawany tylko w serwisie , ciekawe :naughty:

Opublikowano

Plebansk8 - no to fajnie, tylko się cieszyć, na pewno trochę na nich pojeżdzisz :hi:

Opublikowano

Często tak jest bo ze znaczkami mogą trafić tylko do ASO a w fabryce robią wszystko ze znaczkiem i pewnie co im zostanie a Audi nie weźmie to muszą spiłować i mogą sprzedać normalnie na hurtownie.

Opublikowano

u mnie koniec testu MSów, w komplecie wytrzymały 70 000km, jeżdząc po relatywnie niezłych drogach. Rozwulkanizowały sie tulejki dolnych prostych wahaczy /mocowanie amora/ ... tulejka jest teoretycznie wymienna ale dałem sobie z tym spokój, dodatkowo widac juz mocne spekania tuleji górych wahaczy. W sobote zakładam kolejne MS .... mam nadzieje ze znów trafię na dobrą partię :)

Ps. Zawieszenie 1BA, nowe wszystkie amortyzatory od początku testu, końcówki drążków LEM też od początku testu.