Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dobra dzięki to mnie zaskoczyłeś bo kiedyś rozmawiałem z dzikiem i była inna rozmowa

a4 b6 ma inne wahacze dolne, 1bv to już zupełnie inna zabawa :)

passat B5 fl - od vinu zmieniony sworzeń :)

może pomyliłem sie i zrozumiałem że chodzi o pasiora bo toż to oczywista oczywiśtość że a4 b5 i b6 to inne pary kaloszy z kompletami wahaczy;)

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 874,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ktoś brał wahacze MS od tom77???

Ile mu wytrzymały????

Bawić sie w MS-a za 600 zł czy febi za 1000 bo jak na razie finanse mi nie pozawalaja na LMO

Opublikowano
ktoś brał wahacze MS od tom77???

Ile mu wytrzymały????

Bawić sie w MS-a za 600 zł czy febi za 1000 bo jak na razie finanse mi nie pozawalaja na LMO

Nie ma znaczenia czy bierzesz od kogoś z forum czy a alledrogo etc. ważny prawidłowy montaż, styl jazdy oraz rodzaj nawierzchni po jakiej jeździsz to głównie wpłynie na żywotność.

Teraz górę założyłem MS i po 15tys jest cisza. Jak wytrzyma tyle co poprzednie 42tys to będzie git.

Dół cały czas ori ale już przy ostrym przyśpieszaniu na nierównościach hydro tuleja zaczyna się odzywać a było tak cicho:kwasny:

Opublikowano

poltora roku temu zalozylem zestaw fortuna-line chyba lub cos w ten desen

20 tys i góra wysypana wg mnie bo napier..ala

na przegladzie na trzepakach mówil ze delikatne luzy ale do przyjecia

na miesiac przed przegladem zalozylem koncówki z tego zestawu bo przy wymianie wtedy zostawilem ori bo byly git

na trzepakach gosc do mnie ze lewa koncówka delikatny luz :doh:

tak wiec nie polecam

aaaa zawiecha 1ba na 195/65/15

troche po brukach jezdze wiec moze dlatego sie sypnely

i teraz jak bede wymianial na wiosne gleboko sie zastanawiam nad ms czy jeszcze cos inego

Opublikowano

Ja mam Master Sport w B6 od kwietnia, zrobiłem równo 10 tyś km i posypały się górne z prawej strony :/ jutro demontaż i odsyłka do producenta - okaże się jak to z tą gwarancją jest;)

Po 10 tyś km tłuką się bardziej niż Lemy które były w aucie od nowości:/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a powiedzcie czy ten sam komplet pasuje do b5 i do b6

czy róznia sie czyms??

Opublikowano

Z tego co wiem to jest różnica w średnicy dolnego sworznia wahacza prostego a czy banana również to nie wiem:wink:

Opublikowano

Czyli gorne są te same ?

Opublikowano
Czyli gorne są te same ?

Tak

Opublikowano

A macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę allegro który podrob nie sprzedaje , bo potzrzebuje tylko górnych, tom77 sprzedaje tylko komplety a dzik wogole.

Opublikowano
A macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę allegro który podrob nie sprzedaje , bo potzrzebuje tylko górnych, tom77 sprzedaje tylko komplety a dzik wogole.

MAster sporta?? Mam u siebie w sklepie prosto z Gorlic:wink:

W ogóle to napiszę coś o tych wahaczach bo ostatnio odwiedził mnie przedstawiciel tej firmy i mówił o technologii zawieszenia.

Otóż tańsze wahacze aluminiowe są odlewane a te droższe i zarazem lepsze są kute. Tak też jest z wahaczami Master sport że aluminowa forma jest kuta(w Chinach) i w takiej postaci transportowane są do Niemiec (bodajże Hamburga gdzie jest centrala) i potem do Polski do Gorlic. Tam też w gotową odkuwkę z Chin wtłaczane są tuleje i do tego sworzeń który jest zagniatany z odpowiednią siłą. Sworznie ogólnie mają normę zacisku 2,5kN i tak też większość firm robi a w Master Sporcie jest inaczej. Siła zacisku to 3,2kN. Dlatego też niektóre partie wahaczy poprostu piszczą... Ale fabryka oczywiście na życzenie może zaciskać sworznie w wahaczach z mniejszą siłą co nie będzie powodowało piszczenia...:wink: I teraz 2 słowa o gwarancji o której wszyscy piszą że "to papier bez pokrycia". Otóż nie ma w tym kropli prawdy!! 95% Wahaczy które są reklamowane jest uznawana. Jeżeli nie mają widocznych uszkodzeń (takich jak złamianie wahacza czy pogięcie go) a widać po prostu że się zbyt szybko zużyły producent uwzględnia gwarancję która jest na 2 lata! Ot takie wyjaśnienie co do MAster Sporta. Sam ujeźdzam i jestem zadowolony ale moje są z tych co piszczą:decayed: Do B5 zestaw 515zł a do B6 549zł:hi:

Opublikowano

Podczas montaży górnych MS dokładnie się im przyjrzałem i widać wyraźnie że to odlew więc nie wiem jaka to technika tego kucia że wyglądają jak odlewane no chyba że kupiłem podróbki MS:grin:

Opublikowano
Podczas montaży górnych MS dokładnie się im przyjrzałem i widać wyraźnie że to odlew więc nie wiem jaka to technika tego kucia że wyglądają jak odlewane no chyba że kupiłem podróbki MS:grin:

Być może:whistling:Albo takie Master Sporty kupiłeś:facepalm:

Opublikowano

Hehe tak to jest z tymi tanimi wahaczami, puki co nie piszczą i brak luzów. Gorzej jak się dół wysypie LM trochę szarpnie kieszenią:facepalm: ale nie ma wyjścia jak się chce być pewnym że koło nie odpadnie:decayed:

Opublikowano
Hehe tak to jest z tymi tanimi wahaczami, puki co nie piszczą i brak luzów. Gorzej jak się dół wysypie LM trochę szarpnie kieszenią:facepalm: ale nie ma wyjścia jak się chce być pewnym że koło nie odpadnie:decayed:

Ja zupełnie nieświadomie czym to pachnie kupiłem wahacze MS i jeżdzę 1,5 rok gdzie zrobiłem około 20tyś na tych wahaczach... Dodam że letnie koła to 235/35R19 i nie słysze do tej pory żadnego stuknięcia:kox: Oprócz piszczenia nie mam zastrzeżeń i nie dałbym 1300zł za lemfordera bo wątpie żeby wytrzymał 3 razy tyle co MS:hi:

Opublikowano

A daj do tego sklepu jakieś namiary bo mowie chce same górne.

Opublikowano

Informacje o Użytkowniku MotoApteka24

Tutaj nasze aukcje i kontakt. Na stanie nie mamy samych górnych tylko komplety ale możemy zamówić:hi:

Opublikowano
nie dałbym 1300zł za lemfordera bo wątpie żeby wytrzymał 3 razy tyle co MS

No i tu się niestety mylisz bo wytrzymują nawet więcej:naughty: Ponad 120 tys.km przejechane w jednym aucie i około 80 tys km w drugim a ile wytrzymają to nie wiem ale dalej są na autach i jest cisza, więc dla mnie inne firmy mogą nie istnieć nawet jak by za darmo dawali.

Opublikowano

Ja zupełnie nieświadomie czym to pachnie kupiłem wahacze MS i jeżdzę 1,5 rok gdzie zrobiłem około 20tyś na tych wahaczach... Dodam że letnie koła to 235/35R19 i nie słysze do tej pory żadnego stuknięcia:kox: Oprócz piszczenia nie mam zastrzeżeń i nie dałbym 1300zł za lemfordera bo wątpie żeby wytrzymał 3 razy tyle co MS:hi:

A nie możesz zlikwidować tego piszczenia poprzez np. nasmarowanie olejem sworznia pod osłoną?

Opublikowano

A mocno to piszczy ?