Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to już wiem czemu nie mogę go odblokować moją magiczną płytką , ponieważ ona jest robiona na bazie starego softu :kwasny: i jest kupa.

może wujek GOOGLE coś pomoże :kwasny:

było kiedyś forum navi gdzie było wszystko ale zajumali je:kwasny:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A ja mam najnowsze mapy 2013:banan:

ja te mapy mam w moim starym rns-e już jak tylko wyszły :naughty:

Jooo Ty to wszystko masz i za grosze wszystko kupujesz wkurzasz mnie już:grin::decayed: muszę Cię gdzieś podpierdzielić:polew::wink:

... przesadzasz trochę :wink: , nie raz mi się po prostu uda kupić coś trochę taniej jak tego leda za całe 112 F :polew::polew:

Opublikowano

No jeszcze pogadaj chwilę to Cię tam znajdę:decayed:

Opublikowano
to już wiem czemu nie mogę go odblokować moją magiczną płytką , ponieważ ona jest robiona na bazie starego softu :kwasny: i jest kupa.

może wujek GOOGLE coś pomoże :kwasny:

było kiedyś forum navi gdzie było wszystko ale zajumali je:kwasny:

można wgrać do leda pl menu , bo znalazłem takie coś na chomiku

Przyjazny dysk internetowy - Chomikuj.pl

---------- Post dopisany at 22:02 ---------- Poprzedni post napisany at 22:01 ----------

No jeszcze pogadaj chwilę to Cię tam znajdę:decayed:

:kox:

---------- Post dopisany at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:02 ----------

wracając do tego pinu , jeżeli gość handluje takim softem do odblokowania na ebayu , to na pewno gdzieś go można znaleźć za free

Audi A3 RNS-E PU LED MEDIA DECODE ... UNLOCK CD ... 8P0 8J0 035193 | eBay

Opublikowano

Ja bym nie ryzykował wrzucać do rns-e rezczy z niesprawdzonych źródeł

Opublikowano
+1 - jedną RNS już tak rozwaliłem (na szczęście udało się ją uratować).
Opublikowano

dobrze kombinujesz mikaszi, gdzie to jest napewno, kwestia pogrzebania, swoja droga, skoro kupiles ledowego rns-a za 112f i jeszce narzekasz ze tylko pinu nie masz , daj spokoj, przeciez nawet jak zaplacisz temu polakowi te 45f to i tak zarobisz na niej sporo frajerskiej kasiory

Opublikowano

oj tam jak bym kupił navi za dwa kafle to może i bym nie ryzykował a tą nawet jak w jakiś sposób uszkodzę to i tak dostanę za nią więcej kasy niż za nią zapłaciłem :kox::wink:

---------- Post dopisany at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany at 23:44 ----------

dobrze kombinujesz mikaszi, gdzie to jest napewno, kwestia pogrzebania, swoja droga, skoro kupiles ledowego rns-a za 112f i jeszce narzekasz ze tylko pinu nie masz , daj spokoj, przeciez nawet jak zaplacisz temu polakowi te 45f to i tak zarobisz na niej sporo frajerskiej kasiory

Właśnie się z nim targuje i zeszedł już do 30F :naughty:

wyslalem counter offer. 35F /1kod.

nawigacja musi byc podlaczona w aucie badz tez na stole. po wplacie dostaniesz I strukcje po angielksu I linki do ściągnięcia softu.

dostaniesz instrukcje odkodowania jednej nawigacji a w niej zawarty link do pobrania obrazu plyt cd-ktore to nagrywasz... reszta czynnosci podana jest w instrukcji.

Zastanawiam sie jak on to zrobi że będę mógł użyć tego softu tylko jeden raz ?

Opublikowano

tez sie nad tym zastanawialem, co to za myk...

teoretycznie to niemozliwe...

Opublikowano

oj tam jak bym kupił navi za dwa kafle to może i bym nie ryzykował a tą nawet jak w jakiś sposób uszkodzę to i tak dostanę za nią więcej kasy niż za nią zapłaciłem :kox::wink:

---------- Post dopisany at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany at 23:44 ----------

nawigacja musi byc podlaczona w aucie badz tez na stole. po wplacie dostaniesz I strukcje po angielksu I linki do ściągnięcia softu.

dostaniesz instrukcje odkodowania jednej nawigacji a w niej zawarty link do pobrania obrazu plyt cd-ktore to nagrywasz... reszta czynnosci podana jest w instrukcji.

wypala se jednorazówke czy jak:naughty: jk coś możemy cyknąć zrzute na to coś:wink:

Opublikowano

musi jakos przypisac soft pod rnsa inaczej nie widze jak to ma dzialac? to nie zdrapka w orange:grin:

Opublikowano
tez sie nad tym zastanawialem, co to za myk...

teoretycznie to niemozliwe...

zaraz się okaże :naughty:

---------- Post dopisany 16-03-2013 at 00:01 ---------- Poprzedni post napisany 15-03-2013 at 23:58 ----------

wypala se jednorazówke czy jak:naughty: jk coś możemy cyknąć zrzute na to coś:wink:

tylko że on nie wysyła mi żadnej płytki tylko instrukcję i soft do pobrania na emaila

Opublikowano

albo to jest taki myk psychologiczny, ze on Ci powie ze to działa tylko raz i ty juz tego nie będziesz nawet próbował nigdzie indziej hjehje:wink:

Opublikowano
albo to jest taki myk psychologiczny, ze on Ci powie ze to działa tylko raz i ty juz tego nie będziesz nawet próbował nigdzie indziej hjehje:wink:

też tak pomyślałem , no bo to nie jest raczej możliwe :eusathink:

---------- Post dopisany at 00:23 ---------- Poprzedni post napisany at 00:08 ----------

nie lubię takiego czekania , kasa poszła i cisza :kwasny:

ciekawe co tam gość wymyśli

---------- Post dopisany at 00:36 ---------- Poprzedni post napisany at 00:23 ----------

no i juz wiem na czy ten jego spryt polega

HI,

Please download recording software: alcohol 120 or NERO.Record CD image on the lowest possible speed (4x or 8x), use blank CD-R disc Insert recorded disc into navigation. Wait for software update. After succesfull update on Pin Entry screen You will see a hash code- 5 symbols.Email above symbols to me and I will calculate your original code.If software update does not start, you need to downgrade it first.To do so Use VCDS or VAG-COM -navigation-->adaptation-->channel 97-->change 0 to new value: 1.Once completed, restart your navigation and insert older map disc: 2009 or 2010 only.If you do not have any of above map discs please use second rapidshare link:sw150 and record it on separate CD. Insert sw150 disc into navigation, wait for software downgrade,once completed insert my unlock cd and continue as above.

linków wam narazie nie podam :kox: , ale jak już wszystko ogarnę to czemu nie :naughty:

zaraz się przekonamy co jest grane

Opublikowano

sporo tego wymaga, a na aukcji jest napisana ze masz miec vaga i moziwosc jego podlaczenia? chyba nie... No ale wiadomo gdzie jest haczyk.

Opublikowano

To ja się piszę na sw150

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano
sporo tego wymaga, a na aukcji jest napisana ze masz miec vaga i moziwosc jego podlaczenia? chyba nie... No ale wiadomo gdzie jest haczyk.

soft pobrany , płytka nagrana , to lecimy , jestem bardzo ciekawy czy to wygeneruje jakiś 5 cyfrowy kod i jak on z tego kodu obliczy właściwy :eusathink:

---------- Post dopisany at 00:59 ---------- Poprzedni post napisany at 00:59 ----------

To ja się piszę na sw150

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

ok :wink:

---------- Post dopisany at 01:03 ---------- Poprzedni post napisany at 00:59 ----------

płytka poszła i pasek postępu ruszył :naughty:

---------- Post dopisany at 01:08 ---------- Poprzedni post napisany at 01:03 ----------

ok navi się wyłączyła , włączyła z powrotem i znowu sie coś aktualizuje

---------- Post dopisany at 01:14 ---------- Poprzedni post napisany at 01:08 ----------

7EEEE - to mi wygenerowało (nad każdym E jest dodatkowo taka kreseczka jak Ź )

sprytnie , gość musi mieć to jakoś spacjalnie zakodowane że tylko on potrafi odczytać te symbole :kwasny:

Opublikowano

podrzuc jaki bedzie kod skoro 4 znaki w tym kodzie sa takie same wiec moze to byc jakis szyfr. Ciekawe czy jest na forum :) Pewnie teraz to czyta i sie smieje :)

Opublikowano
podrzuc jaki bedzie kod skoro 4 znaki w tym kodzie sa takie same wiec moze to byc jakis szyfr. Ciekawe czy jest na forum :) Pewnie teraz to czyta i sie smieje :)

nawet o tym nie pomyślałem :decayed:

---------- Post dopisany at 01:38 ---------- Poprzedni post napisany at 01:32 ----------

wysłałem do niego ten zaszyfrowany kod ale chyba już do mnie nie odpisze bo jest za późno :kwasny:

Opublikowano

z tego co pamiętam, to na płytce odkodowującej zwykłe rns-y, tam też generowało ciąg liter, gdzie kodem do radia były 4 oostatnie cyfry...

widocznie gościu przerobił jakoś program, żeby wszystko przez jego 'ręce' przechodziło...