Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podrzuć tą kostkę, którą kupiłeś z allegro.

• Odpowiedzi 4.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak pozbawić nawigację tej blokady na klucze? Mam z nią złe wspomnienia i wolałbym włożyć navi bez tego zabezpieczenia. W Concercie 2+ można ją było odkręcić a tutaj trzeba ściągać front? 

Opublikowano

Chodzi o wyciągnięcie radia? Musisz najpierw kluczami się pomęczyć a potem na stałe możesz blaszki blokad zdjąć.

Opublikowano
W dniu 9.01.2025 o 09:00, Langista napisał(a):

Podrzuć tą kostkę, którą kupiłeś z allegro.

Taką gotową kupiłem z aukcji

4bd9005b-cc7a-45c4-a1d6-b2db9ba180dc.png

Opublikowano
5 godzin temu, Langista napisał(a):

Chodzi o wyciągnięcie radia? Musisz najpierw kluczami się pomęczyć a potem na stałe możesz blaszki blokad zdjąć.

Radio mam na stole, przed montażem chcę się pozbyć tych blaszek ale z obawy że coś popsuje chcę się dopytać jak się za to zabrać, żadnych śrubek przy tym nie widzę, trzeba ściągnąć przedni panel żeby się ich pozbyć?

Opublikowano

No i drugi problem, zakupiłem kod po numerze seryjnym i navi go odrzuca czyli to znak że było grzebane we wsadzie? W moim wypadku zostaje tylko ktoś z programatorem bo te płytki unlock pin w przypadku wersji LED nie działają tak?

Opublikowano
W dniu 16.01.2025 o 08:27, bazz2 napisał(a):

No i drugi problem, zakupiłem kod po numerze seryjnym i navi go odrzuca czyli to znak że było grzebane we wsadzie? W moim wypadku zostaje tylko ktoś z programatorem bo te płytki unlock pin w przypadku wersji LED nie działają tak?

Jeśli to wersja Led i kod nie działa to znaczy tylko tyle że ktoś podmienił napęd płyty. Sposobu na obejście tego raczej nie ma i pozostaje sprzedaż na części

Opublikowano

a skąd spisywałeś kod z naklejki na obudowie?

Opublikowano
3 godziny temu, Szarik napisał(a):

Jeśli to wersja Led i kod nie działa to znaczy tylko tyle że ktoś podmienił napęd płyty. Sposobu na obejście tego raczej nie ma i pozostaje sprzedaż na części

I tak mi napisał ziomek z rnse.pcbcc

2 godziny temu, MaTeo85 napisał(a):

a skąd spisywałeś kod z naklejki na obudowie?

Nie, radio podłączałem do auta

Opublikowano

Jeśli zakupiłeś z serwisów zakupowych to może zwróć RNS-E

Opublikowano
28 minut temu, Szarik napisał(a):

Jeśli zakupiłeś z serwisów zakupowych to może zwróć RNS-E

Już spakowane, jutro odsyłam, dzięki za rozwianie wątpliwości.

Ps tak na przyszłość, wiesz może jak się pozbyć tych blokad na klucze z nawigacji? W Concercie 2+ były odkręcane a w navi nie wiedziałem jak się za to zabrać.

Opublikowano
Teraz, bazz2 napisał(a):

Ps tak na przyszłość, wiesz może jak się pozbyć tych blokad na klucze z nawigacji? W Concercie 2+ były odkręcane a w navi nie wiedziałem jak się za to zabrać.

Te blaszki są elementem stanowiącym całość z blachami łączącymi panel przedni z obudową. Mam te elementy bez tych blaszek trzymających