Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
coś mi się zdaję że gość trochę przedobrzył z tym softem do generowania zaszyfrowanego pinu , coś źle skonfigurował i dlatego takie cyrki wychodzą

Nom, może jakby to byl normalnie wyglądający 16tkowy kod to by można było przełożyć z kodu z powrotem ale tak to nie wiadomo co to to jest co tam wygenerowało jakieś krzaki.

Nie wygenerowalo ci odpowiedniego kodu dlatego nic nie mogl zrobic, rzuc okiem tutaj User login

rzeba sie zarejestrowac, podaj jakies falszywe dane, nawet nie trzeba potwierdzac emaila, taam masz ta sama instrukcje z obrazkami oraz polem do wpisania prawidlowo wygladajcego kodu generujacego PIN ale trzeba wtedy placic 30 euro zeby to zobaczyc.

Musi zatem byc jakis prosty programik odszyfrujacy ten kod...

Napisali tam tez: If RNS-E software is SW0200 and higher - unlock CD will not work. You must downgrade RNS-E to SW0150:

dlatego trzeba najpierw downgradowac

Moze i nie jest taki prosty ten calculator, znalazlem do kupienia za 430 euro :)

• Odpowiedzi 4.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
coś mi się zdaję że gość trochę przedobrzył z tym softem do generowania zaszyfrowanego pinu , coś źle skonfigurował i dlatego takie cyrki wychodzą

Nom, może jakby to byl normalnie wyglądający 16tkowy kod to by można było przełożyć z kodu z powrotem ale tak to nie wiadomo co to to jest co tam wygenerowało jakieś krzaki.

Nie wygenerowalo ci odpowiedniego kodu dlatego nic nie mogl zrobic, rzuc okiem tutaj User login

rzeba sie zarejestrowac, podaj jakies falszywe dane, nawet nie trzeba potwierdzac emaila, taam masz ta sama instrukcje z obrazkami oraz polem do wpisania prawidlowo wygladajcego kodu generujacego PIN ale trzeba wtedy placic 30 euro zeby to zobaczyc.

Musi zatem byc jakis prosty programik odszyfrujacy ten kod...

Napisali tam tez: If RNS-E software is SW0200 and higher - unlock CD will not work. You must downgrade RNS-E to SW0150:

dlatego trzeba najpierw downgradowac

Moze i nie jest taki prosty ten calculator, znalazlem do kupienia za 430 euro :)

ciekawe , zaraz oblukam o co tam chodzi

to wygenerowało u mnie

pingenerator.jpg

Miałem u siebie SW:0080 więc nie musiałem nic downgradować

Po wgraniu softu SW:0150 na dole ekranu pokazał mi się taki kod

AUZBZ7J6110079

wpisałem cztery ostatnie cyfry jak to jest w starszych modelach ale to nie ten kod

Opublikowano

no wasnie, cos z tym kodem wygenerowanym jest nie tak

Opublikowano

Information about selected car radio

[TABLE]

Name:

[TD=align: left]AUDI[/TD]

[TD=align: center] thumb_rnse.jpg [/TD]

Model:

[TD=align: left]RNS-E 2010[/TD]

[TD=colspan: 3, align: center]

[/TD]

[/TABLE]

Enter serial number

[TABLE=class: ccTable, align: center]

[TD=align: right]Code:[/TD]

[/TD]

[TD=width: 25, align: left]

[TD=colspan: 4, align: center][/TD]

[/TABLE]

How to obtain serial numbers

How to enter code

1. Download Audi RNS-E 2010 Unlock.iso download

2. Using CloneCD (http://www.slysoft.com/en/download.html ) write CD from downloaded image file. Use any CD-R disk, just set low writing speed:

rnse1.jpg

3. If navigation is installed in the car - don't remove it. If navigation unit is removed - connect power supply +12V like in picture:

rnse2.jpg

4. Switch navigation ON and on first screen push screen open and eject button. Remove original CD

rnse4.jpg

5. Now insert "unlock CD" and wait. Don't disconnect power supply, don't push any button. After ~30 sec. screen will close. In 2 min navigation will restart and in next 2 minutes update processe will start.
    rnse6.jpg

6. After ~5 minutes RNS-E will restart again.
    rnse9.jpg

7. Enter this five characters into our code generator to get real pincode.

If RNS-E software is SW0200 and higher - unlock CD will not work. You must downgrade RNS-E to SW0150:

1. Connect VAG-COM or VCDS diagnostic (on RNS-E - +12V, GND and K-line), and in Radio adaptetion chanel 97 enable Software Downgrage
  2. Insert SW0150 update CD and make software downgrade (download ISO )

To jest to samo za co ja zapłaciłem 30F :grin:

Opublikowano

no prawie, tu kosztuje to 30 euro, ale generowanie wlasciwego pinu za to sie placi

Opublikowano

czyli co odpaliło wkońcu:decayed:

Opublikowano

ale coś mi się zdaję że trzeba to może nagrać na jakiejś lepszej nagrywarce albo innym programem a nie tak jak gość pisał alcohol120 albo nero :eusathink:

ściągnąłem już ten programik , zobaczymy co wygeneruje :wink:

---------- Post dopisany at 13:55 ---------- Poprzedni post napisany at 13:53 ----------

no prawie, tu kosztuje to 30 euro, ale generowanie wlasciwego pinu za to sie placi

masz jakiegoś linka do tego kalkulatora o którym wspomniałeś wcześniej (tego za 430E)

---------- Post dopisany at 14:00 ---------- Poprzedni post napisany at 13:55 ----------

piszą żeby nagrac płytkę tym CloneCD

[h=1]Limited discount offer[/h] spacer.gif20off.gif

Until Sunday, March 17 2013 we offer a 20% discount on all products.If you are entertaining the thought of purchasing one of our products then now is the right time to act!

box_bottom_560.gif

spacer.gif

spacer.gif

[h=1]Download[/h] spacer.gif You may download and evaluate our products for free for a period of 21 days. After this time you must register the products to continue using them. Purchase a license key now [TABLE]

[TD=class: tablelist, align: left]AnyDVD & AnyDVD HD [/TD]

[TD=class: tablelist, align: left]7.1.6.0 [/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] 2013-03-05[/TD]

[TD=class: tablelist, align: right] 9457 kB [/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] changelog [/TD]

icon_download2.gif

[TD=class: tablelist, align: left]CloneDVD[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left]2.9.3.0[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] 2011-05-03 [/TD]

[TD=class: tablelist, align: right] 5065 kB[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] changelog[/TD]

icon_download2.gif

[TD=class: tablelist, align: left]CloneDVD mobile[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left]1.9.0.1[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] 2012-09-25[/TD]

[TD=class: tablelist, align: right] 5617 kB[/TD]

icon_download2.gif

[TD=class: tablelist, align: left]CloneCD[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left]5.3.1.4[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] 2009-03-16[/TD]

[TD=class: tablelist, align: right] 2671 kB[/TD]

icon_download2.gif

[TD=class: tablelist, align: left]GameJackal Pro[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left]4.1.1.7[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] 2011-09-06[/TD]

[TD=class: tablelist, align: right] 8289 kB[/TD]

icon_download2.gif

[TD=class: tablelist, align: left]GameJackal Enterprise[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left]4.1.1.2[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] 2010-12-04[/TD]

[TD=class: tablelist, align: right] 10768 kB[/TD]

icon_download2.gif

[TD=class: tablelist, align: left]Virtual CloneDrive (Freeware)[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left]5.4.5.0[/TD]

[TD=class: tablelist, align: left] 2011-03-06[/TD]

[TD=class: tablelist, align: right] 1551 kB[/TD]

icon_download2.gif

[/TABLE]

Installation

You must be logged on as an Administrator or have administration rights before installing our products. The installation wizard will guide you through the installation in seconds. Please restart your computer after the installation is complete.

How to Update

If you have already installed one or more of our products you can easily update them by installing the most recent version on top of them. Your computer must be restarted for the updated version to work properly.

Opublikowano

no i lipa programy pościągane , płytki ponagrywane we wszystkich możliwych kombinacjach i nic , ciągle wywala ten sam kod 7EEEE :kwasny:

nie wiem czemu tak się dzieje , moze to faktycznie wina napędu , ale co wszystkie cztery które sprawdziłem były by nie dobre :eusathink:, w starym RNS-E śmigają aż miło

Opublikowano

Panowie czy bawił się ktoś w wymianę pokrętęł w RNS-E na chromowane z RNS-E z Audi A3?? A jeśli tak to jaki jest numer fabryczny tych pokrętęł i czy dużo jest przy tym roboty??

Opublikowano
Panowie czy bawił się ktoś w wymianę pokrętęł w RNS-E na chromowane z RNS-E z Audi A3?? A jeśli tak to jaki jest numer fabryczny tych pokrętęł i czy dużo jest przy tym roboty??

Gałki do rns-a

Gałka mała 8P0 919 070 A

Gałka duża: 8P0 919 069 A:wink:

Opublikowano

Gałki do rns-a

Gałka mała 8P0 919 070 A

Gałka duża: 8P0 919 069 A:wink:

Dzięki za numerki, a da się je wymienić bez większych problemów??

Opublikowano

możesz mieć jedynie problem z tymi 3 śrubkami od szuflady co trzymają ekran a tak poza tym to jest dość łatwo, gałki siedzą na wcisk, no i uważaj na taśmy wszelakie żeby nie upitolic, trzeba delikatnie i kabelek pod górna częścią obudowy, najlepiej od razu go odpiąć.

Opublikowano
możesz mieć jedynie problem z tymi 3 śrubkami od szuflady co trzymają ekran a tak poza tym to jest dość łatwo, gałki siedzą na wcisk, no i uważaj na taśmy wszelakie żeby nie upitolic, trzeba delikatnie i kabelek pod górna częścią obudowy, najlepiej od razu go odpiąć.

Czyli bez zdjęcia panelu nie ma możliwości wymiany??

Opublikowano

pany gdzie i jak zmienić język menu w rns-e Vagiem ?????

---------- Post dopisany at 17:34 ---------- Poprzedni post napisany at 17:31 ----------

ale po co wszystko wyciągać jeżeli gałki siedzą na wcisk , ciągniesz i wychodzą , no chyba że te chromowane są jakieś inne i żeby je założyć trzeba demontować cały przedni panel

Opublikowano

duza wyciagniesz a zeby dostac sie do malej trzeba rozłożyć panel na czesci pierwsze

Opublikowano

Ktoś opisywał że jedną wymienia się spoko a z drugą jest rzeźba chyba Grzesiek wymieniał u siebie:whistling:

Opublikowano

prob owalem wlasnie na 3 rnsach i duze galki wychodza no problem a te male nie chca, nie pamietam juz dokladnie czy da sie wyciagnac male bez rozbierania, ale na nie wydaje mi sie... Mikaszi?

Opublikowano
prob owalem wlasnie na 3 rnsach i duze galki wychodza no problem a te male nie chca, nie pamietam juz dokladnie czy da sie wyciagnac male bez rozbierania, ale na nie wydaje mi sie... Mikaszi?

aż głupio się przyznać ale nigdy nie wyciągałem :dziura:

Mam pytanie ponoć nawigacje z A6 pasują do starszych A4 B5 , ma ktoś może jakiegoś pikczera jak to wygląda ?

Opublikowano

ty no nie wiem, miedzy a4 i a6 mało jest różnicy a żeby włożyć rnse do B5 trzeba było dosztukowywać spora część przedniego panela...

Nie wyjmowałeś mówisz, ja wymieniałem te elektronikę pod przyciskami i wtedy dało się na pewno a tak to mowie, mi nie chcą wyjść a tez specjalnie rozbierać mi sie nie chce tego, aczkolwiek niedługo będę to robił to sprawdzę. A póki co to bym raczej rozbierał a nie ciągnął żadnymi kombinerkami :naughty: