Tombik Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 WitamMam problem ze ściagnięciem kontaków i spisu telefonow przez RNS-E z nowego telefonu...chodzi o xperie T z Androidem 4.1.2 Na wcześniejszym Samsung Wave z systemem Bada wszystko dzialało...kontakty, polaczenia wybierane, odebrane badź nieodebrane. Natomiast na Adroidzie BT działa, łączy się ale kontaktów i spisu połączeń z telefonu nie importuje. Jest to moj pierwszy telefon z androidem.Dodam ze moduł mam z literą HMoże ktoś miał podobny problem i wie jak udostępnić dane z telefonu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silnik Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Witam Mam problem ze ściagnięciem kontaków i spisu telefonow przez RNS-E z nowego telefonu...chodzi o xperie T z Androidem 4.1.2 Na wcześniejszym Samsung Wave z systemem Bada wszystko dzialało...kontakty, polaczenia wybierane, odebrane badź nieodebrane. Natomiast na Adroidzie BT działa, łączy się ale kontaktów i spisu połączeń z telefonu nie importuje. Jest to moj pierwszy telefon z androidem. Dodam ze moduł mam z literą H Może ktoś miał podobny problem i wie jak udostępnić dane z telefonu Pozdrawiam Żeby kontakty i spis połączeń wskoczyły do RNS-E musisz odblokować telefon (wyświetlacz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporeira Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Nie pamiętam jaka mam literkę na module BT ale u mnie ściąga jedynie kontakty które są na karcie sim. Więc możesz spróbować wybrane kontakty skopiować na sim kartę i wtedy spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinkers Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Panowie, A co jeśli vcds nie łączy się z dołożonym RNS-em? Zmieniłem z 1din w B7 i navi działa ale nie mogę przekodować bo w nawigacji ani w radiu nie wykrywa radia. Próbowałem z 2 kablami. Nie trzeba jakichś pinów przepinać? Nawi łączy się przez CAN czy K? Przejściówka iso-iso2 z allegro. Edytowane 25 Października 2014 przez cinkers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbobastard Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Klinia sie laczyc ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Panowie, A co jeśli vcds nie łączy się z dołożonym RNS-em? Zmieniłem z 1din w B7 i navi działa ale nie mogę przekodować bo w nawigacji ani w radiu nie wykrywa radia. Próbowałem z 2 kablami. Nie trzeba jakichś pinów przepinać? Nawi łączy się przez CAN czy K? Przejściówka iso-iso2 z allegro. A przepinałeś coś w przejściówce? Na pewno trzeba przepiąć. Ile przejściówek miałem w ręce, każdą trzeba było sprawdzić i po przepinać pod RNS-E. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinkers Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Panowie, A co jeśli vcds nie łączy się z dołożonym RNS-em? Zmieniłem z 1din w B7 i navi działa ale nie mogę przekodować bo w nawigacji ani w radiu nie wykrywa radia. Próbowałem z 2 kablami. Nie trzeba jakichś pinów przepinać? Nawi łączy się przez CAN czy K? Przejściówka iso-iso2 z allegro. A przepinałeś coś w przejściówce? Na pewno trzeba przepiąć. Ile przejściówek miałem w ręce, każdą trzeba było sprawdzić i po przepinać pod RNS-E. No właśnie nic nie przepinałem w przejściówce. Wcześniej nie znalazłem na ten temat informacji, że trzeba na to spojrzeć. Rozumiem, że K-line powinien być osadzony w Quadlocku w B5 ? A gdzie jest w standardzie przy radiu 1din? C7? Lub kolor kabla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbobastard Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 W b5 ma byc dokladnie, a gdzie wczesniej byl to pogoogluj jak nie masz na rozpisce na radiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuteK Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Czy wy też uważacie, że przy spolszczeniu ktoś niepotrzebnie wstawił słowo ulica przed nazwą ulicy? W tym momencie na FISie wyświetla mi się np. "Ulica Jana Pa" bo reszta się nie mieści na wyświetlaczu, można by zaoszczędzić sporo miejsca wstawiając tam po prostu ul. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nunas69 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam, wypaliłem płytkę z 2014 mapami i za każdym razem Jak navi sie uruchomi to trwa proces aktualizacji po czym mapy Działają.. To chyba nie jest normalne? Moze złe wypalona plyta? Wczesniej mialem 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capulet Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Czy trzeba kupować antenę GPS przy przejściu na rns-e posiadając tą małą navi sterowaną przyciskami w tunelu środkowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3kk Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Przy okazji naprawy wyświetlacza w RNS zauważyłem, że z podłączeniem RNSa jest coś nie tak. Mianowicie mam 2 wtyczki niebieskie i 1 zieloną a przecież są tylko 2 wejścia na takie wtyczki więc jedna była nie podłączona. Z tyłu kosza upchany był adapter do ipoda i to właśnie z niego idzie druga niebieska wtyczka. Mam BOSE. Czy tu czegoś jeszcze brakuje ? I jak powinien być podłączony ten adapter żeby wszystko działało ? Przy takim podłączeniu jak na foto wszystko gra ale adapter nie działa. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 3 Listopada 2014 przez bart3kk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3kk Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Ale w RNSie nie ma już miejsca na taką wtyczkę, jest tylko na tą brązową z głośników bez BOSE a tam są płaskie piny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3kk Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Tak, mam wpiętą zmieniarkę. Da radę zrobić tak żeby działało to i to czy muszę podłączyć albo zmieniarkę albo ipoda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbobastard Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Panowie iphone 5s smiga z modulem D ? Orientuje sie ktos cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Czy ktoś zgłębiał temat OPC w RNS-E PU ?? https://www.youtube.com/watch?v=uiTXA72dCWc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbobastard Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Tez sie w a3 z tym spotkalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 W TT, A3 i R8 jest ta funkcja, jak widać da się to zaadaptować do A4. Jest nawet opcja kamery... http://youtu.be/zm5zGgisHZU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbobastard Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 ktorego gatewaya? tak poprostu zalozyc i juz? A pdc trzeba pewnie wtedy jakies inne tzn sterownik jesli sie ma tylko akustyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 W A3 8P zrobiłem to bez problemu tam juz jest ORI GatewayWidze ze kamerka tez jest ORI ( filmik) z R8 tylko nie do zdobycia uzywka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi