Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam problem z polaczeniem sie vagiem z rns-e,dodam ze wczesniej byl concert II I laczyl sie bez problemu a teraz nie ma szans z polaczeniem sie z kanalem 56 i 57 i nie moge zmienic kodowania.

Pewnie masz za słaby kabel :wink:

• Odpowiedzi 4.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
panowie mam problem z polaczeniem sie vagiem z rns-e,dodam ze wczesniej byl concert II I laczyl sie bez problemu a teraz nie ma szans z polaczeniem sie z kanalem 56 i 57 i nie moge zmienic kodowania.

Pewnie masz za słaby kabel :wink:

Kabel, albo program.

W moim przypadku Vag 311 z Concertem łączy się, ale z RNS-e już nie, dopiero Vag 409 łączy się z RNS-e.

Opublikowano

probowalem juz i vag 311 i vag 409 ale bez rezultatow,moze to rzeczywiscie kabel,ale przeciez wczesniej dawal rade i laczyl sie bez problemu.

Opublikowano
probowalem juz i vag 311 i vag 409 ale bez rezultatow,moze to rzeczywiscie kabel,ale przeciez wczesniej dawal rade i laczyl sie bez problemu.

Ale bez problemu łączył się z RNS-e czy z Concert?

Z innymi modułami rozumiem łączy się bez problemu, jeżeli tak to raczej wina kabla. :kwasny:

Opublikowano

bez problemu laczyl sie z Concertem i innymi modulami a po zmianie radia na navi nadal moge sie polaczyc z modulami oprocz RNS-E(kanal 56 i 57)

wiec jesli to wina kabla to na jaki go zmienic ?

Opublikowano
bez problemu laczyl sie z Concertem i innymi modulami a po zmianie radia na navi nadal moge sie polaczyc z modulami oprocz RNS-E(kanal 56 i 57)

wiec jesli to wina kabla to na jaki go zmienic ?

Tu masz temat jaki kupić kabelek :wink:

http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?2749-ALL-VAG-COM-jaki-kupi%E6

Opublikowano

dzieki

Opublikowano

Powiedzcie mi chłopaki jak wygląda ten kabel z anteny dachwoej(rekina) do rns-a. Dzwoniłem dzisiaj do Navi services i mówię chłopowi że potrzebuje kabel od anteny na dachu tego rekina,że mam fabrycznego BNSE 4.1 a on mówi że muszę rozebrać radio i powiedzieć jakie potrzebuje końcówki z jednej i drugiej strony i ile tego kabla potrzebuję. Napiszcie jak ten kable ma być dokładnie żebym mógł im w navi services powiedzieć? Chyba że jest możliwość kupienia gdzieś samego kabelka i końcówek i samemu zarobić ten kabelek?

Opublikowano

Sam nie zrobisz tego kabelka, musisz mieć specjalny przyrzad do zaciskania koncowek .

Opublikowano

To kolego napisz mi jak mam im powiedzieć w tym naviservices żeby mi dali odpowiedni kabel oraz ile go ma być?

Opublikowano
To kolego napisz mi jak mam im powiedzieć w tym naviservices żeby mi dali odpowiedni kabel oraz ile go ma być?

Masz ORI tą płetę na dachu ? Miałeś stary zestw głosnomówiacy w aucie ?

Opublikowano

Tak mam ori płetwę, mam bnse 4.1 wbudowany. Kolorowa navi w liczniku sterowana pokrętłem koło zapalniczki a w bagażniku po lewej stronie wbudowany czytnik map nawigacji. Dodatkowo mam fabrycznie wbudowany zestaw bluetooth.

---------- Post dopisany at 11:24 ---------- Poprzedni post napisany at 09:19 ----------

beztytuuyjq.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ma to być taki kabelek? Jeśli tak to ile metró?Są może gdzieś na naszym forum jakieś zdjęcia co po kolei rozebrać żeby go przeprowadzić przez całe auto?

Opublikowano

Tak to taki kabelek będzie . Opis demontazu tapicerek masz na FORUM w Dziale Warsztat wystraczy poszukać .

Opublikowano

hej, docinał ktoś popielniczkę 2 din do tunelu 1 din ?

Opublikowano
czy do rnse podlacze takie gniazdo?

http://allegro.pl/audi-ipod-i2288310087.html

czy montujac ami station musze pozbyc sie zmieniarki?

Do B7 nie pasuje bo to masz na swiatłowodzie :wink: chcąć załozyć AMI pod RNS E zmieniara odpada :kwasny:

Tu ma gość :kox: prawa na dole .

http://allegro.pl/zmieniacz-audi-mercedes-mp3-opcja-ami-ipod-usb-hdd-i2286211367.html

Opublikowano

koledzy jak wyczaić czy mam pociągnięte CANy do radia ? dodam, że mam kolorowy fis, który wyświetlał RDS itp ze starego concerta II. rns-e w drodze i nie wiem co mam robić :)

Opublikowano
koledzy jak wyczaić czy mam pociągnięte CANy do radia ? dodam, że mam kolorowy fis, który wyświetlał RDS itp ze starego concerta II. rns-e w drodze i nie wiem co mam robić :)

skoro stary concert wyświetlał rds na fisie to masz napewno:wink:

Opublikowano

no wyświetlał wszystko.. teraz mam dziure to nic się tam nie wyświetla, ale jak byl concert to na FISie wyświetlało się zawsze dokładnie to co na wyświetlaczu concerta. RDS lub track 1 itp...

Opublikowano
no wyświetlał wszystko.. teraz mam dziure to nic się tam nie wyświetla, ale jak byl concert to na FISie wyświetlało się zawsze dokładnie to co na wyświetlaczu concerta. RDS lub track 1 itp...

no to napewno masz podciągniete cany:wink: