dziadek Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ja tam też jestem za tym ze oponka zimowa w zimę a letnia w lato choć nie twierdzę że całoroczne są złe... Niestety ludzie są bardzo podatni na stereotypy. Może małe OT. Posiadałem dwa lata temu focusa I z 99 roku i nie dam sobie złego słowa powiedzieć na ten samochód- był po prostu za***isty. Jedyną wadą były rdzewiejące ranty drzwi (zaznaczam tylko te ranty) i to była przyczyna sprzedaży. Nie dotknąłem się do niczego poza eksploatacyjnymi rzeczami w tym samochodzie- po prostu się nie psuł. Prowadził się bajka tylko nie bijcie ale zastanawiam się czy nie lepiej niż A4... napewno nie gorzej... A ludzie ? Zaraz wymyślają "ford gówno wort" , "...nie kupuje się samochodów na f " itp. A najczęściej mówią to osoby które nigdy nie miały takiego samochodu albo kupiły gniota i się zraziły... Tak samo jest w przypadku tych opon wielosezonowych, "bo ktoś gdzieś kiedyś słyszał". Więc nie należy ich odrzucać tylko dlatego że się tak nazywają... Sorry za OT ale musiałem...
andfur1 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 witam kupiłem razem z autem śmigane Michelin Alpin bieżnik 5mm totalna klęska na dużym śniegu ujdzie ale zmrożony asfalt małe błoto pośniegowe i auto zaminia się w bobslej następna zima chyba na nokian
dziadek Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 ... następna zima chyba na nokian Naprawdę polecam...Ja kupiłem auto na letnich i zakupiłem Nokian WRG2 R15x195x65. Zaj....te są na brei, ubitym śniegu, mokrym i suchym asfalcie i do tego naprawdę ciche. Szczerze polecam
andfur1 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 świetna jest uniroyal ms plus 66 mam je w a3 i spisują się znakomicie a cena jest niższa od nokian. Nie będzie łatwo się zdecydować :myśli:
lapek85 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 wiktorsam co do wszystkiego to do niczego to samo tyczy się wielosezonówek
piotrsob1 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 W starej B5 Q zjeździłem Nokiany WR i WRG2 , w obecnej Dunlop SP Winter Sport 3D. Z tych trzech klasyfikacja wygląda następująco: 1. Nokian WR (szkoda że już ich nie produkują), na śniegu rewelka!,sucho i mokro lepiej niż dobre. 2. Nokian WR G2, bardzo dobre na mokro i sucho, na śnigu dobre. 3. Dunlop SP Winter Sport 3D, dobre w każych warunkach, ale nie bardzo dobre [br]Dopisany: 19 Styczeń 2010, 22:11_________________________________________________ witam kupiłem razem z autem śmigane Michelin Alpin bieżnik 5mm totalna klęska na dużym śniegu ujdzie ale zmrożony asfalt małe błoto pośniegowe i auto zaminia się w bobslej następna zima chyba na nokian Jak bieżnik w zimówce mi schodzi do 5mm a letniej do 4mm to kupuję nowe........ (życie i zdrowie bezcenne :> )
sołtys85 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 A Jak bieżnik w zimówce mi schodzi do 5mm a letniej do 4mm to kupuję nowe........ (życie i zdrowie bezcenne :> ) A co robisz z używkami
Destiny007 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 A Jak bieżnik w zimówce mi schodzi do 5mm a letniej do 4mm to kupuję nowe........ (życie i zdrowie bezcenne :> ) A co robisz z używkami Pali gumę :kox:
marewel Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 1. Nokian WR (szkoda że już ich nie produkują), na śniegu rewelka!,sucho i mokro lepiej niż dobre. Bo teraz jest W+ która rożni się niewiele.
andfur1 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jak bieżnik w zimówce mi schodzi do 5mm a letniej do 4mm to kupuję nowe........(życie i zdrowie bezcenne ) masz rację ale śmigam głównie po mieście zima spokojna a jak nawali śniegu to jadę A3 na uniroyal jakoś do wiosny pojeżdżę :gwizdanie:
piotrsob1 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Moje stare gumy dojeżdza żona albo synowie :> Żeby w Q spalić gumę to kuce musiał bym pomnożyć x3 A te W+ spróbuję jak skończą się Dunlopy
hajder Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam mam założone Dunlop WinterSport 3D i muszę powiedzieć że są to super opony na zimę a miałem już wielu producętów opony jednak do tych nie ma porównania
augustA4 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam mam założone Dunlop WinterSport 3D i muszę powiedzieć że są to super opony na zimę a miałem już wielu producętów opony jednak do tych nie ma porównania Potwierdzam sam takie posiadam 205/55 R16
Destiny007 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Panowie a czym sie różnią 3D od M3 w oponkach Dunlop WinterSport bo ja mam M3
augustA4 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Panowie a czym sie różnią 3D od M3 w oponkach Dunlop WinterSport bo ja mam M3 3D posiada trzy różne rodzaje lamelek rozmieszczone w trzech różnych strefech bierznika. 3M ma prosty układ.
janusz_stg Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Jakiś czas temu pisałem ,że jeżdżę na zimowych oponach AVON nie doczytałem się żadnej opini na ten temat. Zima jest jaka jest,śniegu dostatek. Mieszkam przy zapyziałej ulicy krórej nikt nie odśnieża. Co mogę powiedzieć : w przeciwieństwie do moich sąsiadów jeżdżę ,kiedy oni muszą pchać lub są ciągani.Wnioski nasuwają się same.To są całkiem niezłe opony na PSJ i zaśnieżone ulice.Nie nadają się do jazdy w temp.powyżej 7stopni.W dodatnich temperaturach auto prowadzi się bardzo niepewnie i mam wrażenie że wpwda w drobne poślizgi.Zdecydowanie opony AVON Ice Touring to dobre opony na zaśnieżone drogi.Zadna zaspa jeszcze mnie nie zaskoczyła.
endriuu Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Cala zime taraz jezdze na Kleber Krisalp HP i z kazdej zaspy wyjechalem. na drodze tez sprawuja sie bdb. nie mialem tak dobrych opon zimowych jeszcze.
mech15 Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 endriuu, czym się różnią te trzy oponki: http://opony.pl/TiresList.aspx?sezon=2&rodzaj=1&rozmiar=116&producent=18&arg=0 ??
Bulczas Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 Ja przejeździłem zimę na Dunlopach 3D i mogę je polecić. Super się trzymają na śniegu i błocie. Na mokrym trochę słabiej ale dają radę
Destiny007 Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 Ja przejeździłem zimę na Dunlopach 3D i mogę je polecić. Super się trzymają na śniegu i błocie. Na mokrym trochę słabiej ale dają radę Ja jędzę na M3 i mam mieszane ucięcia ale tak jak pisał augustA4 Panowie a czym sie różnią 3D od M3 w oponkach Dunlop WinterSport bo ja mam M3 3D posiada trzy różne rodzaje lamelek rozmieszczone w trzech różnych strefech bierznika. 3M ma prosty układ. wiec z tego winka ze lameli robią swoja robotę 3D ale M3
Rekomendowane odpowiedzi