Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co powiecie o tych oponkach http://allegro.pl/show_item.php?item=5432443876&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Miał ktoś styczność z tym sprzedawcą? Trochę negatywów ma i się obawiam...

Guma świetna na zimę, osobiście na niej jeżdzę, polecam. A jeżeli chodzi o zakup na allegro, taniej wyjdzie Cię na oponeo z wysyłką w cenie. Pozdrawiam
Ale mówisz o 850 czy 850P? Bo na oponeo właśnie nie mają tego modelu z literką "P" na końcu, zresztą jest wystawiony po cenie 728/szt. więc sporo drożej.

Wysłane z mojego Avanta ;-)

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, potrzebuje kupić dobre opony zimowe 16 cali.

Z racji ze głównie będą użytkowane w okolicach gór, gdzie zima jest bardziej sroga.

Samochód to B6

Skoro potrzebujesz to poczytaj ten temat i na pewno wybierzesz coś dobrego :hi:

Prawie 3 tysiące postów to mi do zimy zejdzię. A też część jest nieaktualnych - starych.

przeczytaj max 15 stron... od tyłu nie od przodu.... :facepalm:

Opublikowano

Ma ktoś Dunlop SP Winter Sport 3D? Jak z ich głośnością?

Opublikowano

Nie wiem jak 3D, ale 4D są cichutkie. Ojciec miał w A4 B7 i ma teraz w C-klasie, jest mega zadowolony.

Opublikowano

Z racji ze głównie będą użytkowane w okolicach gór, gdzie zima jest bardziej sroga.

Samochód to B6

Prawie 3 tysiące postów to mi do zimy zejdzię. A też część jest nieaktualnych - starych.

w góry to tylko dębica 200zł z montażem w mojej okolicy, do szybkiej jazdy się nie nadaje ale przyczepnośc super

Opublikowano

Samochód to B6

w góry to tylko dębica 200zł z montażem w mojej okolicy, do szybkiej jazdy się nie nadaje ale przyczepnośc super
Dziękuję, a ile to jest szybka jazda?
Opublikowano

sprostuję , jężdziłem latem na nich stąd moja sugestia , ale zimówka ma być na zimę

Opublikowano

Ja na Frigo HP walę zimą po 140-150 na niemieckich autobanach i zero problemów.

W miarę ciche.

Jak dla mnie zwykłego zjadacza kilometrów są ok.

Opublikowano

Ja na Frigo HP walę zimą po 140-150 na niemieckich autobanach i zero problemów.

W miarę ciche.

Jak dla mnie zwykłego zjadacza kilometrów są ok.

Frigo HP są wszystko tylko nie ciche. Cichą masz Savę, Fuldę czy Dunlopa.

Opublikowano

Na pewno cichsze od Frigo 2

Do innych nie porównywałem bo nie mam.

Zresztą jaki sens porównywać klasę budżetową do klasy premium ?

Opublikowano

Na pewno cichsze od Frigo 2

Do innych nie porównywałem bo nie mam.

Zresztą jaki sens porównywać klasę budżetową do klasy premium ?

Na pewno są cichsze od Frigo 2, ale od Savy juz nie a to też jest budżet.

Opublikowano

Ale Dunlop który napisałeś już tak.

Przypomnę że napisałem

W miarę ciche

Ja na hałas nie narzekam.

W czasie jazdy słucham głośniej muzę. :wink:

Opublikowano

Koniecznie musi być 245 i felga 18" na zimę??? Wszystko masz tam napisane - parametry z etykietek unijnych czyli klasa spalania, przyczepności na mokrym i hałas. Osobiście doszedłem do wniosku, że to lepsze niż rozstrzelone od Sasa do lasa opinie internautów.

Rozumiem, że na takich oponach to pewnie będziesz chciał czasem pojechać naprawdę szybko- wtedy lepiej mieć indeks V niż H.

Edytowane przez Rotor

Opublikowano

Koniecznie musi być 245 i felga 18" na zimę??? Wszystko masz tam napisane - parametry z etykietek unijnych czyli klasa spalania, przyczepności na mokrym i hałas. Osobiście doszedłem do wniosku, że to lepsze niż rozstrzelone od Sasa do lasa opinie internautów.

Rozumiem, że na takich oponach to pewnie będziesz chciał czasem pojechać naprawdę szybko- wtedy lepiej mieć indeks V niż H.

Kolego, o ile z pierwszą częścią mogę się zgodzić o tyle druga wprowadza w błąd. Kierowca nie może decydować czy zakłada H czy V. Prawo narzuca, żeby samochód miał założone opony o takim indeksie prędkości i nośności jaki przewidział producent. Jedynie zimą można mieć o 1 indeks prędkości niżej. W wypadku niedostosowania się do tego przepisu można mieć problemy np. z ubezpieczalnią.

Opublikowano
Opublikowano

Kolego, o ile z pierwszą częścią mogę się zgodzić o tyle druga wprowadza w błąd. Kierowca nie może decydować czy zakłada H czy V. Prawo narzuca, żeby samochód miał założone opony o takim indeksie prędkości i nośności jaki przewidział producent. Jedynie zimą można mieć o 1 indeks prędkości niżej. W wypadku niedostosowania się do tego przepisu można mieć problemy np. z ubezpieczalnią.

No to w 3.0TDI, bo taki kolega ma w opisie, chyba tym bardziej warto odrzucić opony z indeksem H (210km/h) i skupić się na V (240km/h), tak jak sugerowałem.

Edytowane przez Rotor

Opublikowano

Ktoś wie gdzie można dostać Continentale WinterContact TS850P (nowy model) 225/50 R17 94H? W necie nigdzie nie mogę znaleźć, nawet na oponeo nie ma :/. Nie wiem czy poczekać trochę czy wybrać coś innego z nowych opon. Po głowie chodzą mi jeszcze Dunlopy Wintersport 5 (żadnych opinii w necie nie ma no ale niby ulepszona wersja 4D) i Pirelli Sottozero Serie 3.

Edytowane przez pafcio87

Opublikowano

Przeglądam sobie oponeo w poszukiwaniu zimówek 205/55/16. Wybór między: Barum Polaris 3, Falken HS449, Sava Eskimo S3+ i Dębica Frigo 2. Co polecicie? Ewentualnie coś do 250zł sztuka?

Edytowane przez Radeksc

Opublikowano

Ja sie zraziłem do opon kierunkowych z racji tego ze lubią zabkowac. Wyząbkowały mi Alpiny i Fuldy Kristall.

Szczerze polecam Nokian WR A3 i Continental TS830P. Rozmiar 205/55/16.