Gość MorgothV8 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dla mnie szwabski i włoski to na jedno wychodzi.... [br]Dopisany: 2007-06-01, 12:36:51_________________________________________________Lekko mi hamulce popiskują gdy kończę hamować (tak od 20-30 km/h do zera) Jutro odbieram letnie opony i pojawię się na 95% na Torwarze....
marcin j Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Lekko mi hamulce popiskują gdy kończę hamować (tak od 20-30 km/h do zera) Wina jakości materiału użytego do produkcji warstwy ścierającej się.
Gość MorgothV8 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 A wymiana kloców i ew. tarcz pomoże? (oczywiście w przyszłości bo narazie to naprawde lekki pisk) Bo kiedyś słyszałem że w A8 praktycznie wszystkie zestawy po jakimś czasie popiskuja......
Yelo Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Bo w każdym aucie przy spokojnym stylu jazdy popiskują hamulce. Kiedy zaczynają piszczeć wystarczy zrobić ostre dohamowanie na pustej drodze i po kłopocie na jakiś czas...
marcin j Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 A wymiana kloców i ew. tarcz pomoże? Powinna pomóc sama wymiana klocków, najczęściej zła jakość materiału jest temu winna. Bo kiedyś słyszałem że w A8 praktycznie wszystkie zestawy po jakimś czasie popiskuja Niestety nie wiem jak dokładnie jest w twoim przypadku. [br]Dopisany: 04 Czerwiec 2007, 11:56 _________________________________________________ Bo w każdym aucie przy spokojnym stylu jazdy popiskują hamulce. Kiedy zaczynają piszczeć wystarczy zrobić ostre dohamowanie na pustej drodze i po kłopocie na jakiś czas... Tak też robie, i u mnie po jakimś czsie piszczą, bo mam shit a nie klocki. skończe je i wymieniam na lepsze.
Gość MorgothV8 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Spoko, tak właśnie zrobię..... Naprawdę Głupie Pytanko: tipowi takie ostre hamowanie w żaden sposób nie zaszkodzi nie?
pet3r Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Spoko, tak właśnie zrobię..... Naprawdę Głupie Pytanko: tipowi takie ostre hamowanie w żaden sposób nie zaszkodzi nie? to bylo niesamowicie glupie pytanie... samochod sluzy do jazdy i ostre hamowanie jak najbardziej zawiera sie w zakresie jego pracy
marcin j Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Koniec OT, to nie ten dział, zresztą nie dawno było o piszczących hamulcach. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=11726.0
saintadamus Opublikowano 4 Czerwca 2007 Opublikowano 4 Czerwca 2007 też może kiedyś za ileś tam $$$ przesiąde sie na A8 ładna ale faktycznie 18 minimum i jak dla mnie automat bleeee takie już mam zboczenie
Gość MorgothV8 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 No a ja właśnie koniecznie chciałem automat .... :grin:
Gość MorgothV8 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Będzie mnie kosztowało dopiero..... Zwyżka za wiek 30% (25 lat), zniżki 20%, bezszkodowość, kontynuacja etc/itp/itd PZU OC mniej więcej 1250-1350 zł AC (tylko od kradzieży) około 850-1000 zł
wit.s Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Będzie mnie kosztowało dopiero..... Jak nie jesteś jeszcze zdecydowany, to sprawdź ofertę M-Banku. Zadziwiająco ciekawa. Sorka za OT
Yelo Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Przy wieku 25 lat poszukałbym ubezpieczyciela, który nie daje zwyżki...
Gość MorgothV8 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Czy M-bank da mi: AC tylko od kradzieży na 13-letnie auto, bo jeśli tak to jestem zainteresowany.....
wit.s Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Czy M-bank da mi: AC tylko od kradzieży na 13-letnie auto, bo jeśli tak to jestem zainteresowany..... Patrzyłem na przykład swojego i dawali bardzo dużo. Sprawa jest odrobinę skomplikowana, bo oni oferują Ci ubezpieczenia konkretnych ubezpieczycieli, na bazie danych Twojego auta+Twoich wymagań. Pogadamy dziś na spocie - przypomnij się.
Gość MorgothV8 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 oki, nie omieszkam (jeżeli dotrę bo kiepsko z czasem stoję)
pre_pl Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 bo oni oferują Ci ubezpieczenia konkretnych ubezpieczycieli, na bazie danych Twojego auta+Twoich wymagań oj tam się chyba zmieniło ? Zdaje się, że oferują już też swoje ?....
saintadamus Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 MorgothV8 sory za OT ale jaki ubezpieczyciel dał Ci AC na 13 letnie auto ?? bo sam szukam na 11letnie i nie znalazłem
wit.s Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Jak ostatnio (2 tyg temu) sobie robiłem symulację oferowali praktycznie wszystkich ubezpieczycieli, w zależności od parametrów Twojego auta i tego co sobie życzysz nastepowała eliminacja) M Bankowych nie zauważyłem, ale możliwe. Niesety trzeba być klientem, co w wielu przypadkach może być warunkiem dyskfalifikującym dla niektórych
Rekomendowane odpowiedzi