HiRide Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Rowniez to mam z tylu po prawej stronie... wkurza na maxa na jakis wybojach, jakby auto mialo z 25 lat WD40 chyba zdziala cuda no nie ;p W tym wypadku raczej nie zdziala U mnie skrzypi nie na zamku oparcia ale na styku plasitkow oparcie / tylna polka pod szyba Dzis nalepilem w to miejsce tasme szmaciana i zobacze czy cos to dalo.
Siwy Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Panowie u mnie tez trzeszczalo oparcie kanapy gdy nie byla doknieta. Trzeba mocna pierd....c oparciem zeby sie zamkla i bedzie spokoj
HiRide Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Wlasnie wrocilem z przejazdzki.Jest cisza i nic a nic nie skrzypi.Plastry pomogly
studziany Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Panowie u mnie tez trzeszczalo oparcie kanapy gdy nie byla doknieta. Trzeba mocna pierd....c oparciem zeby sie zamkla i bedzie spokoj Kutfa, ja tak pierdzielnęłem tą kanapą, że prawie tylna szyba wyleciała. Niestety u mnie to nie pomogło. musze spróbować metody plastrowej
piterdzg Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 też to miałem najpierw podważalem gumą od spodu ale lipa i psoknąlem wd 40 w te zawiasy i jak narazie cisza od tygodnia
studziany Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 U mnie pomogło tak jak u kolegi piterdzg psiknięcie WD40 w dolny zawias. Piękna cisza teraz nastała. pozdr:hi:
adadur Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Podziałanie WD40 w takiem miejscu to istne ZŁO!!! Kolego wypłukałeś tym samy resztki smaru które tam był, przesmarowałeś środkiem na bazie nafty który po niedługim czasie straci swoje własności smarne (jesli WD40 w ogóle takie ma). Należy użyć bardziej wyrafinowanych smarów stałych lub typu biały smar w sprayu, który po wyschnięciu jest stały.
studziany Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 eee, bez przesady. Nie wpuszczałem tego głęboko w mocowanie, tylko powierzchniowo. A trzeszczał plastik o pręt stalowy. Poza tym to nie jest jakiś hiper wyszukany mechanizm, używany do tego sporadycznie...
Dembsey Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Koledzy, jak rozebrać tylnią kanape ? mam na myśli szersze oparcie, nie wiem jak zdjąć :/
sebul Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 He, mi natomiast jakby trzeszczy platyk zamykania pasow, ten przy siedzeniu, gdy jade wolno, po wybojach , ociera sie o fotel i mnie drazni
soul87 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 hehe, jeżeli chodzi o sedana, to mialem dokladnie to samo, podczas jazdy po nierownosciach denerwujace trzeszczenie skrzypienie z okolic prawej polowki tylnej kanapy, cichnie po zlozeniu kanapu w moim przypadku wiec po krotkiej chwili zabralem się za ten pipek który jest zatrzaskiem kanapy, ma on regulacje, mozna go wkrecac i wykrecac aleee! mozna tez go przesuwać w przod i w tył, odkrecilem nakretke kontrujaca, wkrecilem bolec troche glebiej i przesunalem go na maksa do przodu, efekt, kanapa zamyka sie latwiej i po trzezczeniu nie ma sladu
audiomaniak Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Tu kolega poradził sobie z trzeszczącą roleta http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/a4-b6-avf-simon__75-a-261205/ nr. części naprawczej 8E9 898 661 4PK http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=445283 koszt ok 46zł
soul87 Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 u mnie swozen/ ośka ta plastikowa na dole oparcia skrzypi, problem znika prawie jak ktos siedzi, prawa strona ta wieksza czesc oparcia odkopie poraz drugi... mecze sie juz z miesiac z tym.... lokalizacja trzeszczenia tak jak u kolegi czaki22 , trzeszczy na tej plastikowej tulejce ktora wchodzi w metalowy trzpien ... nie wiem juz jak sobie z tym poradzic... smarowanie specyfikami starcza na tydzien, maks dwa....
demen87 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 A mi Koledzy skrzypi przedni fotel kierowcy przy hamowaniu... mega wkur....
Rekomendowane odpowiedzi