keżor Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Tak jak obiecałem załączam fotki lamp przednich. Wszystko długo trwało ponieważ chciałem od razu zamontować spryskiwacze. A to właśnie z nimi miałem najwięcej problemu. mnie sie podoba jak na nie ori
genesis Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Masz zwykłe żarówki w soczewce, to gdzieś masz światła drogowe(długie)? Te ledy mają homologacje tylko na postojowe tak?
keżor Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 jak soczewka jest Bi na H7 to długie są w soczewce a jak założy HIDy to będzie wtedy Bixenon , teraz jest Bihalogen
elmek Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Jezeli nie mialbym bixenonu, bardzo powaznie bym sie nad tym zastanawial. Wysglada naprawde ciekawie
Cuber Opublikowano 22 Maja 2010 Opublikowano 22 Maja 2010 Ja jestem zdania , nie róbmy czegoś czego nie było w danym modelu :gwizdanie: Ledy ok ale dla B8
MrMol Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Opublikowano 23 Maja 2010 Masz zwykłe żarówki w soczewce, to gdzieś masz światła drogowe(długie)? Te ledy mają homologacje tylko na postojowe tak? Długie światła są realizowane przez odsłonięcie przesłony Ledy mają homologacje na postojowe jak soczewka jest Bi na H7 to długie są w soczewce a jak założy HIDy to będzie wtedy Bixenon , teraz jest Bihalogen Ten Bihalogen i tak lepiej swieci niz zwykłe oryginały
genesis Opublikowano 23 Maja 2010 Opublikowano 23 Maja 2010 Długie światła są realizowane przez odsłonięcie przesłony Może pytanie wydawało się lamerskie, ale nie spotkałem się wcześniej z bi-halogenem. Stosuje to w ogóle jakiś producent seryjnie?
MrMol Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Opublikowano 23 Maja 2010 Sporo firm ma soczewkowe reflektory na zwykłych żarówkach. Opel, Fiat, Skoda, seat
genesis Opublikowano 23 Maja 2010 Opublikowano 23 Maja 2010 Fakt, że w aucie są soczewkowe reflektory na zwykłych żarówkach nie oznacza, że masz światła drogowe w tej samej soczewce. Np saab 9-3 i passat obecny mają soczewkę do mijania, ale do drogowych już mają osobny odbłyśnik.
OLO_GDA Opublikowano 23 Maja 2010 Opublikowano 23 Maja 2010 wyraze tylko MOJE OSOBISTE zdanie - zeby sie nikt nie obrazil. ale dla mnie porazka na maksa takie swiatla. ostatnio widzialem skode fabie z fala LED ... no tylko sie zalamac b7 z takimi lampami jak te tez widuje na miescie i nie rozumiem czemu ktos szpeci tak auto...
MrMol Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Opublikowano 28 Maja 2010 Fakt, że w aucie są soczewkowe reflektory na zwykłych żarówkach nie oznacza, że masz światła drogowe w tej samej soczewce. Np saab 9-3 i passat obecny mają soczewkę do mijania, ale do drogowych już mają osobny odbłyśnik. Skoda Roomster wydaje mi się że nie ma dodatkowo długich - mogę się mylić :-([br]Dopisany: 24 Maj 2010, 17:27_________________________________________________Lampy są założone. Zdjęcia nie odzwierciedlają rzeczywistości. Na żywo wyglądają znacznie lepiej
PABLO Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Ledy z tyłu nawet ok, dobrze wyglądają ale te ledy w dolnej części lampy z boku tak średnio mi leżą, o wiele lepiej Miron wyrezał swoje ledy Przednie lampy to już temat do nieskończonej dyskusji, mają się Tobie podobać a nie innym Mi się w ogóle nie podobają, LEDY tylko pasują w B8 :!:
MrMol Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Opublikowano 29 Maja 2010 Ja zamawiałem przez Dectane.de model lamp to RA16LR
bananek Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 naprawdę super wyglądają szczególnie te z tylu ,z przodu tez nieźle myślałem że gorzej powiedz jak sie sprawują i jak świecą lampy ,nie ma żadnych problemów technicznych? ile zapłaciłeś i ile czekałeś na przesyłkę z Niemiec
MrMol Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Opublikowano 31 Maja 2010 naprawdę super wyglądają szczególnie te z tylu ,z przodu tez nieźle myślałem że gorzej powiedz jak sie sprawują i jak świecą lampy ,nie ma żadnych problemów technicznych? ile zapłaciłeś i ile czekałeś na przesyłkę z Niemiec W tylnych lampach od klapy nie było przeciwmgielnych. Pokombinowałem i działają... tylko przy załączeniu tylnych przeciwmgielnych pokazuje błąd. Nie odsyłałem ich bo nie chciałem znowu czekać. Ceny są na ich stronie więc nie jest to tajemnica. Na zaksięgowanie przelewu pomiędzy polskim bankiem czekałem 6 dni a na przesyłkę około 3.
Przemko81 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Same lampy DAYLINE mają homologację europejską E natomiast montaż Xenonów HID do tych lamp już może być traktowane przez policję jako nieprawidłowe, przy xenonach potrzebne są spryskiwacze i odpowiednia soczewka, a ta w lampach DAYLINE takowej nie ma. Możemy mieć problemy przy kontroli. Szkoda użerać się z władzą tylko zainwestować w lampy oryginalne xenon, koszt na allegro z przetwornicami to ok 2000 PLN, pozatym oryginał to oryginał
H4mm3R Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Same lampy DAYLINE mają homologację europejską E natomiast montaż Xenonów HID do tych lamp już może być traktowane przez policję jako nieprawidłowe, przy xenonach potrzebne są spryskiwacze i odpowiednia soczewka, a ta w lampach DAYLINE takowej nie ma. Możemy mieć problemy przy kontroli. Szkoda użerać się z władzą tylko zainwestować w lampy oryginalne xenon, koszt na allegro z przetwornicami to ok 2000 PLN, pozatym oryginał to oryginał Kolego ten temat był już wielokrotnie wałkowany, z ori xenonem masz tak samo, brak sprysków w zderzaku też może być powodem użerania się z władzą.
Rekomendowane odpowiedzi