Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klimatronic - jak obsługiwać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W swoim Audiku mam klimatronic i... nie wiem jak powinienem obslugiwac. Tzn temperature moge ustawiac od 18st - 30. Jak ustawie temperature na minimum i wlacze wiatraczek na jeden stopien to jest mi goraco, a jak wylacze calkiem wiatrak to robi sie zimno i paruja szyby.

Nie wiem jak powinienem to ustrojstwo ustawic zeby bylo dobrze - mam niemiecka instrukcje.

Poza tym jak wiadomo klime powinno sie wlaczac przynajmniej raz na dwa tygodnie, a przy minusowych temperaturach ona sie nie wlacza. Co robic? Jak konserwowac klime?

Opublikowano

Jak Tobie przy ustawieniu na 18 i wiatraka na min jest goraco to Ty chyba jezdzisz ubrany w 2 swetry i kurtke z puchu. Ja jadac w samym swetrze ustawiam na 21 i Auto i mam w sam raz.

Opublikowano

jesli 18stopni to za cieplo to jedyne wyjscie uchylić okna :wink:

Opublikowano

Ja ustawiam na 18 i nadmuch tylko na przednią szybe i jest gites

Opublikowano

Powinieneś się zastosować do porad moich poprzedników a jeśli chodzi o parowanie szyb to sprawdź filtr przeciwpyłkowy.

Opublikowano

ja u siebie ustawiam na 20 st. nawiew na przednia i srodek jak jade bardziej ubrany i jest luks,jak bez kurtki to 21 i starcza ( poziom sily dmuchawy sie sam reguluje ) ostatnio wracajac z wawki udalo mi sie uruchomic klime, grzalo ostre slonce i bylo 7 st na + :mrgreen:

Opublikowano

Jadę sam to 21 stopni, mały nawiew na przednią szybę i jest OK :D , więcej osób - większy nawiew i też jest OK.

Opublikowano
  • Autor
Powinieneś się zastosować do porad moich poprzedników a jeśli chodzi o parowanie szyb to sprawdź filtr przeciwpyłkowy.

Jesli chodzi o filtr - faktycznie mam do wymiany, ale wydaje mi sie, ze nawet jesli bedzie nowy to i tak przy zamknietym nawiewie szyby beda parowaly. No chyba ze sie myle to prosze mnie wyprowadzic z bledu.

przy 18stu stopniach na wyswietlaczu robi sie bardzo goraco (nie jezdze w kilku swetrach). Czy moze to byc jakas usterka??

Opublikowano

jezeli u Ciebie przy 18 st. jest goraco to cos masz nie tak,sprawdz to

wbij na climatronicu 1 kod, jak to robic znajdziesz w temacie nizej, jezeli bedzie jakas usterka pojawi sie kod bledu ( nr kodow tez sa podane w osobnym poscie dzieki uprzejmosci kolegi Hugo ), bedziesz wiedzial za co sie ewentualnie zabrac.

na wlaczonym obiegu zamknietym przy takich temperaturach beda parowac szyby, tym bardziej ze nie dziala sprezarka i nie osusza powietrza. ja wlaczam obieg zamkniety tylko wtedy jak jade za jakims kopciuchem ;)

Opublikowano
  • Autor
na wlaczonym obiegu zamknietym przy takich temperaturach beda parowac szyby, tym bardziej ze nie dziala sprezarka i nie osusza powietrza. ja wlaczam obieg zamkniety tylko wtedy jak jade za jakims kopciuchem

Wlasnie mi sie przypomnialo, ze tez nie moge wlaczyc obiegu zamknietego :?

Opublikowano

Nie wiem jak jest z obiegiem zamkniętym, ale u mnie po podłączeniu pod komputer i wybraniu opcji komfort porozstawiane były wszystkie silniczki od klimatronika. Majster poprzestawiał i jest OK, podobno tak się rozstawia po każdym odłączeniu akumulatora.

Opublikowano
przy 18stu stopniach na wyswietlaczu robi sie bardzo goraco (nie jezdze w kilku swetrach). Czy moze to byc jakas usterka??

ja mialem podobnie i u mnie powodem byl brak czujnika temp zewnetrznej (ktos sobie go ucial) - po zamontowaniu wszystko wrocilo do normy - podejzewam ze wlasnie cos z tym czujnikiem mozesz miec nie tak :roll:

Opublikowano
Majster poprzestawiał i jest OK, podobno tak się rozstawia po każdym odłączeniu akumulatora.

Ja u siebie rozłanczałem aku i nie miałem żadnych problemów z klimą

Opublikowano
Majster poprzestawiał i jest OK, podobno tak się rozstawia po każdym odłączeniu akumulatora.

Ja u siebie rozłanczałem aku i nie miałem żadnych problemów z klimą

Jak będziesz kiedyś podłączony do kompa to sprawdż opcje komfort.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiedzcie jak jest z ogrzewaniem w klimatroniku. Jeżeli dam ogrzewanie na max to cały czas ma dmuchać gorące powietrze czy nie. u mnie dmucha letnie. Nie czy w zimie tak też będzie czy też będzie bardziej grzało.

Opublikowano
Powiedzcie jak jest z ogrzewaniem w klimatroniku. Jeżeli dam ogrzewanie na max to cały czas ma dmuchać gorące powietrze czy nie. u mnie dmucha letnie. Nie czy w zimie tak też będzie czy też będzie bardziej grzało.

powinno dmać gorącym oczywiście jak silnik jest gorący :mrgreen:

najprawdopodobniej cos z silnikiem sterowania klapą nadmuchu ciepłego powietrza

PS. miło że dołączyłeś do naszego grona :cool: ale jeszcze milej by było gdybyś zapoznał się z regulaminem i przedstawił w odpowiednim dziale przed rozpoczęciem korzystania z forum :twisted:

Opublikowano

u mnie dmucha gorace, ze po kilku minutach mam saune w aucie :) oczywiscie na cieplym silniku.

Opublikowano

potwierdzam zdanie kolegów jak ustawisz 18 to zimno jak 29 to ci pot po d*p.e powinien leciec jak nie to jedż na VAGA :!: bo zima tuż tuż

Opublikowano

Proponuję kupno instrukcji w języku polskim dostępne w serwisie audi za jedyne 60 zł i wszystko będziesz wiedział. Ja zakupiłem w serwisie w Gdańsku od ręki. Jeśli nie będą mieli to powinni Ci w ciągu tygodnia sprowadzić . Pozdrawiam

Opublikowano

Hej.

Tak troche z innej beczki w sprawie instrukcji obsługi:

Szukałem tu na forum jakiegoś linka do instrukcji obsługi A4 po polsku ale był tylko na rapidshare.de i od kliku dni próbuje ściagnąć. Niestety za kazdym razem kiszka (a robie wszystko chyba ok - odczekuje odliczanie, wpisuje kod i potem error).

Ma ktos ta instrukcje w .pdf lub innej formie elektronicznej?

Bo też chętnie odkryłbym tajniki klimatronika. Ja mam instrukcję po niemiecku a w tym języku akurat nie "szprecham".

Z góry dzięki..