sikszak Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 wczoraj podczas jazdy zapalił mi się pomarańczowa kontrolka niskiego poziomu oleju. Pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Zatrzymałem auto i jeszcze na ciepłym silniku sprawdziłem ile jest oleju. Było równo z dolnym zagięciem na bagnecie czyli ogólnie mało no ale to chyba normalne bo silnik ciepły i olej nie ściekł. Odczekałem około 30 min i sprawdziłem i oleju było w połowie między zagięciami czyli ogólnie w normie. Zapaliłem silnik i kontrolka cały czas świeciła. Dojechałem do domu postał całą noc sprawdziłem stan i jest w połowie a nawet troszkę więcej czyli tak jak zawsze miał. zapaliłem silnik kontrolka świeci. Odpiąłem akumulator żeby go zresetować odczekałem dłuższą chwilę zapalam silnik kontrolka nie świeci. Jeszcze nim nie jechałem i boję się że znów się zapali ta kontrolka. Jaka może być przyczyna? czujnik wysiada?
GRazny Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 może czujnik... bo od ciśnienia jest inna kontrolka... VAG prawdę Ci powie...
Musashi Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 byc moze pada czujnik, a byc moze problemy ze zlaczka elektryczna czujnika. jest narazona na wilgoc i sol
mistrzugt Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 ....a nie jest czasem tak,ze poziom oleju sprawdza sie na zimnym silniku, jak jakis czas postoi??
Pawlo 2004 Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 Odczekałem około 30 min i sprawdziłem i oleju było w połowie między zagięciami czyli ogólnie w normie. ....a nie jest czasem tak,ze poziom oleju sprawdza sie na zimnym silniku, jak jakis czas postoi?? A przeczytałeś co kolega napisał??? :gwizdanie: Na moje to czujnik ale najlepiej podpiąć VAG-a i zobaczyć co za błąd pozostał.
studziany Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 Spróbuj dolać troche oleju. Jak Ci ta kontrolka nie zaświeci tzn., że miałeś ciutke za mało oleju (jakbyś miał dużo za mało to by Ci się zaświeciła czerwona kontrolka oleju). Jak Ci się zaświeci to czujnik do wymiany. pozdr
kris_lpgcars Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 czytajac temat wpadlem na genialna odpowiedz niski poziom oleju a tak z ciekawosci zanim zaczoles temat dlaczego nie dolales oleju co by miec pewnosc ze to nie zadna bzdura sorki za taka wredna wypowiedz ale jak potem zaczynam uzywac szukajki to mnie szlag trafia jak czytam setki tematow w sumie bez celu, nastepnie sie wkurzam i zakladam nastepny a potem ktos mnie opie......a ze nie uzywam a teraz za kilka slow prawdy ktos mnie jeszcze zje....e
Rekomendowane odpowiedzi