bobikos Opublikowano 24 Lipca 2013 Opublikowano 24 Lipca 2013 S4 B6 chyba... Fotel kierowcy z pamięcią ma pod spodem moduł pamięci, a do silników idą po 4 kable. Jeśli do B7 chcesz zamontować fotele z B6 to możesz mieć problem z czujnikiem zajęcia fotela pasażera, który był stosowany dopiero w B7.
tkm Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 S4 B6 chyba... Fotel kierowcy z pamięcią ma pod spodem moduł pamięci, a do silników idą po 4 kable. Jeśli do B7 chcesz zamontować fotele z B6 to możesz mieć problem z czujnikiem zajęcia fotela pasażera, który był stosowany dopiero w B7. Thx, odpowiedz co prawda przeczytałem już po fakcie, ale przy ogledzinach doszedłem do tego samego i zanabyłem... ---------- Post dopisany 25-07-2013 at 10:05 ---------- Poprzedni post napisany 24-07-2013 at 23:38 ---------- Ratunku, Po wpięciu kostek wszystko działało. Teraz umarło. Mam fotel max do przodu i nie mogę ani jechać ani odkręcić . ---------- Post dopisany at 10:07 ---------- Poprzedni post napisany at 10:05 ---------- Ratunku, Po wpięciu kostek wszystko działało. Teraz umarło. Mam fotel max do przodu i nie mogę ani jechać ani odkręcić .
worm87 Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Ratunku, Po wpięciu kostek wszystko działało. Teraz umarło. Mam fotel max do przodu i nie mogę ani jechać ani odkręcić . Zajrzyj do bezpieczników, pewnie tam coś padło.
andr3i Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 czy sterownik o takich numerach podejdzie do ukladu w a4b6 4B0 959 760 A
tkm Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Ratunku, Po wpięciu kostek wszystko działało. Teraz umarło. Mam fotel max do przodu i nie mogę ani jechać ani odkręcić . Zajrzyj do bezpieczników, pewnie tam coś padło. Czy poza główną skrzynką są gdzieś jeszcze???
worm87 Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Jeszcze nie zdążyłem u siebie zrobić wiązki z elektryką foteli, ale wydaje mi się, że po zdjęciu osłony pod kierownicą jest osamotniony bezpiecznik do elektryki foteli. To gdzieś zasłyszane, więc mógłby to potwierdzić fachur jakiś.
tkm Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Jeszcze nie zdążyłem u siebie zrobić wiązki z elektryką foteli, ale wydaje mi się, że po zdjęciu osłony pod kierownicą jest osamotniony bezpiecznik do elektryki foteli.To gdzieś zasłyszane, więc mógłby to potwierdzić fachur jakiś. Thx, zaraz rozbieram
H4mm3R Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Pod kierownicą masz bezpieczniki, a od pasażera może też być w słupku A po stronie pasażera (tak było u mnie). Od razu zmień na większy
tkm Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Dzięki, pod kierownicą , przy przekaźnikach był 10A od wszystkich. Pożar ugaszony :-))
WhiteBoy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Mam do kupienia fotele wraz z boczkami z pełną elektryką, pamięcia i grzaniem. Obecnie mam u siebie fotele elektryczne ale bez pamięcie. Czy samo ogarnięcie pamięci to duża rzeźba w tym wypadku ? Z grzaniem nie powinno być problemu, trzeba puścić instalację i tyle. Czy w przypadku pamięci pójdzie też tak gładko ? Kto w Wawie mógłby ogarnąć ten temat ?
worm87 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Mam do kupienia fotele wraz z boczkami z pełną elektryką, pamięcia i grzaniem. Obecnie mam u siebie fotele elektryczne ale bez pamięcie. Czy samo ogarnięcie pamięci to duża rzeźba w tym wypadku ? Z grzaniem nie powinno być problemu, trzeba puścić instalację i tyle. Czy w przypadku pamięci pójdzie też tak gładko ? Kto w Wawie mógłby ogarnąć ten temat ? Z tego co się orientuję to domin79 bawi się w takie rzeczy i jest spod wawy
Bart-S Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Mam do kupienia fotele wraz z boczkami z pełną elektryką, pamięcia i grzaniem. Obecnie mam u siebie fotele elektryczne ale bez pamięcie. Czy samo ogarnięcie pamięci to duża rzeźba w tym wypadku ? Z grzaniem nie powinno być problemu, trzeba puścić instalację i tyle. Czy w przypadku pamięci pójdzie też tak gładko ? Kto w Wawie mógłby ogarnąć ten temat ? Jeśli kupujesz fotele wyposażone w pamięć to dołożenie brakującej instalacji jest jeszcze prostsze niż np. wiązki ogrzewania foteli. Wszystko masz w pierwszym poście.
WhiteBoy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 O takie info mi chodziło, dziękuję!
worm87 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Jest jakaś różnica pomiędzy modułem 8E0959760 a 8E0959760A ? Nada się ten z końcówką A ?
Bart-S Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Jest jakaś różnica pomiędzy modułem 8E0959760 a 8E0959760A ?Nada się ten z końcówką A ? Sterownik z końcówką A nie jest przeznaczony dla "memo" - to układ sterujący pompowaniem foteli kubełkowych montowany w R8, RS4 i RS6.
majster151 Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Koledzy podpowiedzcie gdzie mozna taki fotel z pamiecia kupic? Bo mam pelna elektryke ale bez pamieci i musialbym wymienic te 4 silniczki zeby mialy funkcje memo. Tylko nigdzie nie moge znalesc Albo zle szukam... Same silniczki albo caly fotel...
H4mm3R Opublikowano 1 Września 2013 Opublikowano 1 Września 2013 Allegro, ebay. trzeba szukać ale samego fotela raczej nie kupisz.
Rekomendowane odpowiedzi