Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe A3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużą zaletą Sportback'a w stosunku do B7 jest na pewno DSG.

Opublikowano

nie ma co się sprzeczać, Sportback jest trochę innym samochodem niż B7 :decayed: ale akurat co do miejsca to nie mogę narzekać - największe znaczenie, szczególnie dla kierowcy, ma tutaj szerokość auta a pod tym względem jest to niemal to samo (7 mm różnicy :mysli:) także stwierdzenie, że jest zdecydowanie mniejsze jest lekką przesadą :cool1:

mniejszy nie mniejszy to auto innej klasy i niestety to czuć , zwłaszcza w długich trasach choć by przez mniejsza masę , i inaczej rozwiązane/zestrojone zawieszenie , tak to to bardzo fajne auto jedyne co w nim jest zepsute to ten nieszczęsny haldex , inaczej chetnie bym sie przesiadł na takiego Sportbacka S3 a tak to d*pa :(

Opublikowano

http://moto.wp.pl/kat,106636,title,Audi-A3-nowa-generacja,wid,13156185,wiadomosc.html

Podczas marcowej wystawy branżowej w Genewie Audi przedstawi na swoim stoisku model koncepcyjny będący zapowiedzią rodziny A3 nowej generacji. Jak widać na szkicach, samochód będzie posiadał czterodrzwiowe nadwozie typu sedan. A3 Concept będzie mierzył 4,44 m długości, 1,84 m szerokości i 1,39 m wysokości. To dynamicznie prezentujące się auto koncepcyjne dodatkowo wyróżnia pięciocylindrowa, turbodoładowana jednostka napędowa o mocy 408 KM. Napęd będzie trafiał na wszystkie cztery koła dzięki siedmiobiegowej przekładni S-tronic oraz układowi quattro.

audi_a3_444.jpeg

audi_a3_600.jpeg

Opublikowano

...i znowu geje beda sie zachwycac :D

Opublikowano

...i znowu geje beda sie zachwycac :D

Tyy, ty sobie uważaj. :polew:

Opublikowano

Dla mnie nowa A3 sedan bardzo przypomina sylwetką A4 B5, co Wy na to? :>

Zarys sylwetki w zasadzie identyczny, linia okien identyczna, prawie identyczny kształt pokrywy bagażnika z charakterystycznym "stopniem", zbliżony rozstaw osi oraz długość zwisów.

A3 jest jedynie nieco niższa, przez co całość jest bardziej dynamiczna.

Ale jak dla mnie - to współczesne wcielenie B-piątki :D

Żeby to unaocznić, zrobiłem sobie mały "fotomontaż" :D

704x396audia3concept.jpg

BTW, w środku to kupa jeża, a nie Audi :sick3: :sick3: :sick3: :sick3: :sick3:

Opublikowano

jak dla mnie rewelka , widac po przodzie w jakim beda sli kierunk , to pomniejszone nwe A6.Oby tak dalej :good:

Opublikowano

fuj.

Opublikowano

A mi się cholernie widzi :kox: w opisach pojawiają się nawiązania do A4 B5 :cool1:

PS. środek powinien być ciemny :gwizdanie:

Opublikowano

z zewnatrz za***iście :kox: ale cos nie tak z tym srodkiem,ta kiera jakos smiesznie wyglada,nowe a3 sedan wielkie jak a4 sprzed 15 lat czyli a4 b9 bedzie duze jak a6 c5 :gwizdanie:

Opublikowano

Mam wrażenie że obecna A4 zbytnio urosła dlatego chcą A3-ką zastąpić dawną klasę.

Opublikowano

a A3 ma zastąpić A1? Jak dla mnie to to źle nie wygląda, ale szczerze mówiąc to boję się jak będą następne generacje wyglądać, co raz więcej błyskotek i innego typu kosmicznych gadżetów. Jeszcze niech zrobią A5 i A8 w Combii bo nie ma i parę innych "udziwnień". Pozdrawiam!

Opublikowano

A mi się cholernie widzi :kox: w opisach pojawiają się nawiązania do A4 B5 :cool1:

PS. środek powinien być ciemny :gwizdanie:

Cały czas o tym piszę - że dla mnie jest to współczesna interpretacja B5-ki :D

Opublikowano

Nic szczególnego.. trochę klapa na mój gust..

Opublikowano

Ładna :> ale zamiana z A4 nie wchodzi w grę :gwizdanie:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...