moniuh Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 chyba chodzi o ten Download video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelkiwi Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 No właśnie. W 25 sekundzie rozwalana jest geometria. Napisałem to parę postów wyżej. W dniu 20.01.2018 o 19:12, Pawelkiwi napisał: W Audi są w zawieszeniu punkty w które wkłada się odpowiedni sprzęt co powoduje że przy skręcaniu kołyski geometria nie ulega zmianie choć kontrola zawsze wskazana. Myślałem że robię coś nie tak od paru lat. W dniu 22.01.2018 o 13:53, FUTURUM napisał: ps.geometrii się nie dotyka.. Dotyka się. Ale jak się zrobi odpowiednio to się jej nie zmienia. Gra słów ale ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1971 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 W dniu 13.04.2010 o 16:26, akjam napisał: Była już wielka konieczność tej zmiany? Witam jaką pompę założyłeś do swego silnika tę od 1,9 jaka różnica pozdrawiam DAAREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1971 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 W dniu 27.01.2018 o 15:54, GrekuPL napisał: Ja już w końcu jestem po trochę to trwało, pompa olejowa najbardziej mnie wkurzyła ale poszła nówka ori, trochę zabawy jest ale uśmiech na twarzy jak odpalił i jest ciśnienie oleju na zegarze nie do opisania Przeszczep udany w 2.0tdi BMR passat... teraz inne tematy pt. TURBO... pewnie jeszcze trochę z niego pokapie... Podziękowania dla Autora tematu!!! Bez tych opisów pewnie bym nic nie zrobił Witaj co robiłeś przy pompie zmieniłeś na inną czy regeneracja pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1971 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 W dniu 8.11.2017 o 22:25, Użytkownik007 napisał: dzieki za filmik, na poczatku przyszlego tygodnia wysle do Was pompe do regeneracji (rozdrążenie gniazda na wieksze+grubszy imbus). Ogolnie zastanawialem sie czy tylko nie wymienić imbusa na nowy oryginalny ale ponoć Wasze rozwiązanie jest pewniejsze - mam nadzieję ze sie nie zawiodę. P.S. mam nadzieje ze nie założycie mi innego gotowego wałka z powiekszonym gniazdem tylko zregenerujecie mój, chodzi o to że one ze sobą współpracują i są już uzębienia wzajemnie "dotarte" na wałkach współpracujących w pompie... kolego jak tam wyszła regeneracja pompy jestes zadowolony mnie też to czeka Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik007 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Nie mam żadnych zastrzeżeń, pompa założona i jeżdżę ze spokojna głowa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajes666 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 W moim BNA wałki wywaliłem 7 lat temu i przejechałem 160 t.km. Był to początek problemów z ciśnieniem oleju w tych modelach. Silnik ładnie pracuje a brak obaw o ciśnienie jest bezcenny. Jak na razie nie zaobserwowałem skutków ubocznych likwidacji wałków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disem Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Witam, Gdzie na Śląsku można wymienić napęd na ten z 1,9 tdi ? Szukam poleconego warsztatu lub kogoś z Forum. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan89 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Witam mam pytanie czy ta modyfikacja podejdzie też pod silnik o oznaczeniu CBBB? z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 tak,blok silnika jest taki sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo23 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Gdzie polecacie kupić pompę oleju z 1.9 TDI ? koniecznie w ASO cały komplet ? Pomyślałem że skoro te napędy pompy w 1.9 są tak długowieczne i nic się w nich nie dzieje przez setki tysięcy kilometrów to może wystarczy używka. Na co zwracać uwagę ? Szukać używek z anglika na allegro ? Czy raczej nie robic partyzantki i brac z ASO ? Obecnie koszt jest dużo większy niż w postach z pierwszych stron tematu. Czy któreś części warto wziąść nowe... np. łańczuszek ? lub jakieś inne bardziej zużywające się elementy ? co sądzicie ? Ale może nie ma konieczności brania całego kompletu z ASO ? PRzy obecnym tak bogatym dostepie do części z anglików./ Edytowane 2 Grudnia 2018 przez julo23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajes666 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Wystarczy używka i niekoniecznie z 1,9, bo 2,0TDI też mają takie pompy np. w golfach. Nową kup zębatkę na wał i uszczelniacz wału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 W dniu 1.12.2018 o 11:25, julo23 napisał: Gdzie polecacie kupić pompę oleju z 1.9 TDI ? koniecznie w ASO cały komplet ? Pomyślałem że skoro te napędy pompy w 1.9 są tak długowieczne i nic się w nich nie dzieje przez setki tysięcy kilometrów to może wystarczy używka. Na co zwracać uwagę ? Szukać używek z anglika na allegro ? Czy raczej nie robic partyzantki i brac z ASO ? Obecnie koszt jest dużo większy niż w postach z pierwszych stron tematu. Czy któreś części warto wziąść nowe... np. łańczuszek ? lub jakieś inne bardziej zużywające się elementy ? co sądzicie ? Ale może nie ma konieczności brania całego kompletu z ASO ? PRzy obecnym tak bogatym dostepie do części z anglików./ Moduł masz na kołach zębatych więc nie wywalaj wałków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajes666 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Jeżeli faktycznie moduł masz na kołach zębatych to zastanów się co będzie lepsze. Nie wiem skąd pewność poprzednika co do kół zębatych w twoim silniku. Regeneracja jest mniej pracochłonna. Jeżeli kupisz używki do wywalenia wałków (oprócz zębatki i uszczelniacza na wał) to możesz mieć porównywalne koszty. Faktycznie dostępność używek jest zadowalająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo23 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Dzięki, zdecydowałem się wysłać moduł pompy do FUTURUM. Paczka już nadana. Najśmieszniejsze że w całym tym zamieszaniu, nie miałem czasu i nie spojrzałem na stan imbusa, zapytam jeszcze mechanika czy oglądał to. Ale robie to w sumie profilaktycznie, a przy przebiegu bliskim 200tys km. pewnie można się domyślać w jakim jest stanie. Może nasza Pani Dorota z Futurum nam powie jak paczka już dojdzie EDIT już nie zaśmiecam tego wątku, przenosze się tutaj : Edytowane 20 Grudnia 2018 przez julo23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FUTURUM Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Tak wyglądał przy 200 tyś. VID_20181219_170158.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4-Tomek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 luz konkretny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbois6969 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Witam, czy znacie kogoś godnego polecenia ze Śląska (najlepiej Bielsko-Biała lub okolice), kto ogarnąłby temat wymiany wałków wyrównoważających z silnika 2.0 TDI w moim Audi A4 B7? Czy warto się jeszcze pchać w taką kosztowną wymianę w jakby nie było 14 letnim samochodzie? Czy lepiej ogarnąć wymianę samego imbusa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambr97 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Regeneracja pompy gdzieś w okolicach Łomży? Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniuh Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 5 minut temu, Bambr97 napisał: Regeneracja pompy gdzieś w okolicach Łomży? Ktoś coś? Każdy "ogarniety" mechanik, wyśle do np. Futurum o zamontuje z powrotem zmodernizowaną. całość powinna zamknąć się w 1k pln ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi