paput Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 ale kaszanka w piz*u... takie to już szczęście panuje nad porządnymi obywatelami i co poradzić, fakt faktem dobrze że żyjesz i nic poważnego Ci się nie stało, aczkolwiek wielka szkoda dla samochodu, ładna była, ale śmierć prawie bezbolesna. Jak kupisz coś nowego to obrzuć fotami a póki co popychaj stare graty. Tak być musiało i koniec. Wielkie Powodzenia w poszukiwaniu nowego auta. 3m się. dzieki póki co szukam czegoś ale tanio nic nie ma
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 ale kaszanka w piz*u... takie to już szczęście panuje nad porządnymi obywatelami i co poradzić, fakt faktem dobrze że żyjesz i nic poważnego Ci się nie stało, aczkolwiek wielka szkoda dla samochodu, ładna była, ale śmierć prawie bezbolesna. Jak kupisz coś nowego to obrzuć fotami a póki co popychaj stare graty. Tak być musiało i koniec. Wielkie Powodzenia w poszukiwaniu nowego auta. 3m się. dzieki póki co szukam czegoś ale tanio nic nie ma A na jaki zakup w tej chwili sobie możesz pozwolić? To moze koledzy tu pomoga cos znaleść
Luka3s Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ba no stary, poczekaj nie wszystko naraz powoli coś się znajdzie, nie postępuj pohopnie
paput Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 właśnie nie wiem chciałbym 1.8 T w Quattro takie jak tutaj np http://otomoto.pl/audi-a4-piekne-czarne-1-8t-pl-okazja-C16603360.html ale nie mam tyle kaski teraz stać mnie jedynie na 1.6 jakieś marne
mrogal Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 właśnie nie wiem chciałbym 1.8 T w Quattro takie jak tutaj np http://otomoto.pl/audi-a4-piekne-czarne-1-8t-pl-okazja-C16603360.html ale nie mam tyle kaski teraz stać mnie jedynie na 1.6 jakieś marne paput to sie wstrzymaj narazie, 1,8T jest tansze od tedeika wiec cos trafisz
paput Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 właśnie nie wiem chciałbym 1.8 T w Quattro takie jak tutaj np http://otomoto.pl/audi-a4-piekne-czarne-1-8t-pl-okazja-C16603360.html ale nie mam tyle kaski teraz stać mnie jedynie na 1.6 jakieś marne paput to sie wstrzymaj narazie, 1,8T jest tansze od tedeika wiec cos trafisz tyle że w quattro chciałem
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 właśnie nie wiem chciałbym 1.8 T w Quattro takie jak tutaj np http://otomoto.pl/audi-a4-piekne-czarne-1-8t-pl-okazja-C16603360.html ale nie mam tyle kaski teraz stać mnie jedynie na 1.6 jakieś marne No nawet fajne choc ja Avantów nie lubie za bardzo. Kojarza mi się z karawanem (sorki za skojarzenia :gwizdanie:). Nie myślisz ju o TDI w Q?
paput Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 właśnie nie wiem chciałbym 1.8 T w Quattro takie jak tutaj np http://otomoto.pl/audi-a4-piekne-czarne-1-8t-pl-okazja-C16603360.html ale nie mam tyle kaski teraz stać mnie jedynie na 1.6 jakieś marne No nawet fajne choc ja Avantów nie lubie za bardzo. Kojarza mi się z karawanem (sorki za skojarzenia :gwizdanie:). Nie myślisz ju o TDI w Q? zobacz po ile ropa jest 4.90 Verva 4.70 ekodiesel masakra a od nowego roku jeszcze więcej, ja myślę o gazie teraz
Sebek (-_-) Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Rafał gaz też nie jest tani :gwizdanie: bierz teraz sedana bo za dużo avantów na spotach
wojciu0308 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 benzyna ma dojsc do 6zl ropa do 5zl a gaz do 3zl ;( no co sie teraz dzieje
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja tey na poczatku jeśli chodzi o kupno chciałem bęzyne z gazem. Tylko że własnie nie chciałem za żadne skarby 1,6. I jak zobaczyłem ile to bydle potrafi spalić LPG to się przeraziłem. To nie mój stary Golf 2 który palił 7l LPG I jak porównałem to mój TDI wyjdzie taniej niz jazda na gazie. Zanim zaczęła mi cieknać pompa miałem spalanie do 6,5l ON w trybie mieszanym to jest po 4,80zł będzie ok 31zł / 100km. Jak ten 1,8T spali lekko 13l LPG po 2,30 to jest prawie 30zł / 100km Więc koszty paliwa porównywalny. Diesel w kupnie droższy i naprawy może troche większe ale jak teraz pojeździłem dieselem to nie zamieniłbym go na nic innego. No może na mocniejszego Diesla Dlatego Twój argument z paliwem obalony :gwizdanie:
Luka3s Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 kurde jak te samochody tanieją. Myśle że 1.8TQ w LPG to całkiem niezły chwyt, jak bym miał szukać nowego to właśnie takiego bym szukał. U mnie 95verva stoi za 4.93zł a 98 za 5.19zł. Ropa ok. 4.80zł. Sam chyba będę niedługo się pchał w instalkę gazową bo już nie daje rady, a pół roku temu jak kupiłem audike i tankowałem 95 verve kosztował litr 4.59zł - wtedy się mówiło, ale dorogo, a teraz?? Szukaj czegoś w LPG i TQ, będzie git. I oczywiście cierpliwe szukanie inaczej możesz trafić na szrotka.
paput Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja tey na poczatku jeśli chodzi o kupno chciałem bęzyne z gazem. Tylko że własnie nie chciałem za żadne skarby 1,6. I jak zobaczyłem ile to bydle potrafi spalić LPG to się przeraziłem. To nie mój stary Golf 2 który palił 7l LPG I jak porównałem to mój TDI wyjdzie taniej niz jazda na gazie. Zanim zaczęła mi cieknać pompa miałem spalanie do 6,5l ON w trybie mieszanym to jest po 4,80zł będzie ok 31zł / 100km. Jak ten 1,8T spali lekko 13l LPG po 2,30 to jest prawie 30zł / 100km Więc koszty paliwa porównywalny. Diesel w kupnie droższy i naprawy może troche większe ale jak teraz pojeździłem dieselem to nie zamieniłbym go na nic innego. No może na mocniejszego Diesla Dlatego Twój argument z paliwem obalony :gwizdanie: mi wychodziło spalanie około 7 litrów to koszt 100 km to prawie 35 zł a na gazie nie spali 13 litrów nie sądzę nie katuje aż tak bardzo 10-11 pewnie to jest prawie 10 zł różnicy na 100 km i tqańszy w zakupie i cisza w aucie
wojciu0308 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 wydaje mi sie ze kupowanie benzynki z mysla zakladania LPG to nie dobry wybor lepiej kupic klekota,lać rope i miec przynajmniej miejsce w bagazniku a nie butla w koło a zapas lata po bagazniku
Luka3s Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ale licz się z tym też że kupić auto z dobrą instalką gazową też nie jest łatwe do tego chyba dochodzi dodatkowy przegląd czyli dodatkowe koszty które właściwie mogą się wyrównać z ropniakiem, generalnie tak czy siak benzynka + LPG będzie tańsza w zakupie niż TDI.
wojciu0308 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 cisza napewno ale kolega zalozyl do 1,8 LPG i teraz po 5 miechach audika pali z ciagu, przewody,swiece,wtryski do wymiany i w dodatku za c**j*** gazie strzela kicha i nie jedzie
Luka3s Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 cisza napewno ale kolega zalozyl do 1,8 LPG i teraz po 5 miechach audika pali z ciagu, przewody,swiece,wtryski do wymiany i w dodatku za ch***j*** gazie strzela kicha i nie jedzie Dlatego też mówię, że nie jest łatwo znaleźć auta z dobrą instalacją gazową, chyba że kupisz benzynke samą, a instalke sobię sam założysz w jakimś dobrym warsztacie.
pastaldo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Benzynka będzie tańsza w zakupie. Z LPG dochodzi opłata 60zł (tak było 2 lata temu teraz nie wiem) przy przeglądzie. Co do spalania 10 - 11 co bys się nie zdziwił. Ludzie którzy katuja te silniki to słyszałem i o spalaniu do 15l/100km. To jest taka kalkulacja na krótka metę Ja nikogo do niczego nie namawiam tylko wyrazam swoje zdanie. Tym bardziej że mam porównanie (nie w audi) jak sie jeździ na PB a jak na LPG W moim przypadku to było 10% słabszy samochód. Pozatym ja niby teraz płace 500zł za regeneracje pompy w TDI ale pozatym spokój a w LPG co troche kable zapłonowe, aparaty, świece itp i tez było tego mnustwo. Jak mi w zeszła zime pekł parownik w golfie to tez utopiłem 500zł w samochód za 2000zł Jesli mnie przyciśnie sytuacja to pewnie bym kupił z LPG ale jeśli nie będe musiał to się będę bronił przed tym.
wojciu0308 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Benzynka będzie tańsza w zakupie. Z LPG dochodzi opłata 60zł (tak było 2 lata temu teraz nie wiem) przy przeglądzie. Co do spalania 10 - 11 co bys się nie zdziwił. Ludzie którzy katuja te silniki to słyszałem i o spalaniu do 15l/100km. To jest taka kalkulacja na krótka metę Ja nikogo do niczego nie namawiam tylko wyrazam swoje zdanie. Tym bardziej że mam porównanie (nie w audi) jak sie jeździ na PB a jak na LPG W moim przypadku to było 10% słabszy samochód. Pozatym ja niby teraz płace 500zł za regeneracje pompy w TDI ale pozatym spokój a w LPG co troche kable zapłonowe, aparaty, świece itp i tez było tego mnustwo. Jak mi w zeszła zime pekł parownik w golfie to tez utopiłem 500zł w samochód za 2000zł Jesli mnie przyciśnie sytuacja to pewnie bym kupił z LPG ale jeśli nie będe musiał to się będę bronił przed tym. wiec tak jak mowilem albo benzynka bez LPG albo klekot. Audi nie lubi LPG i potwierdzam slowa jezeli chodzi o spalanie 1,8 125KM u znajomego srednie spalnie po miescie minimum 13l jak pałował od 13 w gore
Luka3s Opublikowano 14 Grudnia 2010 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja nikogo do niczego nie namawiam tylko wyrazam swoje zdanie. Tym bardziej że mam porównanie (nie w audi) jak sie jeździ na PB a jak na LPG W moim przypadku to było 10% słabszy samochód. to miałeś w takim razie słabą instalacje gazową. Jak widzisz kolega nie ma fundusza za dużo, więc poszukuje czegoś jak najtaniej i jak najlepiej, więc pozostaje mu jakieś LPG, myśle że to nie należy do najgorszych rozwiązań, oczywiście jak się założy cho wą instalacje to są problemy i koszty, ale osobiście znam masę ludzi którzy śmigają i chwalą sobię gaz, a ponadto nie czują spadku mocy o czym wyżej wspomniałeś. A dodam jeszcze że właśnie wspaniale gaz znosi 1.8T odziwo.
Rekomendowane odpowiedzi