Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] Mrugająca kontrolka od świec co to może znaczyć ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim rozładował mi się akumulator bo zostawiłem włączone światło w środku dziś rano przyjechał kumpel i pod pieliśmy na kable z auta do auta po odpaleniu za chwile zaczęła mi mrugać mi lampka od świec zgasiłem zapaliłem to samo co to może znaczyć ??? wszystko chodzi jak na leży .Proszę o poradę ,dzięki z góry :hi:

Opublikowano

Coś sie dzieje z elektroniką silnika, zapnij VAGa i zobacz co "wypluje" :naughty:

Opublikowano

Może być czujnik stopu przy pedale walnięty.

zgadzam sie , moze byc czujnik stopu, w ostatnia sobote taka przypadlosc miala bora tdi :)

Opublikowano

Tak, wlasnie to oznacza mrugająca kontrolka swiec zarowych :polew: :polew: :wallbash:

Opublikowano

Tak, wlasnie to oznacza mrugająca kontrolka swiec zarowych :polew: :polew: :wallbash:

zupełnie nie wiem kolego co Cię tak śmieszy, pewnie nie jest Ci jeszcze wiadomo, że usterka przełącznika F/F47 przy pedale hamulca jest również sygnalizowana migającą kontrolką rozgrzewania świec żarowych.

Opublikowano

Kolego Sztomel podstawa w takich przypadkach jest VAG jako podstawowe narzedzie do diagnostyki. A stwierdzenia co jest jednoznaczna przyczyna to jak wrozenie z fusow albo przepowadanie jaka bedzie pogoda w marcu 2012. Przyczyn moze byc wiele.

Opublikowano

Kolego Sztomel podstawa w takich przypadkach jest VAG jako podstawowe narzedzie do diagnostyki. A stwierdzenia co jest jednoznaczna przyczyna to jak wrozenie z fusow albo przepowadanie jaka bedzie pogoda w marcu 2012. Przyczyn moze byc wiele.

O tym to ja doskonale wiem ale z Twojej poprzedniej wypowiedzi wnioskowałem, że usterka F/F47 a miganie kontrolki świec to przeciwstawne sobie i wykluczające się zupełnie zjawiska.

Opublikowano

Chodzilo mi o uswiadomienie, ze naprawa auta sposobem :"wymienie to a jak nie pomoze to, moze wymienie tamto i tak dalej" jest nie tylko strata czasu ale i pieniedzy. Mozna wymienic w ten sposob polowe auta a tak nie znalezc przyczyny, ktora niekiedy moze okazac sie prozaiczna. Dlatego podstawowa w kazdym przypadku jest diagnostyka a nie bawienie sie we wrozke. Chodzi chyba przeciez o to zeby sobie zycie ulatwiac a nie utrudniac.

Opublikowano

mi tak kolego sie stało nawet podobne sytułacji jak ty nic sie z samochodzem nie dzialo na vaga nie pojechalem a sam nie mam no i najpierw po czasie zaczoł ciezko odpalac na ciepło a po dłuszym czasie pompa wyzioneła ducha

Opublikowano

Może to być jakieś zwarcie, może być problem z silnikiem np. właśnie pompa często powoduje taki błąd.

Obowiązkowo podepnij pod Vaga bo dam sobie rękę uciąć, że wywali jakiś błąd.

Opublikowano

a może coś z imo??

Opublikowano

Jesli juz bawimy sie w zgadywanie usterek i stawianie diagnoz na podstawie mrugajacych kontrolek :wallbash: , to od immo jest osobna kontrolka jesli o to chodzi.

Opublikowano

Jesli juz bawimy sie w zgadywanie usterek i stawianie diagnoz na podstawie mrugajacych kontrolek :wallbash: , to od immo jest osobna kontrolka jesli o to chodzi.

Akurat u mnie (i nie tylko u mnie) takiej kontrolki BRAK, a immo jednak w samochodzie jest. Tu masz szczegóły:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=87194.0

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Ale mówimy o B5 a nie o B6

Opublikowano

Akurat u mnie (i nie tylko u mnie) takiej kontrolki BRAK, a immo jednak w samochodzie jest. Tu masz szczegóły:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_czy_moj_samochod_ma_immobilizer-t87194.0.html

--

Pozdrawiam.

Sławek

Tak, ale watek o ktorym mowisz dotyczy B6.

Opublikowano

Tak, ale watek o ktorym mowisz dotyczy B6.

Mea culpa.

Faktycznie nie zauważyłem, że to o B5 chodzi. Zasugerowałem się tym [ALL] w temacie wątku :embarrassed:

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

To odpal jeszcze raz. U mnie na początku było tak, że kontrolka mrygała raz na jakiś czas a później co drugie uruchomienie silnika. A teraz mryga cały czas. I podepnij pod vaga. Bez tego ani rusz.