Bart-S Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2011 "Bart-S" opis :oklaski: będę może z tym działał Ale mam pytanie czy to połączenie mostka linii K A76 dla zegarów na tym diagramie poniżej jest już zrobione czy trzeba go też dorezać czyli czy trzeba ciagnąć ten kabel od 7 pinu złącza OBD Linia diagnostyczna zegarów jest już podpięta - ten element schematu możesz pominąć Podpinasz tylko diag ze sterownika kontroli ciśnienia (A159). Jeśli masz PDC to możesz wpiąć się w jego wiązkę (K-line PDC też jest na pinie 15 złącza diag).
FANTOMAS Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Linia diagnostyczna zegarów jest już podpięta - ten element schematu możesz pominąć Podpinasz tylko diag ze sterownika kontroli ciśnienia (A159). Jeśli masz PDC to możesz wpiąć się w jego wiązkę (K-line PDC też jest na pinie 15 złącza diag). OK dzięki za info. Tak mam PDC dlatego ten mod byłby u mnie w miarę prosty do zrealizowania i dlatego pyałem się o tą linię K do zegarów bo musiałbym tylko dla niej pruć sporo plastików a tak to tylko boczek bagażnika. Kupiłem fele z czujnikami więc zainteresowalem się tematem tylko że jeszcze nie wiem z którego roku są czujniki (jeszcze ich nie widziałem) a z tego co pisałeś to baterie są na 7lat i to mnie ciekawi czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tej bat. tzn. czy jest demontowalna czy też nie bo na zdjęciach tych czujników w necie nic nie widzę żeby było widać jakąś "klapkę" czy te czujniki są "jednorazowe" ?
Bart-S Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2011 Baterii nie wymienisz (jest zalana w czujniku). Poziom zużycia zależy od trybu pracy - w trybie "Storage" zużywają się o wiele wolniej. Teraz tylko pytanie czy 7 lat deklarowane przez producenta to okres pracy czujnika w normalnym trybie, czy w trybie magazynowym.
FANTOMAS Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 a jak się uaktywnia tryb pracy normalnej względem magazynowej czy czujnik np. wykrywa ruch i wtedy się uaktywnia a gdy "stoi" to jest tryb "storage" ?
ZuKeRs Opublikowano 27 Stycznia 2011 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mysle ze cisnienie powietrza w kole uaktywnia baterie w czujnikach
barrowiec1 Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 próbował ktoś już montować czujniki w b6 z czerwonym wyświetlaczem??? wczesniej było że 'chyba' nie da rady...
Bart-S Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Opublikowano 3 Marca 2011 A niby dlaczego? Przecież masz jeszcze kontrolkę układu ciśnienia na zegarach
wrclaguna Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Jak widziales u mnie pojawila kontrolka na FISIE z przekreslona zolta oponka . Po podpieciu VAGA mam taki blad 01325 brak komunikacji Oczywiscie wszystkie procedury robilem wchodzilem w zegary (17 – Instruments) w adaptacji (10) kanał 61 dodalem +512 a tu takie kwiatki W MENU na panelu tunelowym wciskalem Tyre Pressure i na FISIE nie mam info o Store Pressure i Wheel change Moze cos przeoczylem
Bart-S Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Grzesiu - kodowanie FIS jest OK (w przeciwnym przypadku nie miałbyś wiersza Tyre Pressure w dodatkowym menu). Albo wpiąłeś się nie w tą magistralę CAN (w co raczej wątpię) albo komunikację masz zakłóconą ponieważ nie skręciłeś ze sobą przewodów LOW i HIGH. U siebie masz PDC więc ściągnij lewy boczek, załóż nowe przewody CAN do sterownika kontroli ciśnienia, skręć je i zmostkuj z CAN wiązki PDC (to ta sama magistrala).
wrclaguna Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Mam PDC ale VALEO i nie jest po Canie Na FISIE mam tylko jak na fotce Tak sobie mysle , moze jak zmienialem wzmacniacz antenowy i sterownik od webasta moze cos sie odlaczylo musze to sprawdzic
Bart-S Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Skoro PDC jest nie ori to zostaje jeszcze moduł haka (który z tego co pamiętam masz ori ). Jego CAN to też magistrala "komfort". CAN HIGH - pomarańczowo/zielony (w module haka, kostka 6-pin, pin nr 3 // w module ciśnienia pin 15) CAN LOW - pomarańczowo/brązowy (w module haka, kostka 6-pin, pin nr 4 // w module ciśnienia pin 31)
wrclaguna Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Bedziemy dzialac zrobie jak piszesz i zobaczymy wtedy
maciekpolanica Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Chłopaki pilne pytanie. Czy czujniki 4D0907275 beda dzialaly z modulem 8E0?? Prosze o pilna odpowiedz
Bart-S Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Chłopaki pilne pytanie. Czy czujniki 4D0907275 beda dzialaly z modulem 8E0?? Prosze o pilna odpowiedz To sensory przeznaczone dla A8 - częstotliwość pracy się zgadza ale nie wiem czy zadziałają ze sterownikiem dla A4...
adamooo Opublikowano 9 Czerwca 2011 Opublikowano 9 Czerwca 2011 trzeba rezać takie coś : http://cgi.ebay.co.uk/TYRE-PRESSURE-MONITERING-TPMS-AUDI-RS4-/180514548450?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a07816ae2
audia4a4 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ja u Siebie z tymi czujnikami mam problem a mianowicie ciągle na kompie mi się wyświela komunikat że mam pane w oponach ta czerwona ikonka, kiedyś mi sie tak robiło jak mi ciśnienie spadało w oponach,dopompowałem i było git a teraz pąpie do 3,0 bara (dla testu czy komunikat zniknie) i nic ciągle się świeci co moze być przyczyną że tak świruje??
Bart-S Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2011 Czy w sterowniku "Tire Pressure" zapisał się jakiś błąd? Sprawdź bloki pomiarowe i zidentyfikuj z którym czujnikiem jest problem...
Muskel1 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Tylko w jednej czy we wszystkich wyswietla?
maciekpolanica Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Czy moge kupic wtyczke sterownika 1J0 972 977 D zamiast 1J0 972 977 . Orientujecie sie jaka fachowa nazwe maja te piny w tej wtyczce oraz wtyczce anteny?? Pozdrawiam
Bart-S Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2011 Czy moge kupic wtyczke sterownika 1J0 972 977 D zamiast 1J0 972 977 . Orientujecie sie jaka fachowa nazwe maja te piny w tej wtyczce oraz wtyczce anteny?? Pozdrawiam Trudno powiedzieć - piny na pewno są te same ale kostki mogą różnić się jeszcze mocowaniem (D jest przeznaczona dla sterownika memo).
Rekomendowane odpowiedzi