Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana tunelu z PRZEDLIFT na POLIFT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli tylko poprzez zlutowanie tego ukladu?

Wysyłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Prosciej chyba na ori przekazniku, masz opisane w innym temacie w warsztacie co i jak, autor tematu maxsterr

Opublikowano

Panowie a wie ktos pod jaki przekaźnik orginalnie podłączony jest przycisk świateł przeciwmgłowych tylnych oraz położenia lamp przednich pilna sprawa panowie pomocy

Wysłane z mojego IdeaTab A2107A-H za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Opublikowano

Hehe dzieki za pomoc ale akurat autko stoi u mecha ika ale wielkie dzieki za pomoc napewno mu podesle co by mial mniej :-)

nadziergane z kalkulatora ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobra, przekopałem (chyba) cały temat. Sprawa wygląda tak.Auto mam z 95.r a więć klimatronik na żarówkach i sprężarka sterowana masą. Żeby to wsio działało muszę tak:

- zmienić sterowanie sprężarki na + po stacyjce,

- dołożyć + po włączonych światłach do czarnej małej kostki pod pin 6?

Zapomniałem o czymś?

---------- Post dopisany 19-09-2013 at 23:26 ---------- Poprzedni post napisany 13-09-2013 at 12:49 ----------

Ktoś? Coś?

---------- Post dopisany 25-09-2013 at 10:38 ---------- Poprzedni post napisany 19-09-2013 at 23:26 ----------

Hmmm podpiąłem na próbę klimatronik poliftowy i wsio działa:co:

Daje nawiew na przednią szybę to kompresor ładnie się załącza:decayed:, jedynie to silniczki chodzą głośno. Nie mam problemu z siłą nawiewu, ładnie dmucha

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

potwierdzam :) rocznik '96 avant i też wszystko działa.

Jedyna rzecz to podświetlenie, ale to rozwiązujemy wkładając na pin 6 małej czarnej kostki w klimatroniku czarno-czerwony kabelek który odpięliśmy z silniczka w starej konsoli.

problem z jakim zmagam się obecnie to tunel powietrza pod fotele zawadza i nie umiem upchnąć klimatronika (wchodzi bez wtyczki podgrzewania tylnej szyby.. giął to już ktoś na ciepło??

Opublikowano

Jesteś pewien, że to auto przed liftem :decayed: Twoje podłączenie pasuje idealnie do I liftu, chyba, że ktoś już wcześniej coś tu grzebał...:wink: Te tunele najlepiej wymienić (oba)..

Opublikowano
potwierdzam :) rocznik '96 avant i też wszystko działa.

Jedyna rzecz to podświetlenie, ale to rozwiązujemy wkładając na pin 6 małej czarnej kostki w klimatroniku czarno-czerwony kabelek który odpięliśmy z silniczka w starej konsoli.

problem z jakim zmagam się obecnie to tunel powietrza pod fotele zawadza i nie umiem upchnąć klimatronika (wchodzi bez wtyczki podgrzewania tylnej szyby.. giął to już ktoś na ciepło??

U siebie tak robiłem, bodajże trzeba zrobić 2 wgłębienia i wszystko pasuje.

Grzałem to lutowicą aż się zrobiło plastyczne i delikatnie wepchąłem, żadna filozofia.

Opublikowano

Tak auto napewno przedliftem :decayed:

Też się ucieszyłem że mniej roboty mam :grin:

Swoją drogą ciekawe jak to jest z tą instalacją bo wygląda to tak jakby na dziennej i nocnej zmianie wkładali różne instalacje a to mi do Audi nie pasuje :eusathink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powiedzcie mi jak podpiąć podgrzewanie szyby i lusterek i mnie są 4 przewody: 2 cieńsze białe, 1 gruby biały i 1 gruby biało-żółty. Podpinając to tak jak kolega zrobił czyli gruby biało-żółty pod jedną spinkę, reszta pod drugą, robi mi zwarcie i leci dym z przewodów. Bezpieczniki całe a robi zwarcie gdzieś. Co jest nie tak?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, ja też jestem w trakcie przekładki konsoli, mam mały problem z ogrzewaniem, w starym klimatroniku sam sobie zwiększał intensywność nadmuchu jak silnik złapał temperatury, a tu tego nie ma, sam muszę sobie regulować nadmuchem, trzeba coś kombinować z doprowadzeniem gdzies tego czujnika temperatury w klimatroniku czy jak?

Opublikowano

Jak to jest z tym pionem 6-stym w małej czarnej? co trzeba dołożyć? + po stacyjce czy + po światłach?

Podałem + po stacyjce i nic.... NA starym klimatroniku jest tak:

odpalam auto, klimatronik jasno świeci, klawisze wcale,

włączam światła, klimatronik gaśnie, klawisze ledwo co się świecą:facepalm:

Podpinam poliftowy klimatronik i wyświetlacz świeci jasno a guziki wcale bez względu czy na światłach czy bez:co:

Opublikowano

Witam.

Mam problem z climatronikiem.

Podświetlenie działa bardzo dobrze lecz po wyjęciu kluczyków i wogóle po wyłączeniu świateł działa ono bardzo słabo.

Według mnie nie powinno działać wogóle.

Nie wiecie dlaczego tak jest ?

Opublikowano
Powiedzcie mi jak podpiąć podgrzewanie szyby i lusterek i mnie są 4 przewody: 2 cieńsze białe, 1 gruby biały i 1 gruby biało-żółty. Podpinając to tak jak kolega zrobił czyli gruby biało-żółty pod jedną spinkę, reszta pod drugą, robi mi zwarcie i leci dym z przewodów. Bezpieczniki całe a robi zwarcie gdzieś. Co jest nie tak?

Podlaczasz tylko grube nic wiecej.

Opublikowano

ktoś?

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ----------

a te grube to jak? pod byle który pin?

Opublikowano
ktoś?

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ----------

a te grube to jak? pod byle który pin?

Tak.

Opublikowano

A co moge źle robić z podświetlaniem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i jak nikt nie ogarnął podswietlenia w klimatroniku ??

Ja mam tak jak wielokrotnie napisane w tym poscie wszystko swieci lecz po wlaczeniu swiatel wyswietlacz sie rozjasnia a powinno byc na odwrot :kwasny:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie da się jakoś wyłączyc to chrobotanie z silniczków czy juz zawsze tak będzie ?