Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy podajcie jakis dobry zestaw pod ten kolor

LZ6U

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Potrzebuje pilnie porady w sprawie wyprania foteli materialowych. Chodzi mi o wypranie ich domowym sposobem bez uzycia odkurzacza pioracego. Czy mozecie mi cos polecic dostepnego normalnie w sklepach bo na przesylke juz za pozno !? Sprawa pilna.

Opublikowano

Domowym sposobem, to zrób roztwór vanisha do dywanów, namocz tym gąbkę i heja. Schodzi wszystko, od tłustych plam po krew:D

Opublikowano
No wlasnie wiem o vanishu troche ale tez bardzo negatywne rzeczy :/

woda z szarym mydłem i podstawowe brudy usuniesz

Opublikowano

A w normalnym sklepie motoryzacyjnym co moge dostac ? Chodzi o podrzedny sklep w malej miejscowosci. Kurna bo wlasnie tam bede i bede musial to zrobic :(

Opublikowano

Witam

A jaki kosmetyk polecacie na listwy chrom

Opublikowano
Witam wszystkich

Mam problem. Chciałem kupić szampon do mycia samochodu, ale ilość postów w tym temacie mnie przeraża żeby się przez nie przebić i wybrać coś dobrego. Dlatego proszę o poradę: jaki szampon mam kupić do mycia mojej pięknej czarnej Audi? Zaznaczam, że potrzebuję preparat tylko do umycia samochodu, bo niestety nie mam tak dużo czasu, aby bawić się w te wszystkie pastowania, i mycia po kilka razy (a bardzo żałuję że nie mam na to czasu, bo chętnie bym się tak pobawił).

Chciałbym taki szampon, który nie będzie zostawiał zacieków. Bardzo proszę o poradę.

Duragloss #901 :thumbup1:

A coś tańszego, tak do 80 - 100 zł ?? Jak żona się dowie ile dałem na szampon do auta to ...:)

Opublikowano

ja Tobie wkleiłem Megsa i Surf City Garage więc są raczej poniżej 80 PLNów

Opublikowano

koledzy zapodajcie jakis zestaw pod kolor lz6u

Opublikowano

A co byście powiedzieli o takim szamponie do samochodu: VALETPRO CONCENTRATED CAR SHAMPOO 5L? Cena jest bardzo przystępna i pojemność duża. Za Meguiar's Gold Class albo Surf City Garage Pacific Blue Wash o pojemności 3,8 litra trzeba już wyrzucić około 120 PLN kurcze

Opublikowano

po co kupować takie pojemności??? bez sensu, ja mam Megsa zużytego po 2 latach do niecałej połowy, Surfa kupiłem 1 L i pewnie na długo wystarczy, kupisz litr, zużyjesz a potem można coś innego kupić

Opublikowano

uwierz w moje słowa :)

jak będziesz robił pre-wash to zaoszczędzisz na szamponie i efekt będzie lepszy, trochę testowałem z szamponami wymienionymi przeze mnie, jak dasz za dużo to ciężko będzie wytrzeć do sucha i będą smugi, te szampony są mega wydajne

Opublikowano
Witam wszystkich

Mam problem. Chciałem kupić szampon do mycia samochodu, ale ilość postów w tym temacie mnie przeraża żeby się przez nie przebić i wybrać coś dobrego. Dlatego proszę o poradę: jaki szampon mam kupić do mycia mojej pięknej czarnej Audi? Zaznaczam, że potrzebuję preparat tylko do umycia samochodu, bo niestety nie mam tak dużo czasu, aby bawić się w te wszystkie pastowania, i mycia po kilka razy (a bardzo żałuję że nie mam na to czasu, bo chętnie bym się tak pobawił).

Chciałbym taki szampon, który nie będzie zostawiał zacieków. Bardzo proszę o poradę.

Duragloss #901 :thumbup1:

A coś tańszego, tak do 80 - 100 zł ?? Jak żona się dowie ile dałem na szampon do auta to ...:)

Duragloss jest po ok 35zł/475ml :wink:

---------- Post dopisany at 22:12 ---------- Poprzedni post napisany at 22:10 ----------

Mam w domu dwa samochody do mycia, a czasami jeszcze brat przyjeżdża więc trochę tego szamponu zużywamy.

Tak jak pisze varo, to są koncentraty i średnio nakrętka wystarcza na 10L wody :wink:

Opublikowano

Czy każdy szampon nada się pod pianownice czy do tego należy kupić dedykowany do tego zastosowania?

Opublikowano
Czy każdy szampon nada się pod pianownice czy do tego należy kupić dedykowany do tego zastosowania?

nie każdy szampon się pieni, najlepiej kupić dedykowany do pianownic, 5L około 100zł

Opublikowano

Pod pianownice to piana aktywna do ktorej dodasz trochę szamponu i masz ciekawy efekt:wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...