skovroon Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Uc mozna go zaatakowac czy sie zajezdze?? na to mam black hola i jakis wosk Ręcznie ? Może weź go zaatakuj tym UC na jakimś średnim padzie... Ja jakiś rok temu próbowałem (tak na próbę) na takiej samej maździe tyle że 97r mały panel ciachać UC ręcznie... coś tam szło, różnica była widoczna. Ale jeśli miałbym się brać za całe auto to ruszyłbym na początku mocniej - pad cutting + zielony korek bądź FG500. Myślę że przy tym setupie już wszystko by idealnie zeszło. Nie wiem młody w jakim stanie jest ta "Twoja" maździocha ale ta "moja" była myta od 1997-2011 albo na szczotach w myjni albo szczotką (coś ala taką zmiotką małą) także wyobraźcie sobie co tam było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf_kk Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Panowie co sądzicie o pastach polerskich firmy KOCH-Chemie?? Jaka jest relacja do menzerny/3M w efektywności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_drog Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Uc mozna go zaatakowac czy sie zajezdze?? na to mam black hola i jakis wosk Ręcznie ? Może weź go zaatakuj tym UC na jakimś średnim padzie... Ja jakiś rok temu próbowałem (tak na próbę) na takiej samej maździe tyle że 97r mały panel ciachać UC ręcznie... coś tam szło, różnica była widoczna. Ale jeśli miałbym się brać za całe auto to ruszyłbym na początku mocniej - pad cutting + zielony korek bądź FG500. Myślę że przy tym setupie już wszystko by idealnie zeszło. Nie wiem młody w jakim stanie jest ta "Twoja" maździocha ale ta "moja" była myta od 1997-2011 albo na szczotach w myjni albo szczotką (coś ala taką zmiotką małą) także wyobraźcie sobie co tam było... No wlasnie chyba tak samo byla myta bo swirli wiecej niz w jeziorze troche ja sprobuje zrobic recznie bo nie mam ze soba sprzetu a najwyzej sie umowie na nastepny przyjazd zabiore ze soba sprzet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
variocustoms Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 chyba nie miałem dzisiaj dnia na dobre fotki , 50/50 pacjent Passat B6 korekta 2 stopniowa + wosk, komplet zdjęć będzie po zakończonej robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali S4 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 lakierka to komuś niezbyt poszła na tym pasku:wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Od rana na szybko... 1. Mycie - 2 wiadra, rękawica CarPro, R&S BigApple 2. Suszenie - Fluffy Dryer 3. Plastiki - AP 303 4. Szyby - IPA, RainX 5. Opony - Brillance 6. QD - Megs Last Touch Coś tam chyba nawet się świeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topskun Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Witam, Chciałbym zamówić parę kosmetyków do furki i pytanie czy są jakieś zniżki na Meguiar's Polska - Sklep Online ? Zastanawiam się nad linią Deep Crystal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Witam,Chciałbym zamówić parę kosmetyków do furki i pytanie czy są jakieś zniżki na Meguiar's Polska - Sklep Online ? Zastanawiam się nad linią Deep Crystal Kolejny co się podjarał reklamą megsa poczytaj trochę ten temat i kup coś co na prawdę działa a kosztuje nie raz dużo mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topskun Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Nie podjarałem tylko szukam czegoś pewnego, a to się właśnie pewne wydaje. Jeśli masz coś podobnego to chętnie wysłucham porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Nie podjarałem tylko szukam czegoś pewnego, a to się właśnie pewne wydaje. Jeśli masz coś podobnego to chętnie wysłucham porady Takie środki na lakierze Audi nic nie wskórają, wszystko zależy w jakim stanie masz lakier i jaki kolor, jak w miarę ok i chcesz go tylko odświeżyć to zastanów się nad Poorboy's World Black Hole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topskun Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Lakier jest po polerce u lakiernika ale od myjni widać swirls'y w pełnym słońcu i jest trochę plam po ptasich odchodach Kolor czarna perła phantom black LZ9Y - gangsterski ale cholernie ciężki to utrzymania w czystości. Chciałbym delikatnie odświeżyć kolor, czas na korektę lakieru i detailing przyjdzie po zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Lakier jest po polerce u lakiernika ale od myjni widać swirls'y w pełnym słońcu i jest trochę plam po ptasich odchodach Kolor czarna perła phantom black LZ9Y - gangsterski ale cholernie ciężki to utrzymania w czystości. Chciałbym delikatnie odświeżyć kolor, czas na korektę lakieru i detailing przyjdzie po zimie Strach się bać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topskun Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Nie znalazłem u siebie dobrego zakładu który robi polerkę więc padła opcja żeby to wykonać u sprawdzonego lakiernika który maluje dla ASO Audi wyszło OK tylko na długo to nie starcza, przyjdzie czas się zrobi to porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Nie znalazłem u siebie dobrego zakładu który robi polerkę więc padła opcja żeby to wykonać u sprawdzonego lakiernika który maluje dla ASO Audi wyszło OK tylko na długo to nie starcza, przyjdzie czas się zrobi to porządnie Nie starcza na długo bo lakiernik część rys zamaskuje, umyjesz auto kilka razy, wypełniacze się wymyją i jest to samo co było tylko w gratisie doszła kupa hologramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topskun Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Człowiek uczy się na błędach:kwasny: na razie w domowym zaciszu sobie odświeżę lakier dostępnymi środkami, a później jak wspominałem oddam na kurację do dobrego autospa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Znajomy jak się nie mylę to w Opolu zajmuję się detailingiem i jak tylko znajdę na niego namiary to podeślę, mogę z czystym sumieniem polecić, robi baaardzo fajnie, zgodnie ze sztuką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topskun Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 O tym mówisz? AUTO KOSMETYKA AQUA Myjnia Ręczna, Myjnia samochodowa, pranie tapicerki, czyszczenie tapicerki, renowcja lakieru, komplekoswe czyszczenie samochodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 O tym mówisz?AUTO KOSMETYKA AQUA Myjnia Ręczna, Myjnia samochodowa, pranie tapicerki, czyszczenie tapicerki, renowcja lakieru, komplekoswe czyszczenie samochodów. Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topskun Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Raz tam myłem autko i wyszło ok, pytałem też o korektę lakieru to cały wóz ~700PLN trzeba będzie skorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Raz tam myłem autko i wyszło ok, pytałem też o korektę lakieru to cały wóz ~700PLN trzeba będzie skorzystać Arek wie co robi Cena też, pewnie jak się zdecydujesz to zawsze można się dogadać i coś urwać z ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi