Pawlo 2004 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 No i pasuje idę właśnie myć autko więc zaraz nałożę NXT na szyby
skovroon Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 idę właśnie myć autko więc zaraz nałożę NXT na szyby w Niedzielę ? Bój się Boga :decayed:
Pawlo 2004 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Wczoraj cały dzień w padał deszcz a w UK światek piatek czy niedziela to i tak jeden i taki sam dzień nie jestem jedyny na moim osiedlu który myje tu auto w niedziele
Młody_drog Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Ja głównie w niedziele myję Normalka w tym kraju
Pawlo 2004 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Ja głównie w niedziele myję Normalka w tym kraju Dokładnie to norma i nikt sobie tu nic nie robi z niedzieli, po prostu dzień jak codzień
slepy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Panowie orientujecie sie może ile ml, Ultimate Compound, potrzeba na auto?, tak zeby go w miarę ładnie zrobić, zastanawiam sie nad samplerem 100ml, i kminię na ile on starczy
variocustoms Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 UC kosztuje ok 60 zł i warto kupić całą butelkę, zawsze możesz użyć kilka razy i ew. do korekty z doskoku
slepy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 UC kosztuje ok 60 zł i warto kupić całą butelkę, zawsze możesz użyć kilka razy i ew. do korekty z doskoku no wiem, tylko złożyłem już zestawik, i na UC braknie , i tak kminię nad testerem
variocustoms Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 użyj UC na jednym elemencie i zobacz jaki jest efekt, zanim kupiłem do siebie UC sprawdzałem Auto Glym'a i Swirl-X'a z Megs'a no i UC, wybrałem UC bo był najlepszy efekt, odczekasz trochę, odłożysz i na 99% kupisz całą flaszkę UC
slepy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 użyj UC na jednym elemencie i zobacz jaki jest efekt, zanim kupiłem do siebie UC sprawdzałem Auto Glym'a i Swirl-X'a z Megs'a no i UC, wybrałem UC bo był najlepszy efekt, odczekasz trochę, odłożysz i na 99% kupisz całą flaszkę UC no i chyba odpuszczę narazie ten tester, i po następnej wypłacie dokupię UC :gwizdanie: a jakiego szamponu używasz?, zastanawiałem sie nad NXT, ale może bym sie skusił na coś innego
variocustoms Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Gold Class'a i powiem tak, szampon super ale tylko po dokładnym osuszeniu, no i nie trzeba używać gumowej rękawicy jak przy innych szamponach, ręka czysta i pachnąca, kupiłem w zeszłym roku dużą butlę i na razie zeszło ok 1/5 przy tak dużym aucie
slepy Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Gold Class'a i powiem tak, szampon super ale tylko po dokładnym osuszeniu, no i nie trzeba używać gumowej rękawicy jak przy innych szamponach, ręka czysta i pachnąca, kupiłem w zeszłym roku dużą butlę i na razie zeszło ok 1/5 przy tak dużym aucie właśnie myślałem o NXT, ale podobno gryzie się z nikturymi woskami , chyba wezmę Gold Classa właśnie , bo wosk wezmę chyba Dodo Juice Purple Haze, bo wyciąga głebie z ciemnych kolorów
variocustoms Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 ja mam Dodo Orange Crush, bordo kolor robi się jeszcze bardziej głęboki, nie mówiąc już o zapachu pomarańczy
Michał Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Miałem małą przerwę w śledzeniu nowości Megs'a, a czas uzupełnić zestaw kosmetyków I teraz pytanie: jest sens stosować Meguiar's Ultimate Polish po Ultimate Compound? Czy będzie to dublowanie środków? A może zostać przy sprawdzonym zestawie UC+DC2? Ogólnie na ten sezon do lakieru szykuję: -szampon NXT Generation Car Wash -glinka Smooth Surface Clay Kit -polerka Ultimate Compound -DC2 albo Ultimate Polish (?) -wosk NXT Generation Tech Wax 2.0
Pawlo 2004 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 DC2 do srebrnego auta to wyrzucony pieniądz, wiem bo mam i nie widac roznicy ale jak zrobiołem bratu czarnego Peugota 306 to gały wyleciały mi z orbity Reszta jak najbardziej sie przyda i będziesz zadowolony
Michał Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Wiem że na srebrnym to i tak doopy nie urwie, ale czym sprawić żeby ten połysk był taki... jakby bardziej mokry?
Pawlo 2004 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Najlepszym woskiem na jasne kolory jest #16 tak przynajmniej piszą, ja mam NXT 2.0 i właśnie #16 ale róznicy powalającej nie widzę. Tak więc srebrny jest fajnym kolorem bo brudu nie widać, mikro rys tez nie ale żeby bawić się na srebrnym w detaling to już gorzej Ja zdecydowanie lubie ciemne kolory np. taki jak miałem poprzedniej A4 widocznej w podpisie ale wszystkiego miec nie można.
slepy Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Miałem małą przerwę w śledzeniu nowości Megs'a, a czas uzupełnić zestaw kosmetyków I teraz pytanie: jest sens stosować Meguiar's Ultimate Polish po Ultimate Compound? Czy będzie to dublowanie środków? A może zostać przy sprawdzonym zestawie UC+DC2? Ogólnie na ten sezon do lakieru szykuję: -szampon NXT Generation Car Wash -glinka Smooth Surface Clay Kit -polerka Ultimate Compound -DC2 albo Ultimate Polish (?) -wosk NXT Generation Tech Wax 2.0 musisz brać wszystko z Megsa? VArio, jaką Ty masz glinkę? Blit Hamber?
Michał Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 musisz brać wszystko z Megsa? nie, ale Oskar ma niezłe ceny na Megs'a szampon, UC i wosk został mi z zeszłego sezonu, teraz to takie uzupełnienie zestawu A czemu pytasz? Proponujesz coś lepszego?
Bulczas Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Muszę pośledzić ten wątek trochę bo trzeba skompletować jakiś zestaw Usunąć te asfalty, owady i inne ustrojstwa z lakieru :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi