Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie długo jest zlot letni :)

Może zrobimy pomiary i sprawdzimy co gdzie i ile :gwizdanie:

Niektórzy całą Polskę przejadą :)

no jasne i co nie którzy będą jechac 20 godzin z południa aby spalanie było jak najmniejsze :naughty: Ja to mam gdzies będe jachał co by jak najszybciej dojechac :naughty:

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

stary ja mam w d*p... te wasze pomiary :polew:

ja będę walczył o najwyższe spalanie w drodze na zlot :naughty:

Opublikowano

stary ja mam w d*p... te wasze pomiary :polew:

ja będę walczył o najwyższe spalanie w drodze na zlot :naughty:

pięknie kolegę traktujesz :evil:

Opublikowano

U mnie w innej bryczce(diesel) skończyło sie lawetą i kilku godzinnym postojem u mechanika (diesle malo palą ale do zera nie polecam fakt:wink4:)

A ja moze pojade z wiatrem to moze cosik spadnie spalanko, pierwsze testy juz w sobote 2000km po górkach i dolinkach mam nadzieje na 9, a jak do Polszy to licze nawet na 7,5l ( czy to jest możliwe, hmmm :no:)teraz od 10 do 14l na miescie.

Opublikowano

a ja na 53 literkach robie 530-580km. Przewaga jazdy spokojnej i to jest odcinek 13km do pracy noi czasami troche miasta ale przewaznie to trasa. Nikt nie wierzy, że mało mi pali ale cuż tak tylko napisalem może ktoś ma podobny silnik i sie pochwali, że 2.8 to nie jest aż tak straszny smok. Czytam tutaj na forum i sie przerazilem, że ktorys robi tyle kilometrow z 1.6 silnikiem. Chyba coś jest nie tak z tym silnikiem, podpioł bym do Vaga bo :shocked: szok normalnie.

Opublikowano

Ja dzis porownywalem spalanie z lukaszr-em.

Ten sam odcinek, to samo tempo, on 5.6 ja 7.4 :)

Opublikowano

Ja dzis porownywalem spalanie z lukaszr-em.

Ten sam odcinek, to samo tempo, on 5.6 ja 7.4 :)

i tu zapewne leży problem naszych rozważań :)

Opublikowano

Trasa Lublin-Jastarnia-Lublin ~1200 km - 9.1/100, 3 osoby i cały bagażnik zapchany. No ale ekonomiczna jazda nigdy nie była moją mocną stroną :)

Opublikowano

Trasa Warszawa-Olsztyn -> prędkość 120-140km/h -> spalanie 7.2/100, powrót Olsztyn-Warszawa -> prędkość 100-110km/h -> spalanie 6.4/100km , 2 osoby i cały bagażnik zapchany, na dachu 2 rowery.

Po przejażdżce z rowerami na dachu stwierdzam, że bez wirusa to się nie obędzie. :)

Opublikowano

rutkap a ile Ci pali po mieście, ostatnio trasa katowice warszawa 40% reszta w wawie po mieście 60% - śednie spalanie wyszło 7.2 ... też tak masz :mysli:

Opublikowano

szczecin-rzeszów 6.7L. rzeszów -warszawa-szczecin 6.9L, srednia predkosc 79Km/h

Opublikowano

moim 1.9TDI 98 rok 110 KM automat przy dość dynamicznej jeżdzie na baku przejechalem z Essen do Olsztyna (warm-mazur) :> tj.1150 km

w miescie jeszcze nie wiem bo przygotowuje go do rejestracji wiec jeszcze napisze jaki bedzie wynik

pzdr

Opublikowano

moj pali 6,5 l roby w jezdzie mieszanej (pól na pół) i z włączona klima,

trasa max predkosc kolo 140

Opublikowano

MRoger po mieście potrafi 8.5 - 9 literka jak jeżdżę agresywniej , a jak spokojnie to 6.5 - 6.8 l.

Ogólnie jeżeli jeżdżę po mieście to na baku spokojnie zrobię 900km, jeżeli trasa to spokojnie 1150km ( i jeszcze było ze 2 litry ropki) z czego polowa ze średnia 160km/h (po niemieckich autostradach ) a druga połowa z prędkością 100-120 km/h w porywach ( po polskich "autostradach" )

Opublikowano

2,5 TDI 163 PS , 2002 r. Trasa Warszawa - Olsztyn 4 osoby + bagaznik , srednio 120 km/h , srednie spalanie ok 9 litrow,

1 mandat , 10 pkt , 500 zl (156/90) ;( podkrecala mnie policyjna meganka 2,0Turbo 220PS :disgust:

ale ostatnio dalem sie przejechac mamie :)

wyrobila srednia 6,7l :shocked: gdzies na odcinku od Grudziądza do Wladyslawowa

na pelnym baku ok 900 km

Opublikowano

w ubiegły weekend też robiłem trasę Wawa-Olsztyn-Wawa i widziałem jak śmigają tymi megankami, z tyłu od wydechu cały zderzak obkopcony, na szczęście zaopatrzyłem się w CB i już na wyjeździe z Wawy wszystko było wiadomo gdzie misiaczki latają :evil:

Opublikowano

No i jak widać po tych postach jak się nie depta to ropy tak szybko nie ubywa :)

Pozdro 4 @LL

Opublikowano

rutkap 900 km po mieście w morde jeża piękny wynik, gdybym nalał do bagażnika to bym tyle może przejechał :>

musimy trochę uściślić pojęcia średnia prędkość, bo fakt, że przej jakiś czas przemieszczamy się z taka prędkością nie sprawia, że taka jest średnia :wink4:

średnia z baku 160 to było by coś :wink4:

Opublikowano

KmK chodziło o średnią prędkość z połowy tej trasy 1150km czyli coś ponad 500km - tyle akurat leciałem w Niemczech z Bawarii do Polski ze świeżo zakupioną Niunią :rolleyes:

Opublikowano

AJM po programie trasa Pleszew-Tarnobrzeg 370km godz. 14:00-19:00, spalanie na poziomie 6l/100km.