Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL A4] Spalanie, osiągi, ile km na baku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trasa: 6.3 l/100km

Miasto:7-8 l/100km

Po czipsie:

Trasa: 6.1 l/100km

Miasto:7,5-8.5 l/100km

Największa średnia za jeden bak to 8.93 :evil:

Największe spalanie w trasie - 7.5 (160-180 km/h) (Polska-Dania-Polska)

Letnie butki ma troche ciężkie, 18''/235.

Średnia arytmetyczna spalania ze wszystkich średnich wynosi 7.13, głównie miasto.

Obecnie na zimówkach 15'' w 3miasto robię ponad 900km :cool1:

Wniosek. Jak jest zabawa to pali dużo, ale ponad 1100 km na baku też zrobi, kiedy trzeba.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 622,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

aec30596af7db3d5med.jpg

to jest najmiejsze jakie mi sie udało uzyskac :P na 70 km :) ale naprawde sie zmęczyłem

Opublikowano

moja spala w miescie (praca-dom) przy tych obecnych temp. 13 L/Pb wydaje mi sie ze jest znośnie :naughty:

Opublikowano

Moja furka pali malo koledzy LPG -miasto-10 ltraska 8 l .jazda umiarkowana :)pozdro z KAZIKA DOL.[br]Dopisany: 14 Grudzień 2008, 13:12_________________________________________________

Moja furka pali malo koledzy LPG -miasto-10 ltraska 8 l .jazda umiarkowana :)pozdro z KAZIKA DOL.

:>
Opublikowano

u mnie trasa srednio 6.2.ale podczas tankowania do pełna byłem zaskoczony komp pokazywał20 km do konca a weszło ledwie 56 litrów.co jest grane :kox:ktoś miał coś podobnego? :wallbash:

Opublikowano

Ja teraz swoim pazdziochem na zbiorniku zrobiłem 650 km do zapalenia sie komornika i wszystko po miescie to chyba norma :gwizdanie:

Opublikowano

Bosze moj smok wział ostatnio 15l/100 - no ale krótkie trasy i zima w końcu... :confused4:

Opublikowano

:shocked:

O masakra..

Opublikowano

Moja pobiła rekord poprzedniej zimy, 13,5/100, ale duuużo grzała na postoju i ciągle krótkie trasy po mieście. Póki co w 10 się mieszczę na 70% miasto.

Opublikowano

Bosze moj smok wział ostatnio 15l/100 - no ale krótkie trasy i zima w końcu... :confused4:

:shocked:

O masakra..

hmm cóż sie dziwic krótkie dystanse , multitronic , benzynka :gwizdanie:

Opublikowano

Hmmm dziś 14,5 było... :naughty: ale tak się nie da jeździć kark boli od hamowania i przyspieszania :polew:

Opublikowano

:shocked: moja 2,6 L bierze mi 13- 13,5 Pb. w miescie na odcinkach praca dom- jakies 4 km w jedna strone- przy obecnych temperaturkach

Opublikowano

:shocked: moja 2,6 L bierze mi 13- 13,5 Pb. w miescie na odcinkach praca dom- jakies 4 km w jedna strone- przy obecnych temperaturkach

Autem wyjeżdzam średnio 1-2 razy w tygodniu i jade ok. 5km. :>

Od kupna w czerwcu zrobiłem aż ... 4500km (raz zaszalałem i pojechałem nad morze) :polew:

Wiec to 15l kompletnie mi nie wadzi

ps.

Nie moja wina że mieszkam w centrum i wszędzie chodzę pieszo (z pracą włącznie).

Opublikowano

Ja teraz swoim pazdziochem na zbiorniku zrobiłem 650 km do zapalenia sie komornika i wszystko po miescie to chyba norma :gwizdanie:

Cholera a ja myślałem że tylko mój tak żre .. :(

Wygląda na to że AJM to niezbyt oszczędna jednostka w porównaniu z innymi 1.9

szczególnie jak ma 160 kucy :decayed:

i właściciela z ciężką nogą :gwizdanie:

Opublikowano

to jeszcze ja walnę OT

wczoraj wpełzałem się do Trójmiasta o godzinie 15:30... podobno wtedy jeszcze małe korki... w 1,5 godziny przejechałem jakieś 2 km a ponieważ miałem kupę czasu to sobie myślałem jak Ci ludzie mogą tak egzystować - przecież to 1/4 życia w korkach!... nie ma się co dziwić że na wiochy wszyscy uciekają...

... a ogłoszenia sprzedaży samochodów z takich aglomeracji będę omijał szeroooooooookim łukiem... chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

Opublikowano

to jeszcze ja walnę OT

wczoraj wpełzałem się do Trójmiasta o godzinie 15:30... podobno wtedy jeszcze małe korki... w 1,5 godziny przejechałem jakieś 2 km a ponieważ miałem kupę czasu to sobie myślałem jak Ci ludzie mogą tak egzystować - przecież to 1/4 życia w korkach!... nie ma się co dziwić że na wiochy wszyscy uciekają...

Ja tak codziennie do roboty i z roboty :wallbash: busem z typami ,którzy chcą jednego,za palić,ale w mim aucie się nie pali :decayed:
Opublikowano

Jestem w szoku, zmieniłem świece i z 15l/100km spalanie spadło do 11,5 :decayed: czy to możliwe? (miasto, korki, krótkie trasy)

Opublikowano

Bardzo mozliwe.. :)

Opublikowano

Ja się zastanawiam co jest u mnie, ostatnio trasa miasto 50/50 i 11l na stacji. Jeździłem w miarę spokojnie (bez przesady), auto trochę grzało na postoju, ale nie jakoś bardzo dużo. Świece mają 30-40kkm, od wymiany filtrów i oleju minęło z 7kkm. Całe szczęście, że chociaż paliwo tanie.

Opublikowano

2 x trasa Elblag - Gdansk (predkosci 120-140) a reszta Gdansk na krotkich odcinkach (z Gdanska Glownego do Wrzeszcza) i mam srednia ~7l/100km (wychodzi 6,7xx ale wole zaokraglic do 7) z tym, ze na noc samochod mam w garazu podziemnym gdzie jest dosc cieplo, wiec to pewnie wplywa na rozgrzewanie sie silnika po nocy dosc mocno.

ps. w najlepszym wypadku w warunkach okreslonych wyzej wyszlo mi 6l/100km ale taka kapelusznicza jazda nie dla mnie ;) najczesciej wlasnie na 68l (czyli na baku B6) robie troche ponad 1000km i wtedy jestem gdzies w polowie rezerwy.