Madas Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 A ja zimą koło 13, ale nie mam fisa :> to skąd wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jadę na stację patrzę ile litrów weszło, później dzielę przez ilość kilometrów na liczniku dziennym skasowanym przy poprzednim tankowaniu i już wiem ile mi pali. Zawsze rachmistrz byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek88 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Jadę na stację patrzę ile litrów weszło, później dzielę przez ilość kilometrów na liczniku dziennym skasowanym przy poprzednim tankowaniu i już wiem ile mi pali. Zawsze rachmistrz byłem Też tak zawsze robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 To ile Wam pala w miescie 3.0TDi? Bo 400km to malutko... Ja robie 550-600 w miescie, a podobno 3.0TDi jest oszczedniejsze niz 2.5. oszczędniejsze? kurcze pierwsze słyszę no ostatnio mam cały czas na fisie srednie jakieś 14l/100 km :gwizdanie: kolega Kr54321 ma serię z Tipem Oniakowi pali mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek88 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 To ile Wam pala w miescie 3.0TDi? Bo 400km to malutko... Ja robie 550-600 w miescie, a podobno 3.0TDi jest oszczedniejsze niz 2.5. oszczędniejsze? kurcze pierwsze słyszę no ostatnio mam cały czas na fisie srednie jakieś 14l/100 km :gwizdanie: kolega Kr54321 ma serię z Tipem Oniakowi pali mniej 14l/100 w mieście przy 3.0TDI?? Koszmar :wallbash:A chciałem na takiego zbierać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 14l/100 w mieście przy 3.0TDI?? Koszmar :wallbash:A chciałem na takiego zbierać... pamietaj miasto miastu nie równe to raz , oczywiscie jest w stanie spalic nawet 7,5 litra na trasie a i w miescie zdarzało mi sie spalanie rzedu 9-10 litrów wszytsko jest zalezne od warunków nogi kierowcy itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek88 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 pamietaj miasto miastu nie równe to raz , oczywiscie jest w stanie spalic nawet 7,5 litra na trasie a i w miescie zdarzało mi sie spalanie rzedu 9-10 litrów wszytsko jest zalezne od warunków nogi kierowcy itd Przypuszczam, że w Gdańsku korki są nie mniejsze niż w Kraku Na trasę mam inne auto, jeśli już przyjdzie gdzieś jechać. Ale 9-10 brzmi troszkę lepiej. Pewnie przy mojej nodze w trybie oszczędności zrobiłbym 8,5-9 w dzień po mieście. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeks Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 400 km na baku :gwizdanie: tylko miasto ostatnio Cuber,przestań straszyć ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 400 km na baku :gwizdanie: tylko miasto ostatnio Cuber,przestań straszyć ludzi Cuber ma ciezka noge i chyba czesto jezdzi (tzn stoi) w szczycie :gwizdanie: Nieraz nieoplacalne jest gniecenie w miescie bo to wcale nie przyspieszy przejazdu(czerwona fala jechac ciagle nie pozwala :naughty:) a moze tylko zwiekszyc spalanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Cuber,przestań straszyć ludzi nikogo nie strasze pisze jak jest :gwizdanie: Nieraz nieoplacalne jest gniecenie w miescie bo to wcale nie przyspieszy przejazdu(czerwona fala jechac ciagle nie pozwala :naughty:) a moze tylko zwiekszyc spalanie . hmmmm a kto mówi o "gnieceniu" w miescie podczas szczytu ? ? wyjeźdzasz rano stoisz w korkach, wracasz popołudniem stoisz w korkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 nie no jasne jak sie stoi dlugo w korkach to spalanie rosnie oczywista sprawa. Trzeba by raczej pomyslec nad... zmiana trasy, aby ich unikac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 nie no jasne jak sie stoi dlugo w korkach to spalanie rosnie oczywista sprawa. Trzeba by raczej pomyslec nad... zmiana trasy, aby ich unikac w Krakowie ? nie da rady :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mmcv Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 nie no jasne jak sie stoi dlugo w korkach to spalanie rosnie oczywista sprawa. Trzeba by raczej pomyslec nad... zmiana trasy, aby ich unikac w Krakowie ? nie da rady :gwizdanie: cos o tym wiem :gwizdanie:, fakt nieraz nie da sie nic zrobic . Zalezy gdzie sie mieszka i gdzie pracuje Spalanie 14 przy 3.0 to znow nie jakies nie widomo co da sie zyc p.s. ewetualnie przerzucic sie na bmw z fukcja wylaczania silnika podczas postoju - sakramencko redukuje spalanie w miescie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuber Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 ale czasami jest 12 a czasmi 10 wiec spokojnie 14 to wyjatek mowa oczywiscie o miescie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 MI ostatnio 7,3 l/100 na krótkich przejazdach głównie i na zimnym silniku. Cuber 12 po Kraku to chyba nieźle. U mnie pewnie by paliło z 10 max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRazny Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 ale czasami jest 12 a czasmi 10 wiec spokojnie 14 to wyjatek mowa oczywiscie o miescie Ciekaw jestem jak by się prezentowało na tle tych 14 litrów ON spalanie S4 lub RS4?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 17-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malik Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 S4 B7 2006 W trasie udało mi się zejść do 11.2 W mieście przy spokojnej jeździe 13-14 Przy szaleństwach albo koszmarnych korkach podchodzi pod 17 Bączki na śniegu 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeks Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Przy szaleństwach albo koszmarnych korkach podchodzi pod 17 dla mnie rewelka ,przy ostrej jeździe,z takimi osiągami 17 to wręcz śmieszne spalanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malik Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Niestety o spalaniu 4.2 V8 wypowiadaja się najczęściej ludzie, którzy nigdy nie użytkowali takiego silnika. Stąd te legendy o spalaniu ponad 20l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi