Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za pomoc :)

Powiedzcie mi jeszcze jedno: jeżeli zaleję motulem z normą 506.01 a poprzednio wlany był może 507.00 lub 505.01 to czy w czymś to przeszkodzi?

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie mam :audi: a4 1.9 TDI 131km 2002r jaki polecacie mi olej? w niedługim czasie muszę wymienić a chcę być zadowolony i proszę o radę :)

Opublikowano

Jest napisane na górze strony WILEKIMI CZERWONYMI LITERAMI :wallbash:

Opublikowano

wszyscy polecają motula,właśnie taki zamówiłem tylko zastanawiam się czy przed wymianą nie dodać tego środka czyszczącego ponieważ auto było serwisowane w trybie longlife,czy aby nie rozszczelni silnika

Opublikowano

Nic Ci się nie rozszczelni.Jeżeli auto jeździło na pełnym syntetyku i teraz też wlejesz pełny syntetyk tylko innej firmy to nic nie szkodzi a środek czyszczący dobrze wlać swoją drogą żeby wypłukać wszystkie syfy.

Opublikowano

Nic Ci się nie rozszczelni.Jeżeli auto jeździło na pełnym syntetyku i teraz też wlejesz pełny syntetyk tylko innej firmy to nic nie szkodzi a środek czyszczący dobrze wlać swoją drogą żeby wypłukać wszystkie syfy.

od oleju to wiem że nic nie będzie,mialem na mysli ten srodek

Opublikowano

Ja wlałem i już ponad 30 tys.km od tego czasu zrobiłem i wszystko jest :good:

Opublikowano

ok.dzięki to i ja profilaktycznie zastosuje

Opublikowano

hej,ja leje-shel 10w-40,juz od 3lat taki leje i jest ok polecam i pozdro

Opublikowano

... a ja odsyłam do oficjalnej dokumentacji techn. koncernu VAG , gdzie tego oleju nie ma na liście spełniających specyfikację 505.01 i nie ma też mowy o zamienianiu jej na wyższą 507.00 , a to że na swojej stronie Mobil zaleca to ich bajka

norma 507.00 weszla dopiero po wprowadzeniu DPF.

poniewaz jest to jedyny olej ktory jest dopuszczony do stosowania z DPF, a nie wszyscy stosuja LL, oraz DPF to nie tylko PD, musi spelniac wszystkie normy wstecz a wiec i 505.01 oraz 506.01

Opublikowano

Posiadam Audi a4 2,5TDI 150PS i chciałbym się dowiedzieć jaki olej zastosować???

Opublikowano

Posiadam Audi a4 2,5TDI 150PS i chciałbym się dowiedzieć jaki olej zastosować???

przeczytaj trzeci punkt w pierwszym poście tego wątku :rolleyes:

Opublikowano

Dobrze ,ale gdzie mogę się zaopatrzyć w olej MOTUL

Opublikowano

Ja jeżdżę cały czas na Castrol 5W-30 i jest wszystko :good: moja audiczka ma już przekręcone 175tyś/km i jak narazie jest wszystko OK. A olej wymieniam średnio co 3,5 miesiąca :kwasny:

Opublikowano

Dzięki PIECHOL na pewno skorzystam :) :)

Opublikowano

mam pytanie jak sprawdzić czym samochód został zalany w fabryce??? Na stronach www gdzie wpisuje się VIN i wyskakują info o aucie jest tylko norma ztego co kojarzę a jaki dokładnie typ oleju nie ma.....

"Castrol SLX Professional Powerflow VW Longlife III 5W-30 stosowany przez ASO" - czy coś takiego leją też w fabryce jak w ASO???

Chodzi o silnik BRE 2.0 TDI. Pzdr

Opublikowano

"Castrol SLX Professional Powerflow VW Longlife III 5W-30 stosowany przez ASO" - czy coś takiego leją też w fabryce jak w ASO???

myślę że na pewno :wink4:

Opublikowano

myślę że na pewno :wink4:

to jakby tak lać i teraz to będzie dobrze??? oczywiście wymiana co 10 max 15 tys.

zalałem z 4 tys. km temu Mobilem 1 ESP Formula 5W-30 507.00 i się zastanawiam czy nie wrócić do fabrycznego....