skrab Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 I jeszcze ten temat się toczy o olejach?
Janek Janek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 :facepalm::facepalm::facepalm:nie wiem czy sie smiać czy płakać wlej płukanke, zlej syf, zalej dobry olej i po temacie Na początek zrobię jak mi doradzili w warsztacie, jak serduszko w mojej A4 będzie biło prawidłowo to po 5000 zrobię płukanke i nowy olej. Myślę że nic złego się nie stanie jak zrezygnuję z tego płukania na obecną chwilę Muszę wszystko wykonać w warsztacie, może okazać się że silnik będzie mocno uszkodzony i opinia warsztatu jest mi bardzo potrzebna do rozpoczecia procedury w sądzie o unieważnienie umowy kupna-sprzesaży lub obniżenia ceny auta o koszt remontu kapitalnego. Byłem dzisiaj u adwokata, wszystko przeanalizował i jeśli autko bedzie miąło wady to mam sprawę wygraną
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 kto pracuje w tym warsztacie ? Ździchu, Edek, Stachu ? wszystko roczniki 60+ ? jezeli tak to nie mam pytań Kolego jak chcesz byc powaznym człowiekiem i nie chcesz sie narazac na szyderstwa ze strony forumowiczów zrób tak jak Ci napisałem w przeciwnym razie dostaniesz rady które narażą Cie na straty ja tez jestem mechanikiem, od wielu wielu lat i nigdy nie doradzam ludziom rzeczy o których nie mam bladego i nikłego pojęcia
Janek Janek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 A może być płukanka obojętnie jaka, bo pytałem dziś w sklepie i była jakaś polska do diezla za 25 zł - pisało wlać całość do silnika, ale nie pisało do jakiego czy 1.9 czy 2.5 była też taka za 12 złotych i pisało wlać do misy olejowej 300ml na 4-6 litrów oleju. Czy warsztat zgodzi się bym im mówił co i jak mają robić u siebie ? mają swoje doświadczenie i robią po swojemu, a tak jak bedzie coś nie tak to powiedzą "robiliśmy jak pan chciał" - no nie wiem co zrobić ale z tym płukaniem Mobilem 10W-40 to chyba nie jest bardzo źle żeby tylko przemyć syf z oleju Lotos i nawiązać do syntetyku.
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 w warsztacie mają zrobic tak jak sobie życzysz a nie jak sobie barany wymyslą jak nie beda chcieli zmieniasz warsztat, proste ? proste płukanke filtry oleje zamów od forumowego Kolegi Dzik dostawa w 24 h
Janek Janek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No dzięki za pomoc. To chyba się wstrzymam z tym warsztatem. Czy możecie polecić jakiś dobry warsztat na terenie Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza. Warsztat który ma wszystko co potrzeba, to co jest polecane na forum. Jak zamówię tu na forum i pojadę z tym wszystkim to jak mi policzą za robociznę w warsztacie
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 policzą Ci roboczogodzine, plus-minus ale i tak bedzie Ci sie opłacac kupuj u Dzika i jedz na wymianę popytaj na sląskich spotach do kogo warto jechac
baszmak7 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 podwójny Janku zmień warsztat,masz audi- nie poloneza
skrab Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 No dzięki za pomoc.To chyba się wstrzymam z tym warsztatem. Czy możecie polecić jakiś dobry warsztat na terenie Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza. Warsztat który ma wszystko co potrzeba, to co jest polecane na forum. Jak zamówię tu na forum i pojadę z tym wszystkim to jak mi policzą za robociznę w warsztacie Wymień sobie sam to będzie najprostsze rozwiązanie przecież to żadna filozofia
Pretor Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Janek Janek No dzięki za pomoc. To chyba się wstrzymam z tym warsztatem. Czy możecie polecić jakiś dobry warsztat na terenie Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza. Warsztat który ma wszystko co potrzeba, to co jest polecane na forum. Jak zamówię tu na forum i pojadę z tym wszystkim to jak mi policzą za robociznę w warsztacie Na Śląsku mogę Ci polecić warsztat Danecki w Piekarach Śląskich. Robią tyko auta z grupy VAG. Dobry warsztat .
Janek Janek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Dzięki za namiary na warsztat. Znalazłem bardzo ciekawy artykuł na temat właściwości i doboru oleju silnikowego Polskie Stowarzyszenie Czterokołowców - ATV Polska
Pretor Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 O leju Amsoil już trochę było, jednak ciekawi mnie co myślicie o takim oleju Amsoil: ZmienOlej.pl - sklep z twoimi olejami
dzik Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 O leju Amsoil już trochę było, jednak ciekawi mnie co myślicie o takim oleju Amsoil:ZmienOlej.pl - sklep z twoimi olejami zbiera bardzo pochlebne opinie i na pewno jest ciekawą alternatywą dla wszystkich chętnych szukających wysokiej jakości środków smarnych. od jakiegoś czasu nasi klienci mogą zakupić te oleje w najniższej cenie w naszym kraju.
Carlos* Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 O leju Amsoil już trochę było, jednak ciekawi mnie co myślicie o takim oleju Amsoil:ZmienOlej.pl - sklep z twoimi olejami Ja już od dwóch lat jeżdżę na tym oleju i jak na razie na nic innego nie zmienię....
Pretor Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Czy ten olej nadaje się do PD takiego jak np mój AVF? Pytam bo nie ma norm dla grupy VAG a parametry ma ładne.
dzik Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Czy ten olej nadaje się do PD takiego jak np mój AVF? Pytam bo nie ma norm dla grupy VAG a parametry ma ładne. oficjalnej aprobaty brak ale producent deklaruje że ten produkt nadaje się do pd. Analogiczna sytuacja jak z top tec 4100.
Janek Janek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 A dlaczego wszyscy tak kombinują z tymi olejami ? Dlaczego jest taki brak zaufania dla marek które są polecane i sprawdzone ? szuka się non stop czegoś innego ? przecież olejem nie powstrzyma się starzenia auta nie odmłodzi się auta Co może posiadać, zawierać INNY olej "odkopany" z reklam i wciskany przez nowe firmy które chcą "ugryźć kawałek tego tortu" z bierzącego rynku. Chyba nie da się już wyprodukować nic lepszego co zostało do tej pory stworzone przez fizyków i chemików
skrab Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 A dlaczego wszyscy tak kombinują z tymi olejami ? Dlaczego jest taki brak zaufania dla marek które są polecane i sprawdzone ? szuka się non stop czegoś innego ? przecież olejem nie powstrzyma się starzenia auta nie odmłodzi się auta Co może posiadać, zawierać INNY olej "odkopany" z reklam i wciskany przez nowe firmy które chcą "ugryźć kawałek tego tortu" z bierzącego rynku. Chyba nie da się już wyprodukować nic lepszego co zostało do tej pory stworzone przez fizyków i chemików Wiesz co? zalewaj Mobil 15W-40 jak ci inny nie pasuje co chłopaki piszą jesteś nietomny gość
Rekomendowane odpowiedzi