Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie oleje do silników TDI montowanych w Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jezdzic. nic sie nie stanie.

wysłane z prodiża

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

Mialem do tej pory w Audi A4 b8 - silnik CAHA zalany olej Shell Helix Ultra ECT 5W-30 - bylo zalane w ASO jako Long-Life...

Chcialem tem sam olej - mechanik mi teraz zalal Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30 - i dopiero pozniej zauwazylem, ze nie ma na nim oznaczenia normy VW 507.00.

Na stronie polskiej Shella nie ma w ogole tego "... ECT C3 5W-30": http://www.shell.pl/products-services/on-the-road/consumer-lubricants-tpkg/cars/shell-helix-range/shell-helix-ect-range.html- a strony sklepow internetowych czasem podaja ze norme spelnia a czasem, ze nie, czasem zdjecie pudelka z napisem "C3" - a czasem bez...

W koncu udalo mi sie znalezc:

http://www.shell.com/motorist/oils-lubricants/helix-for-cars/helix-fully-synthetic/shell-helix-ultra-ect-5w-30.html

http://www.shell.com/motorist/oils-lubricants/helix-for-cars/helix-fully-synthetic/shell-helix-ultra-ect-c3-5w-30.html

No i faktycznie ten z "C3" nie ma normy VW.

Czy ktos obeznany w temacie moglby mi powiedziec, czy moge tak jezdzic? To faktycznie moze byc taka duza roznica? Czy zlewac swiezy olej - albo olac temat i jezdzic?

Pozdrawiam

Jeździć to jeździj co najwyżej nie w trybie LL.

Shell jakiś czas temu przerzucił normę 504.00 i 507.00 do produktu 0W30, natomiast w serii shell professional zrobił odwrotnie, do tej pory 504/507 była w shell professional 0w30 a teraz jest w produkcie shell professional 5w30.

Dziwne zabiegi ale kto nadąży :)

Opublikowano

Witam Kolegow . Panowie w serwisie wlali mi olej motul x clean 5 w 40 do diesla 3.0 asb . Dobierali olej motul z dowodu rejestracyjnego . Chcialem 5 w30 . Czy moge na takim jezdzic ? Przebieg auto to 150 tys . Dziekuje i PozdrwiAm Zbigniew

Opublikowano

swietny olej. lepszy niz 5w30. pytanie czy masz dpf

wysłane z prodiża

Opublikowano

Tak mam dpf . Dziekuje Kolego

Opublikowano

wiec xclean to tez olej c3 do dpf. sprawdz czy nie bedzie problemow z dpfem. jesli nie mozesz lac 5w40 xclean

wysłane z prodiża

Edytowane przez endriuu

Opublikowano

Witam , na nowym oleju silnik pracuje niewyobrazalnie cicho . Az nie wierze ! Jakby nie diesel ! Przejechalem 30 km .

Opublikowano

Macie może sprawdzonego sprzedawcę jakaś strona internetowa lub użytkownik na alledrogo z gwarancją najniższej ceny na oleje silnikowe m.in. Motula?

Interesuje mnie Motul Specific 504.00/507.00 5W30

Edytowane przez DiAMOND

Opublikowano

kolega z forum - dzik. to jego sklep: www.pro-choice.pl

wysłane z prodiża

Opublikowano

Macie może sprawdzonego sprzedawcę jakaś strona internetowa lub użytkownik na alledrogo z gwarancją najniższej ceny na oleje silnikowe m.in. Motula?

Interesuje mnie Motul Specific 504.00/507.00 5W30

Jak najbardziej polecam Dzika, sam u niego zazwyczaj zamawiam wszystkie części, nr kom 663 962 604

Opublikowano

Panowie a czy coś wiecie na temat olejów Petronas podobno w mercedes są wlewane jako oryginal?

Dzieki za odpowiedz

Opublikowano

oleje z malezji. petronas ma umowę z mercedesem w F1. czy tam siedzi w srodku petronas czy nie wie tylko mercedes.

wysłane z prodiża

Opublikowano

oleje z malezji. petronas ma umowę z mercedesem w F1. czy tam siedzi w srodku petronas czy nie wie tylko mercedes.

wysłane z prodiża

Ale czy warto zmieniać z Motula na Petronas czy nie
Opublikowano

ja jezdzilem na polskim lotosie we wszystkich moich 1.9tdi ,2.5tdi T4 lacznie przejechaly te auta kolo miliona km, w zadnym turbiny nie wymienilem ani wtryskow wszystkie byly po programach oleju nie braly,mozna i lac olej za 300zl do 1.9tdi tylko po co ,pozdrawiam

Opublikowano

lotos to dobre oleje. mają dobre bazy. petronas to wynalazek z malezji. bardzo malo popularny. parametry nie zachwycają szczegolnie.

wysłane z prodiża

Opublikowano

O Lotosie też słyszałem wiele pochlebnych opinii, kolega od 8 lat lata właśnie na lotosie w motorze 1.9tdi, przelot ori 340tys, zero problemów.

Opublikowano

tak ale lotos wcale nie jest tani. to drogie oleje.

wysłane z prodiża

Opublikowano

Panowie, co polecicie do 2.0 TDI BMN z wyciętym DPF?

Opublikowano

Widzę kilka olejów i wiele opinii.

Muszę wymienić u siebie bo już czas. Nie wiem co było zalane poprzednio i nie będę się bawił w zgadywanki, szukam najlepszego dedykowanego oleju do 2.0tdi (CAH) z DPF.

Co polecacie?

Pozdrawiam

Rum

Opublikowano

bez dpf - specific 505.01 5w40

z dpf - specific 507.00 5w30

wysłane z prodiża